UFO σε βυζαντινή εικόνα;

10

Στο «αφυπνισμένο» διαδίκτυο διαβάσαμε για την ύπαρξη βυζαντινής εικόνας της Σταύρωσης που απεικονίζει 2 UFO. Είναι αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

 

 

Στο el.gr του Δημοσθένη Λιακόπουλου, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Η εικόνα προέρχεται από το καθεδρικό ναό Svetitskhoveli, στη Γεωργία, η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1029 μΧ και σήμερα αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, σύμφωνα με την UNESCO.

Σε αυτή βλέπουμε 2 αναπαραστάσεις που με λίγη φαντασία κάποιος θα μπορούσε να πει πως απεικονίζουν UFO.

Αυτό που απεικονίζουν στη πραγματικότητα, είναι τον Ήλιο και τη Σελήνη. Τα 3 εκ των 4 Ευαγγελιών, περιγράφουν πως κατά τη στιγμή της Σταύρωσης του Χριστού, ο ουρανός σκοτείνιασε και ήταν ορατά τόσο ο Ήλιος, όσο και το Φεγγάρι.

Ἦν δὲ ὡσεὶ ὥρα ἕκτη καὶ σκότος ἐγένετο ἐφ᾿ ὅλην τὴν γῆν ἕως ὥρας ἐνάτης, τοῦ ἡλίου ἐκλείποντος,
(Λουκ. 23,44) καὶ ἐσχίσθη τὸ καταπέτασμα τοῦ ναοῦ μέσον· (Λουκ. 23,45 ).

Η ταυτόχρονη αναπαράσταση του Ήλιου και της Σελήνης, είναι κοινό θέμα στην εικονογραφία:

Απο τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως οι σχετικές απεικονίσεις δεν είναι εξωγήινοι και UFO, αλλά (ανθρωπομορφικές πολλές φορές) αναπαραστάσεις του Ήλιου και της Σελήνης.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/26/ufo-in-byzantine-icon-debunked/

 • Για μέδουσα ή τσούχτρα φαίνεται.

 • vlad

  Ο Λιακόπουλος χρησιμοποιεί πολλά αρχαία κείμενα μεταξύ αυτών και την βίβλο για να υποστηρίξει τα παραμύθια του. εγώ προσωπικά θα ήθελα να δω ερευνα κατα πόσο αυτά που ισχυρίζεται είναι τα αυθεντικά κείμενα και κατα πόσο η μετάφραση τους είναι σωστή .Για παράδειγμα , αν το αρχαίο κείμενο που αναφερει είναι αυθεντικό (που αμφιβάλλω) ή είναι ένα μετέπειτα γραμμένο μη αυθεντικό »απόκρυφο». Μια τέτοια ερευνα θα ήθελα πιο πολύ να δω στην παλαιά διαθήκη οπου ο συγκεκριμένος τύπος ισχυρίζεται οτι η μετάφραση της είναι λάθος και οτι έχουν βγει (εσκεμένα;;;) κάποια κομμάτια , οπότε αν καποιος απο εδώ στα hoax έχει μεράκι και γνώσεις (ιστορίας φιλολογίας γλωσσολογίας ) αυτό θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο.

 • Grenadieros

  Δεν εχει πει μονο ο λιακοπουλος τετοια,εχουν δειξει σε ντοκυμαντερ ξενοι κατι πινακες ιταλων κλπ εποχης αναγεννησης με σχεδια επανω τα οποια τα ερμηνευουν ως ιπταμενους δισκους κλπ.

 • Tatiani Melidoni

  Για την τεράστια απάτη που λέγετε Δημοσθένης Λιακόπουλος δεν θα κάνετε κάποια έρευνα…?

  • Sierra_4μνημονιοΝεοΠΑΣΟΚτσης

   Ολόκληρο κεφάλαιο θα χρειαστεί, δεν αρκεί μια απλή δημοσίευση. Άσε που είναι επικίνδυνο. Έχει επαφές με εξωγήινους και θα τους ζητήσει να απαγάγουν τους διαχειριστές της σελίδας και να τους πάρουν σε κανα μακρινό πλανήτη. Μετά δεν θα έχεις τύψεις γιατί τους παρακίνησες να το κάνουν; ΚΑΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΝΑ!

  • Γλουπ!!!

   Κάτω τα χέρια από τον Λιακόπουλο!!!
   Έχουμε έναν λαμπρό και σοβαρό επιστήμονα και θέλετε να τον βγάλουν ψεύτη??

  • ΛΑΘΡΟΛΑΓΝΟ ΣΥΡΙΖΟΓΙΔΟ

   ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΟΣΜΟΣ…

   ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΕΝΟΣ ΛΑΟΥ ΚΟΙΤΑΣ ΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ, ΤΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΨΗΦΙΖΕΙ…

   ΠΑΡΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝΟΥΣ

  • Antigonos Gonatias

   Δεν είναι μόνο ο Λιακοπούλος…Δες και περιοδικά στυλ ΑΒΑΤΟΝ και Strange.

   • Μαν υπάρχει ακόμη το strange;

    • Antigonos Gonatias

     Νομίζω πως ναι. Το βλέπω κατά καιρούς σε περίπτερα αλλά δεν ξέρω αν είναι καινούργια τεύχη.