Ποιοι είμαστε
Αρχική O Έλληνας είναι διαφορετικός από τον κοινό άνθρωπο (και) βάση του λοβού του αυτιού;HOAXES FAKE NEWS

O Έλληνας είναι διαφορετικός από τον κοινό άνθρωπο (και) βάση του λοβού του αυτιού;

15 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Ένα ακόμη δημοσίευμα σχετικά με την ανωτερότητα της Ελληνικής φυλής, υποστηρίζει πως ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τους υπόλοιπους ανθρώπους, είναι το σχήμα του λοβού των αυτιών.

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”flask”]ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Στο newsone.grpronews.gr κτλ, διαβάζουμε:

Είναι αλήθεια;

Σύμφωνα με το άρθρο, οι μεγάλοι λοβοί των αυτιών είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που ξεχωρίζουν τους Έλληνες από τους «υπόλοιπους». Δυστυχώς για τους λάτρες της ελληνικής ανωτερότητας, ο ισχυρισμός δεν επιβεβαιώνεται από καμία επιστημονική έρευνα.

Υπάρχει η αντίληψη πως οι ανθρώπινοι λοβοί χωρίζονται σε 2 κύριες κατηγορίες: τους μεγάλους λοβούς που «κρέμονται» και στους μικρούς που είναι προσκολλημένοι:

Στη πραγματικότητα όμως, οι λοβοί δεν εμπίπτουν σε δύο μόνο κατηγορίες. Υπάρχει μια συνεχής διακύμανση στο σημείο προσάρτησης. Ενώ υπάρχει πιθανώς κάποια μικρή κληρονομική επίδραση που καθορίζει το σημείο προσάρτησης του λοβού, οι  μελέτες δείχνουν ότι δεν ταιριάζει με τον υπεραπλουστευμένο μύθο σχετικά με τη γενετική καταγωγή βάση του σχήματος του λοβού. Υπάρχουν πολλά και διαφορετικά σχήματα λοβών όπως φαίνεται και στη παρακάτω εικόνα.

Είναι γνωστό πως γονείς με κολλημένους λοβούς μπορούν να κάνουν παιδιά με «ελεύθερους» λοβούς και το αντίστροφο. Υπάρχουν ακόμη και περιπτώσεις ανθρώπων με έναν προσκολλημένο και ένα ελεύθερο λοβό.

Υπήρξαν κάποιες παλιές μελέτες που υποστήριζαν την κληρονομικότητα του σχήματος του λοβού, αλλά αυτές καταρρίφθηκαν κατηγορηματικά από νεότερες. Αν και ο μηχανισμός που καθορίζει το σχήμα του λοβού δεν έχει εξηγηθεί πλήρως, το πιθανότερο είναι πως αυτό προκύπτει μέσα από πολύπλοκες διεργασίες με τον παράγοντα της τύχης να παίζει σημαντικό (αν όχι το σημαντικότερο) ρόλο.

Επομένως το κατά πόσο είναι κάποιος Έλληνας ή όχι, σίγουρα δεν καθορίζεται από το σχήμα του λοβού.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2014/07/13/greek-feet/

Fact-check for the sake of Democracy