Πώς μια ψευδής ανάρτηση στο Fb απείλησε τη σωματική ακεραιότητα κτηνίατρου

10

Πριν λίγες ημέρες, κυκλοφόρησε μέσω Facebook η ιστορία ενός κτηνίατρου που φαινομενικά αρνήθηκε να περιθάλψει ένα αδέσποτο τραυματισμένο ζώο. Η ανάρτηση έγινε viral και οδήγησε σε απειλές ακόμη και για τη σωματική ακεραιότητα του κτηνιάτρου.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή

Πριν από περίπου 2 εβδομάδες και περί τις 10 το βράδυ, γνωστός εθελοντής φιλόζωος, έσπευσε να περιμαζέψει έναν αδέσποτο σκύλο που είχε τραυματιστεί από αυτοκίνητο. Σύμφωνα με τον ισχυρισμό που διατύπωσε σε ανάρτηση στο Facebook (έχει κατέβει έπειτα από μήνυση και ασφαλιστικά μέτρα), απευθύνθηκε τηλεφωνικά στον κτηνίατρο ο οποίος αρνήθηκε να περιθάλψει το ζώο, εφόσον δεν αποζημιωνόταν προκαταβολικά.

Από εκείνο το σημείο και μετά, η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο, με το ποστ του φιλόζωου να γίνεται viral και τις απειλές για τη σωματική ακεραιότητα του κτηνιάτρου από διάφορους χρήστες να διαδέχονται η μία την άλλη.

Αν και το αρχικό ποστ κατά του κτηνιάτρου κατέβηκε, κάποιοι πρόλαβαν να το αναπαράγουν

Σύμφωνα όμως με τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κτηνίατρο, στη συνομιλία που είχε με τον εθελοντή, του τόνισε πως εκείνη την ώρα ήταν εκτός περιοχής (Βάρκιζα) και τον συμβούλεψε να μιλήσει με τον Δήμο Αθηναίων που είναι υπεύθυνος για τη περίθαλψη αδέσποτων, χωρίς να επιβαρυνθεί με κάποιο κόστος. Μας μίλησε επίσης για πληθώρα υβριστικών και απειλητικών σχολίων που τον οδήγησαν στην απόφαση να καταφύγει στη δικαιοσύνη.

Κατόπιν επικοινωνίας που είχαμε με τον εθελοντή που έκανε τον ισχυρισμό που οδήγησε στη διαπόμπευση του κτηνίατρου, ενημερωθήκαμε πως θα προβεί σε ανάρτηση δημόσιας συγγνώμης προς το πρόσωπό του.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως το περιστατικό έλαβε χώρα Κυριακή βράδυ και το συγκεκριμένο κτηνιατρείο δεν εφημέρευε.

Από τα ανωτέρω γίνεται κατανοητό ότι το περιστατικό με τον κτηνίατρο που «αρνήθηκε» να περιθάλψει αδέσποτο, ήταν αποτέλεσμα υπερβολικής και λανθασμένης αντίδρασης από τη πλευρά του εθελοντή που το κοινοποίησε και οδήγησε στην άδικη διαπόμπευση του κτηνιάτρου.

 • leon06010

  Κάτι δεν κολλάει στην όλη ιστορία: αλλιώς τα λένε τη μία και αλλιώς την άλλη.
  Μια η «κυρία» Τερέζα, μια ο «κύριος» αυτός, σαν πολύ αέρα δεν έχουν πάρει η ζωόφιλοι; Αν κρίνω από το πώς φέρονται στα σκυλιά, μόνο ζωόφιλοι δεν είναι.

 • Δημητρης Πλαστηρας

  Δεν είναι ψέμματα ότι πολλοί κτηνίατροι πρακτικά εκβιάζουν ζητώντας προκαταβολές και αυτό είναι το θέμα, πριν λίγο καιρό κάναμε έρανο για να μαζέψουμε κάποια χρήματα και ούτε καν για αδέσποτο αλλά για το ζώο μιας άνεργης. Ο γιατρός περίμενε να δει πρώτα την κατάθεση μέσω e banking και είχε αφήσει το ζώο με την ιδιοκτήτρια του στην αναμονή του ιατρείου.

 • Μάνος

  To φιλόζωος έγινε η αιτία να διαπομπευθεί ο ντοτόρε. Σειρά μας να διαπομπεύσουμε αυτόνε. Μετά αυτός θα διαπομπεύσει εμάς και έτσι δεν θα μείνει κανείς παραπονεμένος. Θα είμαστε όλοι διαπομπευτές και διαπομπευόμενοι

  • Υllejord

   Θα πρόσεξες ότι δεν αναφέρεται με όνομα. Παρουσιάζονται και κριτικάρονται μόνο οι πράξεις και επίσης αναφέρεται το ότι ζήτησε συγνώμη.

 • Eva Magkou

  Το θέμα ‘αγρίεψε’ επειδή ο κτηνίατρος ζήτησε χρήματα προκαταβολικά. Τουλάχιστον αυτό διάβασα εγώ στο ποστ του φιλόζωου και γι αυτό έγραψαν εναντίον του τόσοι άλλοι. Όντως ο κτηνίατρος δεν είχε εφημερία αλλά να ζητάει χρήματα με το που θα εξέταζε τον σκυλάκο είναι υπερβολή κατά τους επικριτές του.

 • jocamel21

  Να μη δεχθεί καμιά συγγνώμη ο γιατρός. Να πληρώσει το κάθαρμα που τον διέσυρε αλλά και όλος ο υπόλοιπος όχλος για τις απειλές τους. Κάποια στιγμή πρέπει να αρχίσει από κάπου η αντίδραση στο διαδικτυακό φασισμό.

 • tho kon

  υπομονή
  υπάρχουν στο διαδίκτυο πολλά γρουπόσκυλα, διαφορετικών αντιλήψεων αλλά πάντα έτοιμα να δαγκώσουν ότι ξεπερνά τις προκαταλήψεις ή τις ιδεοληψίες τους

 • Στήθηκε κανονικα λαϊκό διαδικτυακο δικαστήριο.

  • Αρχαίος

   .. στην χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα.

  • Antigonos Gonatias

   Διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών!