Ποιοι είμαστε
Αρχική Πώς μια ψευδής ανάρτηση στο Fb απείλησε τη σωματική ακεραιότητα κτηνίατρουHOAXES ΔΙΑΦΟΡΑ

Πώς μια ψευδής ανάρτηση στο Fb απείλησε τη σωματική ακεραιότητα κτηνίατρου

4 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε μέσω Facebook η ιστορία ενός κτηνίατρου που φαινομενικά αρνήθηκε να περιθάλψει ένα αδέσποτο τραυματισμένο ζώο. Η ανάρτηση έγινε viral και οδήγησε σε απειλές ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα του κτηνιάτρου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες και περί τις 10 το βράδυ, γνωστός εθελοντής φιλόζωος, έσπευσε να περιμαζέψει έναν αδέσποτο σκύλο που είχε τραυματιστεί από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που διατύπωσε σε ανάρτηση στο Facebook (έχει κατέβει έπειτα από μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα), απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον κτηνίατρο ο οποίος αρνήθηκε να περιθάλψει το ζώο, εφόσον δεν αποζημιωνόταν προκαταβολικά.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, με το ποστ του φιλόζωου να γίνεται viral και τις απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κτηνιάτρου από διάφορους χρήστες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αν και το αρχικό ποστ κατά του κτηνιάτρου κατέβηκε, κάποιοι πρόλαβαν να το αναπαράγουν

Σύμφωνα όμως με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κτηνίατρο, στη συνομιλία που είχε με τον εθελοντή, του τόνισε πως εκείνη την ώρα ήταν εκτός περιοχής (Βάρκιζα) και τον συμβούλεψε να μιλήσει με τον Δήμο Αθηναίων που είναι υπεύθυνος για τη περίθαλψη αδέσποτων, χωρίς να επιβαρυνθεί με κάποιο κόστος. Μας μίλησε επίσης για πληθώρα υβριστικών και απειλητικών σχολίων που τον οδήγησαν στην απόφαση να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον εθελοντή που έκανε τον ισχυρισμό που οδήγησε στη διαπόμπευση του κτηνίατρου, ενημερωθήκαμε πως θα προβεί σε ανάρτηση δημόσιας συγγνώμης προς το πρόσωπό του.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το περιστατικό έλαβε χώρα Κυριακή βράδυ και το συγκεκριμένο κτηνιατρείο δεν εφημέρευε.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι το περιστατικό με τον κτηνίατρο που «αρνήθηκε» να περιθάλψει αδέσποτο, ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής και λανθασμένης αντίδρασης από τη πλευρά του εθελοντή που το κοινοποίησε και οδήγησε στην άδικη διαπόμπευση του κτηνιάτρου.

Fact-check for the sake of Democracy