Ποιοι είμαστε
Αρχική Περισσότερα τρομολαγνικά δημοσιεύματα για δήθεν επικείμενο μεγάλο σεισμόHOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Περισσότερα τρομολαγνικά δημοσιεύματα για δήθεν επικείμενο μεγάλο σεισμό

25 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει και αναπαραχθεί πολλά τρομολαγνικά άρθρα με δήθεν επικείμενο μεγάλο σεισμό. Μετά τις ανυπόστατες «προβλέψεις» του αυτοαποκαλούμενου σεισμολόγου Ηλία Τσιάπα, ένα ακόμη δημοσίευμα κάνει το γύρο του διαδικτύου, επικαλούμενο δηλώσεις του καθηγητή Παναγιώτη Βαρώτσου, σχετικά με επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Αττική.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ [icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”refresh”]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο crete-news.grpagelife.grkatohika.gr (ανασκεύασε), roufixtra.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι ισχύει

Στις 24 Δεκεμβρίου 2014 καταγράφηκαν ηλεκτρομαγνητικές ανωμαλίες από τον σταθμό έρευνας που είχε εγκαταστήσει η ομάδα ΒΑΝ στον σταθμό της Κερατέας, που παρέπεμπαν στο ενδεχόμενο ενός ισχυρού σεισμού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας που περιλαμβάνει τον Κορινθιακό , τμήμα της Αττικής, της Χαλκίδας και της Στερεάς Ελλάδας.

Έκτοτε, αυτή η «πρόβλεψη» εμφανίζεται ανά διαστήματα στο ελληνικό διαδίκτυο από αναξιόπιστες ιστοσελίδες, όπως το 2015 και το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως η τότε εκτίμηση της Ομάδας ΒΑΝ, δεν επιβεβαιώθηκε.

Γίνεται κατανοητό πως τα δημοσιεύματα για επικείμενο μεγάλο σεισμό στην Αττική, είναι απολύτως ψευδή και παραπλανητικά και σκοπεύουν αποκλειστικά στην αύξηση επισκεψιμότητας των ιστοσελίδων που τα μεταδίδουν, προκαλώντας αδικαιολόγητη αναστάτωση στους Έλληνες πολίτες.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/25/eartquacke/

Fact-check for the sake of Democracy