Ποιοι είμαστε
Αρχική Στις 21 Αυγούστου τελειώνουν όλα;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Στις 21 Αυγούστου τελειώνουν όλα;

28 Ιου
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Όχι με ένα, αλλά με δύο δημοσιεύματα το newsbomb.gr, μας ενημερώνει πως ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για το τέλος του κόσμου. Στις 21 Αυγούστου, η Γη θα βυθιστεί στο σκοτάδι.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ

Στις 26/7/17, διαβάσαμε το κάτωθι:

Στις 27/7/17, διαβάσαμε το ίδιο:

Ποια είναι η αλήθεια;

Αυτό που θα συμβεί στις 21 Αυγούστου, δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια τυπική έκλειψη ηλίου που θα είναι ορατή κατά μήκος των ηπειρωτικών ΗΠΑ. Το «μονοπάτι» της έκλειψης, φαίνεται στα παρακάτω γραφικά της NASA.

Στο παρακάτω χάρτη, βλέπουμε την ένταση του φαινομένου κατά γεωγραφικό πλάτος:

Πηγή: space.com

Το μόνο αξιόλογο για αυτή την ηλιακή έκλειψη (πέρα του φαντασμαγορικού γεγονότος) είναι πως είναι η πρώτη μετά αυτής της 8ης Ιουνίου 1918, που θα διέλθει κατά μήκος όλων των ηπειρώτικων ΗΠΑ.

Συμπέρασμα

Ένα άρθρο προερχόμενο από μιa tabloid του εξωτερικού (Daily Star), μεταφέρθηκε σχεδόν ως είδηση στην Ελλάδα. Αρχική πηγή, είναι ένα Ευαγγελικό υπερχριστιανικό σάιτ (unsealed.org), όπου διαστρεβλώνοντας και ερμηνεύοντας αυθαίρετα κάποια κεφάλαια της Αποκάλυψης, καταλήγουν στο συμπέρασμα πως η έκλειψη προμηνύει την Δευτέρα Παρουσία. Τα υπόλοιπα περί καταστροφής του κόσμου κτλ, είναι η απαραίτητη «σάλτσα» για να έρθουν περισσότερα κλικς στις ιστοσελίδες που κάνουν καταστροφολογικούς ισχυρισμούς. Το ίδιο το unsealed.org, έχει αρνηθεί πως έχει κάνει τέτοιες προβλέψεις, ήδη από το 2016 που είχαν κυκλοφορήσει ανάλογα άρθρα στο εξωτερικό.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως ο κλικοθηρικός ισχυρισμός περί καταστροφής του κόσμου, ακόμη και αν ήταν υπαρκτός, δεν θα είχε καμία βάση.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/07/28/world-predicted-to-end-in-2017/

Fact-check for the sake of Democracy