Ποιοι είμαστε
Αρχική ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με δήθεν δωρεάν αεροπορικά εισιτήριαHOAXES SCAMS

ΠΡΟΣΟΧΗ: Απάτη με δήθεν δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια

21 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Τις τελευταίες ώρες, το ελληνικό Facebook κατακλύζεται από κοινοποιήσεις για δήθεν προσφορά δωρεάν αεροπορικών εισιτηρίων από τις εταιρίες Easyjet και Qantas.

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”warning”]ΑΠΑΤΗ[/icon_list_item] [/icon_list]

Ένα παράδειγμα είναι το κάτωθι:

Το λινκ θα σας οδηγήσει στη σελίδα qantas-fly.com ή easyjet-promo.com, που δεν έχουν καμία σχέση με τις αληθινές αεροπορικές εταιρίες. Κατόπιν θα σας ζητηθεί να λάβετε μέρος σε ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις υπηρεσίες των εταιριών αυτών. Ότι και αν απαντήσετε, θα είστε ένας από τους “τυχερούς νικητές”.

Θα πρέπει βέβαια να κοινοποιήσετε τον “διαγωνισμό” για να ολοκληρωθεί η διαδικασία, με αποτέλεσμα τις εκατοντάδες κοινοποιήσεις που βλέπουμε αυτές τις ώρες από ανυποψίαστους χρήστες του Facebook. Με αυτό το τρόπο, η απάτη γιγαντώνεται στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Αφού όμως κάνετε όλη αυτή τη διαδικασία, διαιωνίζοντας άθελά σας μια απάτη, θα μεταφερθείτε σε άλλη σελίδα, όπου θα σας ζητήσουν να απαντήσετε σε νέες ερωτήσεις για να κερδίσετε κάποιο άσχετο δώρο, όπως για παράδειγμα ένα iPhone.

Ο σκοπός πλέον είναι ξεκάθαρος και δεν είναι άλλος από την απόσπαση του αριθμού του κινητού σας τηλεφώνου για την εγγραφή σας σε υπηρεσία SMS υψηλής χρέωσης.

Δεν πρόκειται φυσικά να σας χαρίσουν iPhone, πόσο μάλλον δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια. Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων δεν πρέπει να λαμβάνουν μέρος σε αυτούς τους διαγωνισμούς και να τους κοινοποιούν, διότι βοηθούν άθελά τους στη περαιτέρω διάδοση της απάτη.

 

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο λειτουργίας ανάλογων διαγωνισμών, στο παρακάτω λινκ:

https://www.ellinikahoaxes.gr/2017/05/18/facebook-fake-contest/

Fact-check for the sake of Democracy