Η NASA είχε εντοπίσει κτήρια στη Σελήνη; Ένα "ντοκιμαντέρ" που προβλήθηκε και στην κρατική τηλεόραση.

4

Πριν περίπου δέκα χρόνια, η κρατική τηλεόραση είχε μεταδώσει ένα συνωμοσιολογικό «ντοκιμαντέρ». Από τότε οι κατασκευασμένες σκηνές του, δίνουν τροφή σε διάφορα δημοσιεύματα μέχρι και σήμερα. Η NASA είχε εντοπίσει κτήρια στη Σελήνη;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»trash-o»]ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

Υπάρχουν αρκετά δημοσιεύματα σχετικά με τις συγκεκριμένες σκηνές που υπάρχουν στο «ντοκιμαντέρ» Ένα παράδειγμα μπορούμε να δούμε παρακάτω από το kontranews.gr

[content_band style=»color: #333;» bg_color=»#FBF6D9″ border=»all» inner_container=»true»] [custom_headline style=»margin-top: 0;» level=»h4″ looks_like=»h3″]Απίστευτο: H NASA «εντόπισε» αυτά που περιέγραφε ο Λουκιανός! (Βίντεο)[/custom_headline]

ΠΟΥ ΤΑ ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΙ ΠΡΟΓΟΝΟΙ ΜΑΣ;

Ο ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από τη Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. και στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει πληροφορίες που σε ξαφνιάζουν.

«Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι». (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για να πάνε στο φεγγάρι).

«Μπήκε μέσα σ’ ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη». (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη).

‘Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από τη γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά».

Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα «κεραίες».

Ο στρατός αυτός ήταν του Φαέθοντα και επειδή ήταν άνθρωποι σαν εμάς και η θερμοκρασία της σελήνης μεγάλη γι΄ αυτό φορούσαν τις διαστημικές στολές, όπως αναφέρει το strange.

Στα αρχαία Ινδικά έπη, αναφέρονται για πόλεμο Ελλήνων με κατοίκους της Σελήνης και συγκεκριμένα αναφέρουν ότι αρχηγός των Ελλήνων ήταν ο Ηρακλής. Οι Ινδοί τι λόγο είχανε σε δικά τους κείμενα να αναφέρουν Έλληνες ειδικά και μάλιστα σε πόλεμο με τους κατοίκους της σελήνης;

Πριν το 9560 π.Χ. πιστεύω ότι οι Έλληνες ήταν κοσμοκράτορες και είχαν σαφώς, τη δυνατότητα και την τεχνολογία να ταξιδεύουν σε όλη τη Γη. Επειδή υπάρχουν πολλές αναφορές αρχαίων Ελλήνων συγγραφέων, οι οποίοι έγραψαν ότι στη Σελήνη υπάρχουν άνθρωποι και κτίρια, δείτε το παρακάτω βίντεο.

Δείτε τα κατεστραμμένα κτίρια. Πού το ήξεραν οι πρόγονοι μας;

[/content_band]

Ολόκληρο το «ντοκιμαντέρ» μπορείτε να το δείτε παρακάτω.

Το παραπάνω «ντοκιμαντέρ» είναι το δωδέκατο επεισόδιο της σειράς μυστηρίων «Planeta Encantado».  Η σειρά γυρίστηκε για την ισπανική τηλεόραση το 2003 – 2004, σε σενάριο και σκηνοθεσία του Juan José Benítez. O Benítez είναι ένας γνωστός συγγραφέας – δημοσιογράφος για την ενασχόληση του με τα UFO. Σε αυτό το επεισόδιο, με τίτλο «Mirlo Rojo» (Ερυθρός Κότσυφας), ο Benítez ισχυρίζεται πως έχει πληροφορίες από ένα υψηλόβαθμο αξιωματικό των Ηνωμένων Πολιτειών που έχει πεθάνει, αλλά δεν μπορεί ακόμη να αποκαλύψει την ταυτότητα του και για αυτό το λόγο θα χρησιμοποιήσει το ψευδώνυμο «Ερυθρός Κότσυφας». Το πραγματικό όνομα του πληροφοριοδότη, καθώς και άλλα στοιχεία έχουν αλλάξει ή παραλείπονται για λόγους ασφαλείας. Από τις πληροφορίες και τα αρχεία που πήρε από τον «Ερυθρό Κότσυφα», ο Benítez θα μας διηγηθεί μια απίστευτη ιστορία που κάνεις δεν θα πιστέψει, αλλά είναι καθήκον του να παρουσιάσει τα στοιχεία και τις αποδείξεις που αμφισβητούν τις επίσημες πληροφορίες για την αποστολή του Apollo 11 στη σελήνη.

