Ποιοι είμαστε
Αρχική Άλλη μια ολιστική γιατρός θύμα της μαφίας των φαρμακοβιομηχανιών;HOAXES FAKE NEWS ΥΓΕΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Άλλη μια ολιστική γιατρός θύμα της μαφίας των φαρμακοβιομηχανιών;

12 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα που κυκλοφορεί, ακόμη μια ολιστική γιατρός εκτελέστηκε εν ψυχρώ από το καρτέλ των φαρμακοβιομηχανιών επειδή αποκάλυπτε τα σκοτεινά μυστικά τους.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

CLIKBAIT

Στο nikosxeiladakis.gr και katohika.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Τι ισχύει;

Στη πραγματικότητα, πρόκειται για το νέο επεισόδιο στο σήριαλ των «ολιστικών ιατρών που δολοφονούνται μαζικά διότι ξεσκεπάζουν τη συνωμοσία των φαρμακοβιομηχανιών». Σχετική κατάρριψη θα βρείτε εδώ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού, η Tami «Ann» Boroch (νατουροθεραπεύτρια, αντιεμβολιάστρια και κατά των συμβατικών θεραπειών), πέθανε ξαφνικά την 1η Αυγούστου. Πριν οι συγγενείς της κατεβάσουν τη σελίδα της από το Facebook, ανακοίνωσαν το θάνατό της και τον απέδωσαν σε φυσικά αίτια. Κανείς και πουθενά δεν αναφέρει πως η Boroch δολοφονήθηκε από έναν «μυστήριο άντρα που την πλησίασε και την εκτέλεσε εν ψυχρώ«.

H σχετική ανακοίνωση ανέβηκε και στο λογαριασμό της στο Twitter.

Όμως και η ανακοίνωση μέσω Facebook, είναι ανακριβής. Στη πραγματικότητα, η Tami ‘Ann’ Boroch αυτοκτόνησε δια απαγχονισμού στο γκαράζ της οικίας της, όπως αναφέρει η περίληψη της ιατροδικαστικής έκθεσης της Κομητείας του Λος Άντζελες.

Το αξιοσημείωτο με το παρόν hoax, είναι πως ο ισχυρισμός πως η ολιστική γιατρός πυροβολήθηκε δεν κυκλοφορεί ούτε καν στις γνωστές συνωμοσιολογικές ιστοσελίδες του εξωτερικού, που αν και αφήνουν να εννοηθεί πως ο θάνατός της δεν ήταν τυχαίος, δεν μιλούν για επίθεση με όπλο από άγνωστο. Προφανώς η συντάκτρια του άρθρου κα Σουλτάνα Χειλαδάκη, θεώρησε χρήσιμο να προσθέσει λίγη «σάλτσα» για να κάνει το άρθρο της πιο κλικοθηρικό.

Είναι προφανές πως όλοι οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα έρθουν αντιμέτωποι με το αναπόφευκτο και οι ολιστικοί ιατροί δεν εξαιρούνται. Η σύνδεση αυτών των θανάτων όμως με κάποια σκοτεινή συνωμοσία, είναι εντελώς αυθαίρετη και αναληθής.

Fact-check for the sake of Democracy