Ποιοι είμαστε
Αρχική Σεραφείμ Πειραιώς: «9 εκατομμύρια τσιπάκια περιμένουν τους Έλληνες»HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Σεραφείμ Πειραιώς: «9 εκατομμύρια τσιπάκια περιμένουν τους Έλληνες»

24 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι εξαιρετικά εύκολο, ακόμη και για έναν μητροπολίτη, να κατασκευάσει ή να αναπαράγει μια συνωμοσιολογική είδηση άνευ αποδείξεων. Ο Σεραφείμ Πειραιώς έχει δηλώσει πως η Ελληνική Κυβέρνηση έχει προμηθευτεί 9 εκατομμύρια τσιπάκια για τους πολίτες και φυλάσσονται στο κτίριο των ΜΑΤ στη Καισαριανή.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”refresh”]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

 

 

Στο katohika.grkoraks.gr κτλ, διαβάζουμε:

Πηγή της είδησης, είναι παλαιότερο άρθρο (2016) από το nikosxeiladakis.gr και anargyros61.blogspot.gr.

Το σχετικό βίντεο ωστόσο, κυκλοφορεί στο «αφυπνισμένο» διαδίκτυο, τουλάχιστον από το 2011, συνοδευόμενο από σχετικά δημοσιεύματα.

Στο 03:38 του σχετικού βίντεο, ακούμε τον Μητροπολίτη να λέει:

«Ξέρω ότι ήδη η Ελληνική Κυβέρνηση, το λέω αυτό και ας καταγράφεται, έχει ήδη συμβληθεί με την εταιρία ΠΑΝ (PAN) της Ιαπωνίας, έχει ήδη προμηθευτεί 9 εκατομμύρια μικροεπεξεργαστάς RFID, είναι αποθηκευμένοι στα ΜΑΤ της Καισαριανής και ερωτώ πως έκανε τη σύμβαση αυτή των μικροεπεξεργαστών, πριν νομοθετήσει…»

Το πρόβλημα με τον ισχυρισμό του Μητροπολίτη όμως, είναι πως ιαπωνική εταιρεία με την ονομασία ΠΑΝ (PAN), που να κατασκευάζει τσιπ RFID, δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ, σύμφωνα με αναζήτηση που κάναμε στη Google. Το πλησιέστερο που βρήκαμε, είναι μια γερμανική εταιρία (Pan Mobile), που κατασκευάζει RFID για logistics και όχι ανθρώπους.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η είδηση για τα 9 εκατομμύρια τσιπάκια που προορίζονται να εμφυτευτούν σε Έλληνες, κυκλοφορεί εδώ και τουλάχιστον 6 χρόνια και αναπαράγεται τακτικά. Η υποτιθέμενη κατασκευάστρια εταιρία κατά τον Μητροπολίτη Σεραφείμ δεν υπάρχει, όπως δεν υπάρχει καμία άλλη μαρτυρία για τον ισχυρισμό, ο οποίος με βάση τα ανωτέρω καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/24/rfid-serafeim/

Fact-check for the sake of Democracy