Ποιοι είμαστε
Αρχική Προέβλεψε η Άση Μπήλιου το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη;HOAXES FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

Προέβλεψε η Άση Μπήλιου το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη;

23 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι από τις φορές που νομίζεις ότι τα έχεις δει όλα, αλλά διαψεύδεσαι πανηγυρικά. Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν, η γνωστή αστρολόγος Άση Μπήλιου, προέβλεψε το πρόσφατο θάνατο της Ζωής Λάσκαρη!

ΨΕΥΔΕΣ

Στο newsit.grstar.grzappit.grsdna.gr και άλλες ιστοσελίδες, διαβάζουμε:

 

Τι προέβλεψε η Άση Μπήλιου;

Η απάντηση είναι: Απολύτως τίποτα! Απλώς μια ημέρα μετά τον θάνατό της (18/8), έγραψε στο Instagram πως «Έκλειψη Ηλίου την 21η Αυγούστου στον Λέοντα! Είναι η πιο δυνατή έκλειψη της χρονιάς για την οποία έχουν γραφτεί πολλά και σίγουρα ακόμη κι αν δεν θα έχουμε την ευκαιρία να την δούμε στην χώρα μας δεν σημαίνει ότι δεν μας επηρεάζει. Ορατή θα είναι πλήρως στην Αμερική. Άλλωστε το ωροσκόπιο του Τραμπ επηρεάζεται ιδιαιτέρως, αφού έχει ωροσκόπο και Άρη στις τελευταίες μοίρες του Λέοντα. Ωροσκόπο Λέοντα παρεμπιμπτόντως είχε και η αγαπημένη Ζωή Λάσκαρη που έφυγε χτες. » Προφανώς αυτό δεν είναι πρόβλεψη, αλλά αναφορά σε γεγονός που έχει ήδη συμβεί.

Δεν πειστήκατε ακόμη;

Άραγε πόσοι άνθρωποι σε ένα πλανήτη σχεδόν 7,5 δισεκατομμυρίων, είναι Τοξότες; Να μην είναι κάτι περισσότερο από 600 εκατομμύρια άνθρωποι αν διαιρέσουμε το συνολικό αριθμό με το 12 που είναι τα ζώδια; Από αυτούς, πόσοι είναι με ωροσκόπο Λέοντα; Μην είναι καμιά 50αριά εκατομμύρια αν και πάλι διαιρέσουμε με το 12; Βέβαια, δεν ξέρουμε πόσοι εξ αυτών είχαν Κρόνο στον Ήλιο τους και Λέοντα στον Πλούτωνά τους, αλλά όπως και να το κάνεις, θα πρέπει να είναι κάμποσες χιλιάδες. Πάντως στις ειδήσεις δεν ακούσαμε για χιλιάδες θανάτους Τοξοτών με ωροσκόπο Λέοντα στις 18 Αυγούστου.

Και με τον Οφιούχο τι παίζει;

SPOILER ALERT! Η NASA επανέλαβε την ύπαρξη ενός 13ου αστερισμού, του Οφιούχου. Το 13ο ζώδιο δεν ήταν μια νέα επιστημονική αποκάλυψη, ενώ ήταν γνωστό στους αστρονόμους ήδη από την αρχαιότητα.  Ήταν ένα αιχμηρό σχόλιο κατά της αστρολογίας, η οποία δε συνιστά επιστήμη. Οι αστρολόγοι δεν έχουν συμπεριλάβει τον Οφιούχο στις αστρολογικές ενδείξεις, διότι ο Ήλιος περνά μόνο δεκαεννέα ημέρες από αυτόν τον αστερισμό, που βρίσκεται μεταξύ Σκορπιού και Τοξότη. Οι αστρολόγοι βέβαια, επειδή ξέρουν περισσότερα από τη NASA και επειδή ο Οφιούχος χαλάει τη συνταγή, έσπευσαν να τον »καταρρίψουν»!

98

Η NASA φυσικά, έχει διαφορετική άποψη:

99

55

http://spaceplace.nasa.gov/starfinder2/en/

Περισσότερα για την ανοησία των ζωδίων εδώεδώ και εδώ.

Είναι προφανές πως η Άση Μπήλιου δεν πρόβλεψε το θάνατο της Ζωής Λάσκαρη, αλλά βγήκε κατόπιν εορτής για να εξηγήσει τους αστρολογικούς λόγους που δήθεν οδήγησαν σε αυτόν, προσπαθώντας να αποσπάσει κύρος από μια ανύπαρκτη «πρόβλεψη». Όσον αφορά τις ιστοσελίδες που της απένειμαν τα «εύσημα», το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι πως μπορούν και χειρότερα…

Fact-check for the sake of Democracy