Ποιοι είμαστε
Αρχική Μια ΕΓΧΡΩΜΗ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ θα είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ σε λίγο;FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μια ΕΓΧΡΩΜΗ ΡΑΤΣΙΣΤΡΙΑ θα είναι ΠΡΟΕΔΡΟΣ των ΗΠΑ σε λίγο;

23 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ο λόγος για την Maxine Waters, η οποία, σύμφωνα με δημοσίευμα, θα γίνει Πρόεδρος των ΗΠΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα, παρά το ρατσιστικό (κατά των λευκών) παρελθόν της.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

 

 

Στο voicenews.gr του Κυριάκου Βελόπουλου, διαβάζουμε:

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο ΕΔΩ

Ποια είναι η αλήθεια;

Το 1992 και έπειτα από τα σοβαρά επεισόδια με 63 νεκρούς, μετά την αθώωση των κατηγορουμένων της υπόθεσης του Rodney King, η Waters είχε κάνει δηλώσεις που ως ένα βαθμό δικαιολογούσαν τις πρωτοφανείς ταραχές και για αυτό το λόγο, χαρακτηρίστηκε ως ρατσίστρια κατά των λευκών. Ο King είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από 4 αστυνομικούς που αργότερα αθωώθηκαν με αποτέλεσμα το ξέσπασμα βίαιων διαδηλώσεων στο Λος Άντζελες, που ξεκίνησαν από τις κοινότητες των Αφροαμερικανών. Η ίδια ή Waters, ουδέποτε έλαβε μέρος στα επεισόδια.

Όσον αφορά τον ισχυρισμό ότι θα διεκδικήσει τη Προεδρία το 2020, αυτό είναι μάλλον αδύνατο, διότι τότε θα είναι 82 ετών. Η φήμη κυκλοφόρησε μέσα από δημοσίευμα του Fox News, αλλά η ίδια το διέψευσε με δήλωση στο The Hill, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Είναι αστείο». Η Waters, ήταν και παραμένει μια από τις μεγαλύτερες πολέμιους του Προέδρου Τραμπ.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η Maxine Waters, αν και έχει κατηγορηθεί για ρατσισμό κατά των λευκών στο παρελθόν, δεν πρόκειται να γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ το 2020.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/23/maxine-waters-not-running-for-president/

Fact-check for the sake of Democracy