Ποιοι είμαστε
Αρχική Είπε ο Πούτιν ότι ο Σόρος προκαλεί τις αναταραχές στις ΗΠΑ;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Είπε ο Πούτιν ότι ο Σόρος προκαλεί τις αναταραχές στις ΗΠΑ;

22 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πρόσφατα διαβάσαμε άρθρα που ισχυρίζονται ότι σε μια συνάντηση στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιεί τα δίκτυα διαταραχών του για να προκαλέσει αναταραχές και εμφύλιο πόλεμο στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΨΕΥΔΕΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο infognomonpolitics.blogspot.grhellasforce.comtriklopodia.gr κτλ, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Πηγή των ελληνικών άρθρων, είναι δημοσίευμα του rusreinfo.ru/fr. Το τελευταίο αναφέρει ως πηγή το  topnewsrussia.ru, που με τη σειρά του, άντλησε το άρθρο από το x-true.info που παραθέτει ως αρχική πηγή πασίγνωστο σάιτ ψευδών ειδήσεων yournewswire.com.

To yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδας είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Το CBS, την αναφέρει ως ιστοσελίδα ψευδών ειδήσεων:

Το B.S. Detector την έχει κατατάξει στις clickbait ιστοσελίδες, που κατασκευάζουν άρθρα με εντυπωσιακούς τίτλους και ισχυρισμούς, μόνο και μόνο για να αυξήσουν τα έσοδα τους από τις διαφημίσεις.

Μερικά από τα άρθρα του yournewswire.com, έχουν φτάσει στην Ελλάδα και έχουν καταρριφθεί από τα Ελληνικά Hoaxes:

John Hopkins: «Εγώ σκότωσα την Νταϊάνα»

Βασίλισσα Ελισάβετ: «Ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος θα ξεκινήσει μέσα στο 2017″

Ο Πρόεδρος Πούτιν θα παρουσιάσει στις 11 Σεπ 2016, δορυφορικό υλικό που αποδεικνύει ότι οι επιθέσεις της 11ης Σεπ. έγιναν από τις μυστικές υπηρεσίες της Αμερικής, κατά των δικών τους πολιτών.

Η βασίλισσα Ελισάβετ υποσχέθηκε «Θα πάρουμε πίσω την Αμερική αν εκλεγεί ο Τράμπ»

Ο Πάπας λέει ΗΠΑ η δημοκρατία στις ΗΠΑ είναι νεκρή και ο Ομπάμα είναι δικτάτορας.

Ο Πούτιν εξαπολείει αρουραίους σάιμποργκ στον πέλεμο κατά του isis

Ο Πούτιν έχει αποδείξεις πως η πριγκίπισσα Νταϊάνα σκοτώθηκε από την βρετανική βασιλική οικογένεια. 

Ο Στάνλεϊ Κούμπρικ σκηνοθέτησε την απάτη της προσελήνωσης

Με δύο λόγια η σελίδα yournewswire.com κατασκευάζει εντυπωσιακές ιστορίες για να αυξήσει την επισκεψημότητά της, χωρίς να παρουσιάζει τις ανάλογες αποδείξεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με την παραπάνω είδηση με την δήλωση του Πούτιν για τον Σόρρος.

Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως ο Β. Πούτιν δήλωσε ότι ο Τζορτζ Σόρος χρησιμοποιεί τα δίκτυα διαταραχών του για να προκαλέσει αναταραχές στις Ηνωμένες Πολιτείες, καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy