Ποιοι είμαστε
Αρχική Συνέλαβαν την προϊσταμένη της ΔΟΥ Βέροιας έπειτα από μήνυση οπαδών του Α. Σώρρα;HOAXES FAKE NEWS

Συνέλαβαν την προϊσταμένη της ΔΟΥ Βέροιας έπειτα από μήνυση οπαδών του Α. Σώρρα;

25 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Από χθες κυκλοφορεί και αναπαράγεται η είδηση πως η προϊσταμένη της ΔΟΥ Βέροιας, συνελήφθη έπειτα από μήνυση οπαδών του Αρτέμη Σώρρα.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Στο iefimerida.grenikos.grsofokleousin.graftodioikisi.gr και inveria.gr (αρχική πηγή), διαβάζουμε:

Τι συνέβη;

Στο alexandreia-gidas.gr, διαβάζουμε:

Σε επικοινωνία του Αλεξάνδρεια-Γιδάς με την ίδια την κ. προϊσταμένη, μας ανέφερε πως δεν υπήρξε κάποια σύλληψη ούτε και συνάντηση με τον Εισαγγελέα της Βέροιας.

Υπήρξε απαίτηση συγκεκριμένης κυρίας το πρωί από την προϊσταμένη να μην της γίνει δέσμευση ποσού πάνω των 20.000 ευρώ χρεών προς το δημόσιο που προέρχονται από επιχειρηματική δραστηριότητα (ΦΠΑ, ΦΜΥ και Φόρο Εισοδήματος). Η απαίτηση της εν λόγω κυρίας ήταν το ποσό να εξοφληθεί μέσω λογαριασμού του Αρτέμη Σώρρα.

Η άρνηση της κ. Στάμου έφερε και άλλα μέλη της Ε.ΣΥ. στην Εφορία καθώς και αστυνομικούς.

Υποβλήθηκε μήνυση προς την προϊσταμένη η οποία πήγε μέχρι το αστυνομικό τμήμα με το ενδεχόμενο να υποβάλλει και η ίδια μήνυση.

Υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Εισαγγελέα ο οποίος και έδωσε την εντολή να μην υπάρξει καμία σύλληψη της κ. Στάμου.

Επιπλέον

Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση από την ιστοσελίδα inveria.gr, που ήταν και η αρχική πηγή των σχετικών άρθρων, «Μηνύθηκε, αλλά δεν συνελήφθη (όπως αρχικά γράφτηκε), η προϊσταμένη της ΔΟΥ Βέροιας, από τους οπαδούς του Αρτέμη Σώρρα, το πρωί της Δευτέρας (24/7).  Οι αρχικές πληροφορίες που προήλθαν από συνδικαλιστές των εφοριακών είχαν ασάφεια ως προς αυτό το σημείο, ότι ζητήθηκε και έγινε τελικά η σύλληψη (δια της μηνύσεως), ωστόσο οι αστυνομικοί μετέφεραν την προϊσταμένη στο Α.Τ. Βέροιας προληπτικά και για το ενδεχόμενο που ήθελε και η ίδια να υποβάλλει μήνυση. »

Με βάση τα ανωτέρω, η είδηση πως η προϊσταμένη της ΔΟΥ Βέροιας συνελήφθη έπειτα από μήνυση οπαδών του Σώρρα, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/25/veria-sorras/

Fact-check for the sake of Democracy