Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Όλγα Γεροβασίλη θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους;HOAXES FAKE NEWS

Η Όλγα Γεροβασίλη θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους;

25 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κυκλοφόρησε ένα άρθρο με τον ισχυρισμό πως η Ολγα Γεροβασίλη θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους. 

ΨΕΥΔΕΣ

Με το σατιρικό άρθρο από την ιστοσελίδα “Το βατράχι” την πάτησαν αρκετές ενημερωτικές ιστοσελίδες. Η αρχή έγινε από τον βηματοδότη και ακολούθησαν πολλές άλλες που αναπαρήγαγαν το άρθρο. Αρκετές από αυτές έχουν ήδη διαγράψει το άρθρο τους όπως το protothema.gr, iefimerida.gr, athensvoice.grparaskhnio.gr αλλά σε πολλές συνεχίζει να υπάρχει δημοσιευμένο όπως για παράδειγμα το pronews.gr

Το ψευδές δημοσίευμα αναφέρει:

Η Ολγα Γεροβασίλη θα δώσει «επίδομα σφραγίδας» 50 ευρώ στους δημοσίους υπαλλήλους

Το μηνιαίο επίδομα αφορά στον «χειρισμό σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων»

Θύελλα αντιδράσεων έχει προκαλέσει η απόφαση της Όλγας Γεροβασίλη να συμπεριλάβει επίδομα χειρισμού σφραγίδας για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σε νομοσχέδιο που έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή.

Οπως αναφέρει ο «Βηματοδότης», το νομοσχέδιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης προβλέπει μεταξύ άλλων ειδικό επίδομα «χειρισμού σφραγίδας και άλλων εργαλείων επικύρωσης εγγράφων» ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Διαβάστε παρακάτω το σχετικό απόσπασμα

«Το διάβαζα, το ξαναδιάβαζα και δεν το πίστευα έως ότου μου είπαν πως περιλαμβάνεται σε νομοσχέδιο. Και μάλιστα σε νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης της Ολγας Γεροβασίλη. Με απόφασή της λοιπόν θα χορηγείται επίδομα… σφραγίδας στους δημοσίους υπαλλήλους, ύψους 50 ευρώ σε μηνιαία βάση.

Το μέτρο, όπως εξηγεί, αποσκοπεί στην ανακούφιση των υπαλλήλων, ειδικά των εφοριών, που κάνουν χρήση σφραγίδας. Δηλαδή όσοι δημόσιοι υπάλληλοι σφραγίζουν έγγραφα και ταλαιπωρούνται θα λαμβάνουν 50 ευρώ τον μήνα για να «ανακουφίζονται».

Ναι, αυτό λέει η εισηγητική έκθεση του νομοσχεδίου το οποίο προβλέπει και ειδικό κονδύλι για την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φυσικοθεραπείας για όσους πάσχουν από προβλήματα από τη χρήση της σφραγίδας, όπως τενοντίτιδα και το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα. Για φαντάσου, μου έλεγαν, το να σταμπάρεις έγγραφα μπορεί να γίνει επικίνδυνο επάγγελμα και το κράτος θα μεριμνήσει για αυτό. Ή όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της η ΝΔ «σε λίγο η κυβέρνηση θα δώσει και επίδομα πασιέντζας» στους δημοσίους υπαλλήλους».

Αν είσαστε δημόσιοι υπάλληλοι και χαρήκατε, θα σας στεναχωρήσουμε γιατί δεν είναι αλήθεια. Η ιστοσελίδα “Το Βατράχι” είναι σατιρική και το άρθρο της είναι προϊόν φαντασίας και σάτιρας, όπως όλα τα άρθρα που υπάρχουν σε αυτή την ιστοσελίδα.

Στην εποχή της copy paste δημοσιογραφίας, αρκεί μια ιστοσελίδα να την πατήσει και να δημοσιεύσει ένα σατιρικό άρθρο και θα ακολουθήσουν πολλές άλλες. Το έχουμε δει πολλές φορές και θα το ξαναδούμε ακόμη περισσότερες στο μέλλον.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.