Οι χρήστες του διαδικτύου σώζουν το Snopes με 650.000 δολάρια. Συγκέντρωσαν 500 χιλιάδες δολάρια, μέσα σε μια μέρα!

6

To Snopes.com κάνει, από το 1994, αυτό που κάνουμε κι εμείς: Ψάχνει και καταρρίπτει τις ψεύτικες ειδήσεις στο διαδίκτυο.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη ιστοσελίδα, αυτού του είδους, στον κόσμο. Πρόσφατα αντιμετώπισε σοβαρό οικονομικό πρόβλημα και ανακοίνωσε πως αδυνατεί να συνεχίσει την λειτουργία του, καθώς και την πληρωμή των υπαλλήλων του. Αιτία, ο αποκλεισμός της ηλεκτρονικής διαφήμισης από μια διαφημιστική εταιρία με την οποία συνεργάζονταν και τώρα είναι σε δικαστική διαμάχη.

Πριν λίγες μέρες ο ιδιοκτήτης του Snopes, μη έχοντας άλλη λύση, ζήτησε τη βοήθεια των χρηστών του διαδικτύου. Στόχος του, να συγκεντρώσει 500 χιλιάδες δολάρια. Και το πέτυχε μέσα σε μια μέρα! Μέχρι σήμερα το ποσό που έχει συγκεντρωθεί ξεπερνάει τα 650.000 δολάρια και οι δωρεές συνεχίζουν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεγάλοι ειδησεογραφικοί οργανισμοί, όπως το BBC, στήριξε την προσπάθεια του Snopes για να συγκεντρωθεί αυτό το ποσό έτσι ώστε να συνεχίσει να «καθαρίζει» το διαδίκτυο.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • The Dutch

  χαχα (ειρωνία για το «ευφυέστατο» σχόλιο σου)!

  • km

   Ναι ενω εσυ που καταπινεις οτι σου δωσουν εισαι ο ευφυης
   https://uploads.disquscdn.com/images/2bf730c453e45a384eb3fb70e3d9e07c77731c752280481e71b177f9dc5da184.png

   • The Dutch

    Έτσι όπως τα λες είναι,τώρα πες μου τι ειδικότητα γιατρού έχεις;!
    Τι δεν είσαι γιατρός;!
    Δηλαδή αυτά που «ξέρεις» τα διάβασες στο ίντερνετ;!
    Με απλά λόγια είσαι άσχετος που «μορφώνεται » σε σοβαρά ιατρικά θέματα μέσω συνωμοσιολογικών σελίδων;!
    Αποκλείεται ένας σοβαρός και μορφωμένος άνθρωπος θα εμπιστεύοταν αυτούς που 100 χρόνια τώρα (γιατροί) έχουν αυξήσει τον μέσο όρο ζωής από τα 40 που ήταν τότε στα 70 που είναι σήμερα και δεν θα έκανε τον καμόσο έχοντας πλήρη άγνοια σε ιατρικά θέματα…!
    Άντε καλημέρα από μια βάση στον Άρη!

    • km

     Και κατι ακομη, δεν ειμαι καθετα εναντιον, ειμαι εναντιον της ποιοτητας των εμβολιων σημερα και οσο για το μεσο ορο ζωης, κι εσυ τη στιγμη που το εγραφες δε πιστευες οτι ειναι εξ αιτιας των εμβολιασμων και μονο.

 • chriss

  Πόσο δύσκολο είναι για τους χαζούς να αντιληφθούν ότι είναι χαζοί. Απλά αποδίδουν όλη την πραγματικότητα που τους διαψεύδει, καθημερινά, σε μια σκοτεινή συνωμοσία!

 • MarkusX

  εσεις ποσα θελεται;