Ποιοι είμαστε
Αρχική Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: «Δεν είναι άνθρωπος του Θεού» – ΚαταρρίπτεταιHOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: «Δεν είναι άνθρωπος του Θεού» – Καταρρίπτεται

10 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες, ο Βλαδίμηρος Πούτιν φέρεται να δήλωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι άνθρωπος του Θεού, διότι προωθεί μια άκρως επικίνδυνη αριστερή ιδεολογία.

ΨΕΥΔΕΣ

Στο orthodoxia.onlinerafail.orgnikosxeiladakis.gr κτλ, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Η αρχική πηγή των ισχυρισμών, είναι δημοσίευμα στην αμερικανική ιστοσελίδα yournewswire.com, που «ειδικεύεται» στη κατασκευή και αναπαραγωγή fake ειδήσεων.

 

To yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδας είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Η μόνη αλήθεια στα σχετικά άρθρα είναι ότι ο Πούτιν όντως επισκέφτηκε πρόσφατα το Καθεδρικό Ναό της Κροστάνδης και μίλησε ενώπιον 5.000 ναυτών στα πλαίσια των εορτασμών της Ημέρας του Ναυτικού, αλλά σε κανένα σημείο δεν αναφέρθηκε στο Πάπα.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο Ρώσος Πρόεδρος Β. Πούτιν δήλωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος δεν είναι άνθρωπος του Θεού, διότι προωθεί μια άκρως επικίνδυνη αριστερή ιδεολογία, καταρρίπτεται.

http://www.factchecker.gr/index.php/2017/08/09/vladimir-putin-said-pope-francis-not-man-god-debunked/

Fact-check for the sake of Democracy