Στο «ντοκιμαντέρ» παρουσιάζεται ένα βίντεο δεκατεσσάρων λεπτών, που υποτίθεται ότι κατάγραψε ο Neil Armstrong και o Buzz Aldrin το 1969 στη σελήνη, κοντά στη Θάλασσα της Ηρεμίας, όπου βλέπουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο κτίριο, σαν ερειπωμένο υπόστεγο, με δωμάτια, πόρτες, παράθυρα που κατασκευάστηκε πριν πολλές χιλιάδες χρόνια. Αυτό το υπόστεγο και άλλες κατασκευές που βρέθηκαν στη σελήνη είχαν κατασκευαστεί από εξωγήινους και καταστράφηκαν από την NASA μετά την αποστολή του Apollo 11. Εκτός από το βίντεο με το «εξωγήινο» υπόστεγο παρουσιάζει και ένα ηχητικό απόσπασμα που υποτίθεται πως αυτή είναι η πραγματική συνομιλία του Neil Armstrong με τo κέντρο της NASA.


Όμως τίποτα από όσα παρουσιάζει ο Benítez στο «ντοκιμαντέρ» με τίτλο «Ερυθρός Κότσυφας» δεν είναι αλήθεια. Ο Benítez δεν αποκάλυψε ποτέ την ταυτότητα του νεκρού υψηλόβαθμου αξιωματικού των Ηνωμένων Πολιτειών με το ψευδώνυμο «Ερυθρός Κότσυφας» και ποτέ δεν παρουσίασε αξιόπιστες αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του.

Το βίντεο των δεκατεσσάρων λεπτών με το εξωγήινο υπόστεγο, που υποτίθεται ότι κατάγραψε ο Neil Armstrong και o Buzz Aldrin, έχει διαπιστωθεί πως έχει δημιουργηθεί από μια εταιρεία κινουμένων σχεδίων, την Dibulitoon Studio SL και το όνομά της εμφανίζεται στο τέλος του επεισοδίου.

Αρκεί μόνο να ρίξει κανείς μια ματιά στις διαφορές που υπάρχουν στη διαστημική στολή του Armstrong και του Aldrin, για να καταλάβει πόσο πρόχειρη δουλειά έχει γίνει στο βίντεο που παρουσιάζουν σαν πραγματικό.

Ο Benítez μετά από αυτές τις αποκαλύψεις αποφάσισε να αλλάξει στρατηγική και παραδέχτηκε πως το βίντεο είναι αναπαράσταση.

Όσο για το ηχητικό που ο Benítez το παρουσιάζει σαν το πραγματικό ηχητικό της επικοινωνίας του Armstrong με την NASA, είναι από την γνωστή τηλεοπτική εκπομπή του Anglia TV,  Alternative 3 (Εναλλακτική λύση 3) του 1977 και μπορείτε να το ακούσετε στο 24ο λεπτό της τηλεοπτική εκπομπής.

Φυσικά αυτά δεν είναι τα μοναδικά σφάλματα στους ισχυρισμούς του Benítez. Το ντοκιμαντέρ του είναι γεμάτο από μικρά η μεγαλύτερα λάθη και ανυπόστατους ισχυρισμούς όπως η έκθεση Brookings που ήταν δημόσια και όχι μυστική όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Έτσι αποδεδειγμένα το «ντοκιμαντέρ» του Benítez δεν παρουσιάζει πραγματικά στοιχεία και όσες δημοσιεύσεις  και ισχυρισμοί βασίζονται σε αυτό, καταρρίπτονται.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε