Τεράστια παραποίηση της αλήθειας από το κρατικό ΑΜΠΕ 19 χώρες εκπροσωπήθηκαν στις εκδηλώσεις για την μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

114

Χθες (23 Αυγ. 2017) κυκλοφόρησε η είδηση από το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ) πως «μόνο 8 από τα 27 κράτη της ΕΕ συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων», δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις. Την είδηση αναπαρήγαγαν όλες οι μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες.

ΜΙΞΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

Το είδαμε στο ΑΜΠΕdocumentonews.grnewsbomb.grnewsbeast.grnewsit.gr, news247.grtvxs.grleft.grpronews.gr και πολλές άλλες.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων.

Όμως αυτή η διατύπωση είναι τραγικά ελλιπής και οδηγεί στο λάθος συμπέρασμα πως μόνο 8 χώρες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 23 Αυγούστου. Στην διάσκεψη και στην υπουργική συνάντηση εκπροσωπήθηκαν 19 χώρες.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 23ης Αυγούστου, δεν περιλάμβανε μόνο το επίμαχο συνέδριο.

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 23ης Αυγούστου, δεν περιλάμβανε μόνο το επίμαχο συνέδριο. Ξεκίνησε με υπουργική συνάντηση στις 09:00, ακολούθησε συνέντευξη τύπου στις 11:00, στις 12:00 έγινε αναμνηστική τελετή για τα θύματα του Σταλινισμού και του Ναζισμού και στις 14:30 ακολούθησε το επίμαχο συνέδριο. Τέλος, στις 17:00 ακολούθησε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο της χώρας. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Εσθονίας, συνολικά 19 χώρες εκπροσωπήθηκαν σε αυτές τις εκδηλώσεις.

Γιατί μόνο 8 χώρες στο συνέδριο για τα εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα;

Όπως βλέπουμε και από τη κοινή ανακοίνωση, συμμετείχαν μόνο χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που υπήρξαν υπό σοβιετική επικυριαρχία μέχρι τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ευρώπη (Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία). Το ψήφισμα ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα και την τιμωρία των ενόχων. Επομένως, είναι λογικό σε αυτό να λάβουν μέρος μόνο οι προαναφερόμενες χώρες που στο παρελθόν είχαν τέτοια καθεστώτα. Το ίδιο ακριβώς, οι ίδιες χώρες που έχουν δημιουργήσει μια ομάδα, είχαν κάνει στις 23 Αυγ. 2015 στο Ταλίν. Και στις 23 Αυγ 2016 την κοινή δήλωση την υπέγραψαν πέντε χώρες και πάλι στο Ταλίν. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο στις 23 Αυγ. στο Ταλίν, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού από το 2015 και αυτό το ψήφισμα δεν είναι το επίσημο.
https://archive.is/bII9o
https://archive.is/Go7lu

Τι λένε οι Εσθονοί;

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας, αλλά και της απάντησης που λάβαμε τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εκπρόσωπο τύπου κα Katrin Lunt, συνολικά στις εκδηλώσεις -δηλαδή στην υπουργική συνάντηση και το συνέδριο που ακολούθησε- έλαβαν μέρος 19 χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία.

Είναι επίσης αναληθές πως στα συμπεράσματα του συνεδρίου, το ψήφισμα των 8 χωρών δεν κάνει καμία αναφορά στα ναζιστικά εγκλήματα. Το κείμενο αναφέρει: No process of truth-finding and justice comparable to that staged by the international community after World War II against the perpetrators of Nazi crimes has been undertaken during the more than 25 years that have passed since the fall of the Communist regimes in Central and Eastern Europe. Δηλαδή «Δεν έχει υπάρξει καμία διαδικασία εξακρίβωσης και απονομής δικαιοσύνης (σσ για εγκλήματα από κομμουνιστικά καθεστώτα) σαν αυτή που διοργανώθηκε κατά των εγκλημάτων των Ναζί μετά τον 2ο ΠΠ, παρόλο που έχουν περάσει 25 χρόνια από τη πτώση του κομμουνισμού στη Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη». Στο τέλος αναφέρει: «The representatives of the countries have expressed their respect for all victims of totalitarian and authoritarian regimes» δηλαδή «Οι αντιπρόσωποι των χωρών εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλα τα θύματα ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων». Είναι ολοφάνερη η αναφορά στα ναζιστικά εγκλήματα στη σχετική ανακοίνωση και το έγγραφο αυτό δεν είναι τα συμπεράσματα του συνεδρίου, αλλά ένα ψήφισμα που το υπογράφουν κάθε χρόνο οι  υπουργοί οκτώ συγκεκριμένων κρατών στο Ταλίν από το 2015.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης.

Συμπέρασμα
Αυτή την κοινή δήλωση των παραπάνω οκτώ χωρών, που την υπογράφουν -με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού- από το 2015 στο Ταλίν, το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων την μετέτρεψε σε «είδηση» αφήνοντας εσφαλμένες εντυπώσεις στους αναγνώστες πως μόνο 8 από τα 27 κράτη της ΕΕ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις της 23 Αυγούστου. Η αλήθεια είναι πως συμμετείχαν 19 χώρες, ενώ όσες δεν παρευρέθηκαν, δεν το έκαναν ως αντίδραση στη θεματολογία της όλης εκδήλωσης. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο τύπου «μόνο η Ελλάδα το έκανε»

Μερικές φορές, η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από ένα ψέμα.

Θοδωρής Δανιηλίδης – Θάνος Σ. Επαχτίτης

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Στέφανος

  τελικά στο συνέδριο πόσοι ήταν; Αν ήταν 8 το ΑΜΠΕ δε παραποιεί την αλήθεια, απλά δεν αναφέρει όλα όσα έγιναν. Το ότι μπορούν να βγουν λάθος συμπεράσματα δε σημαίνει παραποίηση.

  • Όταν λέτε «συνέδριο» τι ακριβώς εννοείτε; Το μίτινγκ των 8 που κάθε χρόνο υπογράφουν το ψήφισμα στις 23 Αυγ. στο Ταλιν ή την ευρωπαϊκή διοργάνωση για την ημέρα μνήμης των θυμάτων; Γιατί είναι διαφορετικό το ένα με το άλλο και το ψήφισμα των 8 δεν είναι τα επίσημα συμπεράσματα της διοργάνωσης.

 • threedi

  Κύριοι του ellinikahoaxes έκανα μια τυχαία αναζήτηση στο google και μαντέψτε τι μου έβγαλε από τη σελίδα σας:

  «Θα αφήσουμε στην άκρη οποιαδήποτε αναφορά σε ψηφοφόρους και κόμματα γιατί σε εδώ δεν ασχολούμαστε με τις πολιτικές ιδεολογίες και θα ασχοληθούμε μόνο με την συγκεκριμένη φωτογραφία…»

  «Όπως ξέρετε οι περισσότεροι αναγνώστες μας, δεν ασχολούμαστε με πολιτικά θέματα…»

  «Το blog δεν ασχολείται με πολιτικά – κομματικά παιχνίδια και προπαγάνδα»

  Τα 3 πρώτα από τα 100αδες που μου βρήκε η μηχανή αναζήτησης

 • remon kewl

  Βλέπω βγήκαν τα κομματόσκυλα βόλτα.

 • Stavros Kounadis
 • leon06010

  Εγώ πάντως δεν έχω καταλάβει το πρόβλημα ολονών σας κ ούτε θέλω να μου εξηγήσει κανείς. Χάσατε όλοι την ουσία κ βρίζεστε σα μωρά στο νηπιαγωγείο. Η ουσία είναι ότι οι Εσθονοί θέλησαν να τιμήσουν τα θύματα δύο βαθύτατα δικτατορικών κ απάνθρωπων ιδεολογιών. Κανένας σοβαρά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν είπε ότι ο κομμουνισμός και ο ναζισμός είναι το ίδιο. Είχαν όμως το ίδιο αποτέλεσμα: εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν τζάμπα κ βερεσέ.
  Το τί είπε το ΑΠΕ, το τί είπε το ΜΠΕ, το τί είπε ο Σπούτνικ και τί ο Μούτνικ και πόσες χώρες πήγαν και δεν πήγαν δεν έχει ΑΠΟΛΥΤΩΣ καμμιά σημασία.
  Θλίβομαι για την κατάντια σας και ναι βγάζω την ουρά μου απ’έξω και γελάω και κλαίω με τα χάλια σας.

  • Antigonos Gonatias

   Που να διαβάσεις και τα σχόλια στο άρθρο που παραπέμπει απο πάνω ο Eumenes 😀
   ΥΓ Το εμφυλιακό -μετεμφυλιακό κλίμα καλά κρατεί…όλοι οι υπόλοιποι,τι φταίμε….

 • Δεν ξέρω αν το έκανες επίτηδες, αλλά αυτό το τελευταίο «αι» ήταν το καλύτερο για το συγκεκριμένο site 😀

 • Λευτέρης

  Έχει τεράστια πλάκα οι ορολογίες που χρησιμοποιούνται από ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την ιστορία.Ξέρεις ποιός ήταν ο εμπνευστής του όρου σοσιαλφασισμού και το χρησιμοποιούσε για πολιτικούς του αντιπάλους;;

  Ο ΣΤΑΛΙΝ!!χαχαχα…..

 • Hodor

  Τσεχοσλοβακία; Για την άνοιξη της Πράγας και την καταστολή της τι έχετε να πειτε;

 • Marios

  Κάποιοι πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη για τις βρισιές και τις εμπαθείς κατηγορίες που εκστόμισαν. Ναι, το ΑΠΕ κατασκεύασε μία ψευδή είδηση για λόγους κυβερνητικής προπαγάνδας. http://www.cna.org.cy/webnews.aspx?a=74745fb2567b4a42a9c9fb03ea497d4b Και εδώ http://www.cnn.gr/news/politiki/story/94515/proedria-tis-esthonias-19-krati-meli-kai-oxi-8-elavan-meros-sto-synedrio?v4

  • βραχνος προφητης

   Το μονο που ξεκαθαριζεται απολυτα απο την ανακοινωση ειναι οτι καλεστηκαν 27, παρεστησαν 19 και απο τους 8 που δεν πηγαν, μονο η Ελλαδα ειχε ειδοποιησει οτι δεν θα παραστει.
   Οι αλλοι 7 αποντες(πανω απο 25% της ΕΕ) ουτε για κλασιμο τους Εσθονους…

   • Το θέμα όμως δεν είναι αυτό, αλλά αν το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παραπληροφόρησε.

    • Να αναμένουμε και ανάλογο ξέσκισμα άρθρων της Καθημερινής ή «ειδήσεων» του ΣΚΑΙ, σωστά; 😀

   • remon kewl

    Τι παιδική απάντηση είναι αυτή…

    • βραχνος προφητης

     σε παιδικες και «ομιχλωδεις» επισημες ανακοινωσεις οπως αυτη της Εσθονικης κυβερνησης, παιδικες απαντησεις αρμοζουν.
     Ας μας πουν ποσοι υπουργοι παρεβρεθησαν, ας μας πουν ποσες και ποιες χωρες εκπροσωπηθηκαν (και απο ποιους) σε καθεμια απο τις ξεχωριστες εκδηλωσεις εκεινης της μερας και μετα θα μιλησω οσο σοβαρα θελεις.
     Αντι να τα βαζεις με επισημους φορεις που τα αφηνουν ολα φλου αντι δημιουργιας εντυπωσεων, σε πειραξε το ειρωνικο μου σχολιο, το οποιο βεβαια καταδεικνυει και το ποσο σοβαρα ειδε η ΕΕ την εκδηλωση.

   • sakis

    Ρε μεγάλε οι 19χωρες που παρεστησαν είναι αυτονοητο ότι συμφωνουν με το συνεδριο για αυτό πηγαν εξάλου ,αλλιως δεν θα πηγαιναν
    –Επίσης κανενας δεν διαφωνησε πολιτκα με το συνεδριο βεβαίως απλως 8 χώρες όπως εκαναν και τις προηγουμενες χρονιές υπεγραψαν ένα δικο τους ψήφισμα ότι εκτος απο την πολιτκη καταδικη αυτων των καθεστώτων να υπαρχει και περιαιτερω ερευνα για ποινικες καταδικες αυτων των ολοκληρωτικών καθεστώτων
    —Αυτές οι 8 χωρες είναι που τους τσουρουφλιζει το θεμα γιατι αυτές δεχτηκαν τον Σταλινικο και Σοβιετικο ολοκληρωτισμο και αυταρχισμο
    –Τι δεν καταλαβαινετε
    –Οι οποιες χωρες που δεν πηγαν δεν το καναν επειδή διαφωνούσαν με το συνέδριο εκτος αν πιστευεις ότι η Βουλγαρία και η Ρουμανία του Τσαουσέσκου που ενιωσαν στο πετσι τους τον κομμουνισμο δεν πηγαν επειδή ,,΄΄διαφωνούσαν

    • βραχνος προφητης

     ειναι τοση η αναγκη σου να με βγαλεις λαθος που μου λες οτι ξερεις για ποιο λογο δεν πηγαν οσες χωρες δεν πηγαν.
     πας καλα ανθρωπε μου;
     εκτος βεβαια αν μιλησαν μαζι σου οι πρωθυπουργοι των χωρων αυτων και σε διαβεβαιωσαν οτι δεν διαφωνουσαν αλλα δεν πηγαν γιατι ειχαν να κανουν φασινα.

     *αυτο που κανεις κι εσυ και ο αρθρογραφος ειναι οτι χειραγωγειτε την ειδηση.υποθετετε γιατι μονο 8 χωρες υπεγραψαν και το παρουσιαζετε σαν defacto γεγονος…

 • Ζητήστε και από το Κυπριακό Πρακτορείο ειδήσεων να ανασκευάζει.
  http://www.cna.org.cy/webnews.aspx?a=74745fb2567b4a42a9c9fb03ea497d4b

  • βραχνος προφητης

   αποφασιστε τελικα,θα δεχομαστε a priori οσα μας λενε τα πρακτορεια ειδησεων ή οχι ;

   • Στο άρθρο μας υπάρχουν οι αποδείξεις που διαψεύδουν το ΑΜΠΕ.
    Ακόμη ένα πολύ καλό άρθρο της Καθημερινής, που εξηγεί τι ακριβώς έχει συμβεί είναι το παρακάτω.
    Αν δεν δέχεστε τις αποδείξεις λόγο ιδεολογίας, δεν φταίμε εμείς και μην περιμένετε εκπτώσεις από μας.
    http://www.kathimerini.gr/923909/article/epikairothta/politikh/apoyh-fake-news-a-la-ellhnika

 • Σε τι άλλο θέλετε να απαντήσουμε; Γιατί η Εσθονία δεν απαντάει καθαρά;
  Εμείς θα πρέπει να απαντήσουμε σε αυτό το Ερώτημα ή η Εσθονία;
  Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει

  • Ακριβώς, λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.Από τη στιγμή που «ξεσκεπάζετε» σαν hoax κάτι που έχει προκληθεί από εντελώς θολωμένα νερά το ελάχιστο που πρέπει να κάνετε είναι να απαντήσετε/προκαλέσετε/εκθέσετε και τα πρώτα βήματα της ιστορίας.Έτσι απλώς αποκαλύπτετε τις πολιτικές σας θέσεις – όπως, άλλωστε, με το «hoax» των δηλώσεων Τσίπρα για τα καμμένα.

   Στην τελική, κάνετε ακριβώς ό,τι και ο ΣΚΑΙ (χαιρετίσματα στον Άρη!) που αγνοεί όλα, μα όλα τα πρωτογενή κακώς κείμενα αρκεί να μπορεί να την πέσει στον ΣΥΡΙΖΑ.

   Και να σκεφτεί κανείς πως ούτε ψήφισα ποτέ, ούτε θα τους ψηφίσω, αλλά η τακτική σας είναι εντελώς όμοια με της εξίσωσης δια της οσμόσεως που άρχισε την όλη ιστορία.. Ξεχνάμε κάτι απαράδεκτο μόνο και μόνο για να επικεντρωθούμε στο μικρό (ασχέτως αν είναι ή όχι αλήθεια). Πάρτε μερικά μαθήματα από άλλα άρθρα σας, ας πούμε τα ιατρικής φύσεως. Διαβάστε πως ο Κλημεντίδης πρώτα ξεσκίζει τα κακώς κείμενα της Ιατρικής πριν προχωρήσει στην παραϊατρική. Ίσως καταλάβετε κάτι από αντικειμενικότητα…

   • Σας ζητάμε συγνώμη, αλλά εκπτώσεις δεν κάνουμε. Δεν υπάρχουν για μας καλά hoax που θα πρέπει καταρρίπτουμε και κακά hoax που δεν πρέπει να τα πιάσουμε.
    Κάντε παράπονα και στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, που μας επιβεβαιώνει
    http://www.cna.org.cy/webnews.aspx?a=74745fb2567b4a42a9c9fb03ea497d4b

  • βραχνος προφητης

   Επειδη η Εσθονια δεν απαντα ξεκαθαρα σε τιποτα(ποιοι υπουργοι πηγαν,ποιες χωρες εκπροσωπηθηκαν,απο ποιους και σε ποια κομματια της συναντησης) , μηπως ταιριαζει στην ιδια η κατακλειδα του αρθρου σας;
   Μηπως η Εσθονια λεει μισες αληθειες,χειροτερες κι απο ψεμα ;

 • 1. Ναι, δεν έχουν δημοσιεύσει δελτίο τύπου.
  2. Αν θα πηγαίνατε εσύ και λέγατε πως εκπροσωπείτε την Ελλάδα το πιθανότερο είναι να σας είχαν συλλάβει. Υπάρχουν και μέτρα ασφάλειας, δεν είναι «μπάτε σκύλοι άλεστε». Ποιες ήταν οι 19 χώρες μας έχουν απαντήσει με email.
  Αυτέ οι 8 χώρες που υπογράφουν το ψήφισμα, έχουν δημιουργήσει μια ομάδα και κάθε χρόνο με αφορμή την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού», υπογράφουν αυτό το ψήφισμα στο Ταλίν και ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα.
  Το έκαναν το 2015 στο Ταλίν στις 23 Αυγ.
  https://archive.is/bII9o
  Και το 2016 στο Ταλίν στις 23 Αυγ.
  https://archive.is/Go7lu
  Το έκαναν και φέτος πάλι στο Ταλίν στις 23 Αυγ. Απλά φέτος και επειδή την προεδρία την έχει η Εσθονία συνέπεσε η συνάντηση αυτών των χωρών που υπογράφουν το ψήφισμα με τις επίσημες εκδηλώσεις για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού»
  Σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο ψήφισμα αυτών των χωρών δεν είναι η επίσημη διακήρυξη των εκδηλώσεων (όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ) για την ημέρα μνήμης των θυμάτων. Είναι ένα γεγονός που γίνεται κάθε χρόνο στο Ταλίν στις 23 Αυγ. και άσχετο με τις επίσημες εκδηλώσεις.
  Το ΑΜΠΕ με βάση αυτό το ψήφισμα, ανέφερε πως στο συνέδριο συμμετείχαν μόνο 8 χώρες.
  Συμπέρασμα.
  1.Το ψήφισμα αυτό (της ομάδας των χωρών που ζητούν τη διεξαγωγή έρευνας) δεν είναι τα συμπεράσματα του συνεδρίου, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.
  2. Στις εκδηλώσεις δεν συμμετείχαν 8 χώρες όπως αφήνει αν ευνοηθεί το ΑΜΠΕ αλλά 19 και σας τις αναφέρουμε αναλυτικά στο άρθρο.
  Το ποιος παράγει παραπληροφόρηση είναι πια ολοφάνερο.
  Ποιο απλά δεν γίνεται να σας το εξηγήσουμε.

  • Κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις πως η μετάδοση μίας είδησης με τα συγκεκριμένα στοιχεία και γεγονότα ΔΕΝ συνιστά hoax επειδή βγήκαν (;) άλλα (;;) στοιχεία (;;;) μετά*. Με το τόσο θολές ανακοινώσεις που εξέδωσαν, άντε να πεις ότι βαρέθηκαν να καλύψουν μία ελεεινή εκδήλωση και προχώρησαν παρακάτω.

   *όπως άλλωστε και με την ανακοίνωση του Τσίπρα για τα καμμένα…

  • Costas Minos

   Αγαπητοί μου παραπληροφορητές. Επιμένετε σε κάτι που ΔΕΝ ξέρετε, γνωρίζοντας ότι συνεχίζετε τα HOAXES και χάνοντας παντελώς την αξιοπιστία σας, προφανώς για τους δικούς σας λόγους, που αν είναι οικονομικοί θα τους σεβαστώ, αν είναι βλακείας απλά θα το προσπεράσω, ωστόσο θα επιμείνω ότι εξυπηρετείτε συγκεκριμένα συμφέροντα πολιτικής ομάδας ΨΕΥΔΟΥΣ.

   1. Όταν στην Ευρωπαϊκή προεδρία δεν δημοσιεύεται δελτίο τύπου και ανακοινωθέν, δεν υπάρχει συμβάν – event σε ευρωπαϊκό επίπεδο. ΑΡΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥ ΑΜΠ-ΜΠΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΟΑΧ-ΨΕΥΔΕΣ, μπορεί να είναι ελλειπές, αλλά δεν είναι ψευδές.
   2. Ξέρετε δεν είμαστε όλοι άσχετοι με τα τεκταινόμενα στην ΕΕ. Το συγκεκριμένο συνέδριο/event λοιπόν παρείχε τη δυνατότητα διαπίστευσης https://accreditation.eu2017.ee/OpenRegistration.aspx?key=8f66bd50-82a4-474d-8a02-ceac59ce3332 (φυσικά τώρα είναι κλειστή). Εννοείται ότι στις εκδηλώσεις αυτές πας διαπιστευμένος, δεν μπαίνεις επειδή βλέπεις φως και μπήκες απλά. (εδώ σε οποιοδήποτε συνέδριο πας, πρέπει να έχεις δηλώσει συμμετοχή) Αν ήθελα όμως πήγαινα και τότε θα έλεγαν ότι εκπροσωπήθηκε και η Ελλάδα (delegation όχι participation) ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ-ΗΟΑΧ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΤΕ. Αυτό έχει σημασία (και δεν θα με μπουζουριάζανε – εσείς έχετε στο μυαλό σας να μπουζουριάζετε κόσμο)

   Όταν στο δελτίο τύπου του εσθονικού υπουργείου δικαιοσύνης αναφέρεται «19 χώρες,» χωρίς να αναφέρονται ονομαστικά (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ), παρά μόνο στην «φιλική απάντηση» της κας Lunt (και γιατί άραγε να είναι της κας Lunt και όχι δική μου που έκανα ένα λογαριασμό ως Katrin Lunt [υπάρχουν ειδικοί σ’ αυτό στις διάφορες ομάδες ΨΕΥΔΟΥΣ]) και στην ανακοίνωση many countries και από κάτω υπογράφουν 8 χώρες ΠΟΎ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ από το ΑΠΕ-ΜΠΕ;

   Σεις παράγετε hoax με την «απάντηση» της κας Lunt εκπροσώπου τύπου τους εσθονικού υπουργείου Δικαιοσύνης. Και η παραπληροφόρηση – ψεύδος – απάτη έγκειται στο γεγονός ότι
   1, δεν παρέχετε τα ολοκληρωμένα στοιχεία της απάντησης (αποστολέας – παραλήπτης, χρόνος αποστολής & παραλαβής της απάντησης) και
   2. το ύφος της απάντησης (είναι κολλητή σας η κα Lunt και σας προσφωνεί με «Hello» 😉

   Μήπως λοιπόν το screenshot προέρχεται /αποστέλλεται από/σε πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκει η κα Lunt (ΕΡΡ – Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) ή ΜΜΕ; AYTH EINAI H ΑΠΑΤΗ ΣΑΣ, για την οποία δεν μου βγάζετε απ’ το μυαλό ότι είναι υποβολιμαία από συγκεκριμένα πολιτικά κέντρα.

 • Έχουμε απαντήσει ήδη, γιατί υπάρχουν μόνο 8 υπογραφές στο ψήφισμα, Είναι τρία σχόλια παραπάνω.

 • The Dutch

  Στα άρθρα σας πλέον παρατηρείται πολιτική σκοπιμότητα και σας το λένε όλοι!
  Αν σας ενδιαφέρει η γνώμη των αναγνωστών σας,ασχοληθείτε με τα hoaxes όπως κάνατε τόσο καιρό.

 • To να βγαίνουν τα Hoaxes στον… ΣΚΑΙ!!!! Στον ΣΚΑΙ ρε παιδιά!!!! Και ο ΣΚΑΙ να εγκαλεί το Sputnik και το RT!

  Έλεος ρε παιδιά, το χάνετε το παιχνίδι…

 • Urtica Rubra

  Τεράστια παραποίηση της αλήθειας από το ellinikahoaxes

  -Ποιοι ήταν στην Εσθονία;
  Αντιπροσωπείες υπουργείων δικαιοσύνης και εκπρόσωποι οργανώσεων σύμφωνα με το υπουργείο δικαιοσύνης της Εσθονίας.
  «delegations of Ministries of Justice of Europe and representatives of associations of victims of totalitarianism as well as representatives of institutions and organizations that study the crimes of totalitarian regimes convened in Tallinn.»
  -Από πόσες χώρες;
  19 από τις 34 καθώς το Eastern Parternship περιλαμβάνει τις χώρες της ΕΕ και 6 ακόμα. (28+6=34). (Αν βασιστούμε στο screenshot του e-mail που έχετε βάλει γίνονται 20 αφού προκύπτει ότι η διοργανώτρια Εσθονία δεν περιλαμβάνεται στις 19. Αδυνατώ βέβαια να καταλάβω πως ένα screenshot αποτελεί απόδειξη.)
  «There were 19 countries represented on the conference or in the ministerial meeting. Invited were the EU countries and representatives from the Eastern Partnership.»
  -Σε τι συμμετείχαν;
  Σε συνέδριο – conference ή σε συνάντηση υπουργείων – ministerial meeting.
  -Από πόσες από τις 19 χώρες είχαν πάει εκπρόσωποι οργανώσεων στο συνέδριο και από πόσες αντιπροσωπείες υπουργείων στη συνάντηση υπουργείων ;
  Στη δήλωση – statement λέγεται σαφώς ότι στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των υπουργείων συμμετείχαν 8 χώρες.
  «At the meeting the delegations of ministries of justice of Croatia, Czech Republic,Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland and Slovakia participated.»

  Είναι προφανές ότι αν είχαν πάει στο συνέδριο και από την Ελλάδα «institutions and organizations that study the crimes of totalitarian regimes» θα ήταν 20 οι χώρες. Φυσικά όμως μία τέτοια οργάνωση δεν μπορεί να θεωρηθεί σε καμία περίπτωση ότι εκπροσωπεί τη χώρα.

  Έχουμε και λέμε λοιπόν για τα hoaxes:
  1. 19 χώρες συμμετείχαν στην Εσθονία.
  2. Η Κροατία ήταν υπό σοβιετική επικυριαρχία.
  3. Η Βουλγαρία γιατί δεν συμμετείχε στη διάσκεψη σύμφωνα με τη λογική σας;
  4. Οι ίδιες χώρες είχαν ζητήσει το 2015 το ίδιο. Δεν είναι οι ίδιες χώρες, δες Γεωργία.

  Υ.Γ: Αν το site σας έχει πραγματικά σκοπό την αποδόμηση hoaxes οφείλει αμέσως να αποσύρει ένα άρθρο που διασπείρει hoaxes όπως αυτό.

 • Δεν μπορούμε να απαντήσουμε σε τόσο ατράνταχτες αποδείξεις

 • ap

  Η καταδίκη των ναζιστικών εγκλημάτων, είναι ευφάνταστη ερμηνεία του συγγραφέα.
  Δεν υπάρχει πουθενά στα στοιχεία που παρατίθενται.

  Η αναφορά στα εγκλήματα του ναζισμού γίνονται αναφορικά και παραδειγματικά, κι όχι για καταδίκη.

  Κι επειδή ποτέ μία αναφορά δεν διεκδικεί δάφνες καταδίκης, αυτό δεν υφίσταται, τουλάχιστον όσο αφορά τα στοιχεία του κειμένου.

  Η αναφορά στο ναζισμό μπορεί να έχει πολλές ερμηνείες. Κάποιες εκ των οποίων είναι έμμεση υπεράσπιση των ναζιστικών εγκλημάτων. Δεν χρειάζεται να το ερμηνεύσω αυτό.

  Καταδίκη του ναζισμού στο κείμενο που παρατίθεται δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια.

 • Kostas

  ρε σεις, γιατι δεν σας απανταει ξεκαθαρα η Lunt ποσες χωρες εκπροσωπηθηκαν στη συναντηση των υπουργων (ministerial meeting)? Αν στην ειδηση του ΑΠΕ «η διατύπωση είναι τραγικά ελλιπής», τοτε η δικια σας αναλυση ειναι εντελως ανουσια και βγαλμενη απο το μυαλο σας. Ουτε οι Εσθονοι δεν απαντουν ποσοι χωρες πραγματικα εκπροσωπηθηκαν με υπουργους! γιατι αραγε?? γιατι μονο 8 υπογραφες?

  • Μόνο 8 υπογραφές γιατί αυτές οι 8 χώρες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα και κάθε χρόνο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού, υπογράφουν αυτό το ψήφισμα στο Ταλίν, από το 2015. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και απλά φέτος οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης έτυχαν στην ίδια πόλη.
   https://archive.is/bII9o
   https://archive.is/Go7lu

  • Sp Kam

   Οι Εσθονοί απαντούν έμμεσα στο πόσες χώρες εκπροσωπήθηκαν σε επίπεδο αντιπροσώπων υπουργείων. Οκτώ.
   «At the meeting the delegations of ministries of justice of Croatia, Czech Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland and Slovakia participated»
   Οι υπόλοιπες χώρες αγνοούμε σε τι επίπεδο εκπροσωπήθηκαν ή αν ήταν εκεί αντιπροσωπίες και άλλων υπουργείων, γιατί δεν πήγαν στην συνάντηση.

   • Γιατί αυτή η συνάντηση είναι κάτι διαφορετικό από τις εκδηλώσεις για την ημέρα μνήμης για τα θύματα. Αυτό το meeteng γίνεται κάθε χρόνο στο Ταλίν στις 23 Αυγ. από μια ομάδα κρατών που ζητάνε τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα. Δεν είναι η επίσημη κοινή ανακοίνωση όλων των κρατών. Το ίδιο είχε συμβεί το 2015 και το 2016.
    Συγνώμη αλλά δεν γίνεται να σας το εξηγήσουμε πιο απλά.

    • Sp Kam

     Θεωρείτε πως η πρόσκληση της Ελλάδος ΔΕΝ αφορούσε την συνάντηση αυτή, σε επίπεδο υπουργών. Αλλά κληθήκαμε για το συνέδριο και μόνο. Κάπως περίεργος μου φαίνεται ο διαχωρισμός την στιγμή που η ανακοίνωση των Εσθονών είναι κοινή και για τις δύο εκδηλώσεις, χωρίς να διαχωρίζει τα μέλη που πήραν στην μια και στην άλλη. Μάλιστα στην αρχική που είδα αναφέρονται μόνο στις οκτώ.
     Αλλά δεκτό.

     Την «επίσημη κοινή ανακοίνωση όλων των κρατών», θέλουμε λοιπόν για να βρούμε πόσες χώρες εκπροσωπήθηκαν. Την έχουμε;

     Διευκρινίζω ότι αν από κάποιες χώρες ήρθαν μέλη κυβερνητικών ή μη οργανώσεων, (όπως λένε οι Εσθονοί κάπου), ή και κάποιοι βουλευτές χωρίς να είναι επίσημοι αντιπρόσωποι των χωρών, δεν νοούνται σαν συμμετέχουσες οι χώρες τους.
     Νομίζω ότι δικαιολογούμαστε να κρατάμε επιφυλάξεις για τους διοργανωτές του συνεδρίου, ως προς την διάθεσή τους να εμφανίσουν λίγο μεγαλύτερη την συμμετοχή κρατών.

     Το ότι το ΑΠΕ βιάστηκε και έκανε λάθος, ως προς τον αριθμό, είναι εξαιρετικά πιθανό. Ίσως θεώρησε ότι ο αριθμός των συμμετεχόντων στο υπουργικό συμβούλιο αποτελεί και αριθμό συμμετοχών στο συνέδριο, και ότι οι 33 χώρες κλήθηκαν να συμμετέχουν σε αυτό.
     Μένει όμως να δούμε το πόσες χώρες συμμετείχαν όντως στο συνέδριο και σε τι επίπεδο.

     Δυο βιντεάκια που είδα στο γιουτούμπι από την εκδήλωση, δεν με κατατόπισαν και πολύ. Υπομονή λοιπόν μέχρι να έχουμε την επίσημη ανακοίνωση των συμμετεχόντων.

    • Sp Kam

     Με την ευκαιρία μια και αποφασίσατε να ασχολείστε με πολιτικά θέματα. Το συνέδριο αποτελεί μια ωραία αφορμή για να εξετάσετε μερικά πιθανά hoax. Π.χ. την φημολογούμενη σχέση ναζισμού – κομουνισμού και το αν στο Ταλιν τα θύματα πήγαν από Γερμανικές ή Σοβιετικές σφαίρες.

     Νομίζω ότι τέτοια θέματα θα ενδιαφέρουν πολύ τους αναγνώστες. Περισσότερο από τις πατάτες του ΑΠΕ.
     Για την Ελλάδα θα τολμήσω να προτείνω το γνωστό hoax που ταυτίζει τους πρόσφυγες με τους παράτυπους μετανάστες.

 • Kostas

  κε Δανιηλιδη, κε Επαχτιτη ΚΡΙΜΑ!

  πραγματικα κριμα για το σαιτ γιατι μεχρι τωρα ειχατε κρατησει καποια σοβαρη σταση, τωρα τελευταια βγαζει ματια η υπογεια πολιτικη πορπαγανδα που κανετε. Τις προαλλες κατηγορουσατε υπουργο κανοντας πραγματογνωμοσυνη για εμπρησμο απο μια φωτογραφια! Χθες σε ενα αρθρο μας αναλυατε πως το sputnik ειναι προπαγανδιστικο οργανο της Ρωσιας, αλλα ποτε κουβεντα για τα δυτικα ειδησεογραφικα πρακτορεια που ειναι προπαγανδιστικα οργανα της Δυσης. Σημερα βγαινετε με κυριο επιχειρημα ενα email απο καποια υπευθυνη, οταν το επισημο σαιτ του συνεδριου δεν αναφερει πουθενα οτι ειναι 19 απο την ΕΕ, ισα ισα λεει 19 απο «EU and Eastern Partnership» και στο email μαλιστα συμπεριλαμβανουν και χωρες εκτος ΕΕ! Δεν απευθυνεστε σε ασχετους, δυστυχως για εσας! Και το αποκορυφωμα του hoax απο το ellinikahoaxes ειναι οτι μιλαει για «ψηφισμα» ενω ειναι κοινο ανακοινωθεν («statement» στο επισημο σαιτ) και βγαζετε απο το μυαλο σας μια δικαιολογια γιατι δεν υπεγραψαν οι 11 απο τις 19 χωρες της ΕΕ, λεγοντας «είναι λογικό σε αυτό να λάβουν μέρος μόνο οι προαναφερόμενες χώρες που στο παρελθόν είχαν τέτοια καθεστώτᨻ. Ρε ΞΕΦΤΙΛΕΣ η Ρουμανια που ειναι μια απο τις 19 γιατι δεν το υπεγραψε, δεν ηταν κομμουνιστικη χωρα? Τι εγινε με την hoax-θεωρια σας?????

  ΚΡΙΜΑ και παλι κριμα, τουλαχιστον ας πανε σε καλη πλευρα τα φραγκακια που παιρνετε απο εκει που τα παιρνετε για να γραφετε αυτα τα αστεια αρθρα!

  ΥΓ. Δεν σχολιαζω καν την αναφορα σας το οτι ενα γενικολογο σχολιο οπως το «Οι αντιπρόσωποι των χωρών εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλα τα θύματα ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων» σημαινει για εσας οτι «ειναι ολοφάνερη η αναφορά στα ναζιστικά εγκλήματα στη σχετική ανακοίνωση.»! Ξερναω και μονο που το ξαναδιαβαζω…..

  • il left prodotto

   Φασισταριό μάθε να διαβάζεις και μάθε λίγο διαλογική, Άιντε λαμόγιο, πουλημένο τομάρι.
   «Όπως βλέπουμε και από τη κοινή ανακοίνωση, συμμετείχαν μόνο χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ που υπήρξαν υπό σοβιετική επικυριαρχία μέχρι τη πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού στην Ευρώπη (Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Ουγγαρία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Σλοβακία)»

   Πότε ήταν υπό σοβιετική επικυριαρχία η Ρουμανία ..ουγκ, ε ουγκ;

   • I’m Steve Bannon, I’m FIRED

    Πονάς πολύ επειδή σε ξεφτιλίζουν κάθε μέρα δεξιόμουτρο;

   • Mήτσος Καραχάλιος

    Πώς έτυχε να είναι η Κροατία υπό σοβιετική επικυριαρχία και ξέφυγε η Σλοβενία είναι αρκετά ενδιαφέρον. Επίσης, να με συγχωρείς, αλλά Βουλγαρία και Ρουμανία ήταν μάλλον πιο κοντά στην σοβιετική επικυριαρχία από την Κροατία.

   • ap

    Αυτά χτες τα μάθαμε, που να ξέρουμε ποιες χώρες ήταν ελεύθερες όταν είχαν ναζισμό και ήταν σκλαβωμένες όταν δεν είχαν.
    Θα πρέπει η ΕΕ να μας ενημερώσει σχετικά ποιες περιοχές της Ευρώπης ήταν ελεύθερες όταν ήταν οι ναζί στην εξουσία και πόσο κράτησε η ναζιστική ελευθερία αυτών των χωρών. Που να τα ξέρουμε όλα κι εμείς.

  • Αυτές οι 8 χώρες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα και κάθε χρόνο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού, υπογράφουν αυτό το ψήφισμα στο Ταλίν, από το 2015. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και απλά φέτος οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαική Ημέρα Μνήμης έτυχαν στην ίδια πόλη.
   https://archive.is/bII9o
   https://archive.is/Go7lu

   • Trufon Kalbouros

    <> Εσείς βέβαια ξέρετε ότι <> συγχαρητήρια. Προσυπογράφω την πρώτη πρόταση του σχολίου του kostas. Είναι έτσι ακριβώς και είναι κρίμα να (διολισθήσετε) και εσείς σε αυτές τις ατραπούς.

    • Ναι έτυχε να γίνει στην ίδια πόλη (Ταλίν) γιατί αυτό το εξάμηνο την προεδρία την έχει η Εσθονία.
     Το 2015 και το 2016 που την προεδρία την είχαν άλλες χώρες, η ομάδα αυτών των χωρών υπέγραψαν το ψήφισμα (που ζητάει την διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα) στο Ταλίν, ενώ οι εκδηλώσεις για τη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων, ήταν σε άλλη πόλη και σε άλλη χώρα αφού την προεδρία δεν την είχε η Εσθονία.
     Τι σας δυσκολεύει να το καταλάβετε;

 • Sp Kam

  Σε επίπεδο αντιπροσωπίας υπουργείων δικαιοσύνης, (που θα ήταν και η συμμετοχή του Κοντονή) βλέπω να συμμετείχαν 8 χώρες.
  «At
  the meeting the delegations of ministries of justice of Croatia, Czech
  Republic, Estonia, Hungary, Latvia, Lithuania, Poland and Slovakia
  participated»
  Γιατί οι υπόλοιπες 11 δεν εκπροσωπήθηκαν στην συνάντηση; Ξέρουμε;

  Το κείμενο του Conclusions of the meeting on the crimes against humanit βγήκε στην συνάντηση delegations of ministries of justice ή στο συνέδριο.

  Θα ήταν ενδιαφέρον να γνωρίζαμε και το επίπεδο εκπροσώπησης των άλλων

 • Γιάννης Γυφτος

  Αρχίσαμε να έχουμε εισόδημα;

  • makis

   Υπάρχει κονδύλι και για να το πάρεις πρέπει να τηρείς τα »κριτήρια» . Εν ολίγης υπάρχουν καλά fake news τα οποία δεν πειράζουμε και κακά fake news. Το συγκεκριμένο άρθρο είναι υπόδειξη υπερβοντως ζήλου , επειδή ουσιαστικά πρόκειτε για άρθρο που παραπληροφορεί (σχετικά με τις αναφορές στον ναζισμο) και πιάνεται από μια ανακρίβεια ή και παραπληροφόρηση του ΑΜΕ σχετικά με τον αριθμό των συμμετεχόντων. Το ότι η ΕΕ χρηματοδοτεί αυτές τις »ιστοσελίδες» είναι γεγονός και αποτυπώνεται στην επίσημη πολιτική της https://epthinktank.eu/2017/04/02/fake-news-and-the-eus-response/

 • Stavros Ioannidis

  αφου εξασκηθηκαν τοσο καιρο στα ολοκληρα ψεμματα περασανε και στις μισες αληθειες . αλλωστε κατεχουν πολυ καλα την τεχνη του διαιρει και βασιλευε . Α

 • mahler76

  Τσούζει φιλελέρες των Hoax?

 • Μάνος

  Πού ακριβώς είναι ψευδής η είδηση; Πόσες χώρες συμμετείχαν στο συνέδριο; Αυτήν την ανοησία πως «Δεν έχει υπάρξει καμία διαδικασία εξακρίβωσης και απονομής δικαιοσύνης σαν αυτή που διοργανώθηκε κατά των εγκληματων των Ναζί», μόνοι σας την σκεφτήκατε; Και αν ναι, για πέτε μας πόσοι κάθησαν στο σκαμνί για το Δίστομο και τα Καλάβρυτα; Ειλικρινά λυπάμαι για τις επιλογές σας.

 • Την πάτησα ο μ.α.λ…Το πίστεψα και έγραψα και σχόλιο για αυτό σε σαιτ…

 • Stavros Kounadis

  Να που και τα Ελληνικά hoaxes παράγουν χωρίς αιδώ hoax είδηση!
  Για το «συνέδριο» γράφει το ΑΠΕ, γιαυτό έγινε ο «σκοτωμός», όχι για τις «εκδηλώσεις»…
  Για το συνέδριο και το ψήφισμα που είχε προταθεί!
  Μην κάνετε τους βλάκες, εκτός αν είστε…
  Ακόμα… πόσοι υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ συμμετείχαν?
  Σας πονάει και δεν το γράφετε?
  Που είναι η «απομόνωση» της Ελλάδας?
  Που είναι το ψέμα, αν όχι στον ΔΙΚΟ σας τίτλο?
  Αλλάξτε όνομα πλέον… γράψτε «Παραγωγή Ελληνικών Hoaxes»
  Κρίμα που σας διαφήμιζα
  Είναι πολλά τα λεφτά που πέφτουν, μην τα χάσετε!

  • durka durka

   Ξαναδιαβσε το κειμενο.

   • Kostas

    εσυ ξαναδιαβασε το, ακομη και το email της Lunt μιλαει γενικα, «…on the conference or in the ministerial meeting» & «…EU countries and representatives from the Eastern Parntenrship». Αν μπορεις εσύ ή το ellinikahoaxes να μου απαντησεις το απλο ερωτημα, «ποσοι υπουργοι εκπροσωπησαν απο την ΕΕ?» να μου τρυπησεις την μυτη. Το μονο δεδομενο ειναι οτι 8 υπουργοι υπεγραψαν το κοινο ανακοινωθεν, τελος.

   • Stavros Kounadis

    εσύ διάβασε άσχετ/η την ανακοίνωση του Κοντονή που μιλά για μη συμμετοχή στο συνέδριο, στο οποίο έλαβαν μέρος οι 8
    http://tvxs.gr/news/ellada/kontonis-den-symmetexo-se-synedrio-gia-ta-egklimata-apo-ta-kommoynistika-kathestota-giat

  • Αυτές οι 8 χώρες έχουν δημιουργήσει μια ομάδα και κάθε χρόνο με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του σταλινισμού και του ναζισμού, υπογράφουν αυτό το ψήφισμα στο Ταλίν, από το 2015. Είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο και απλά φέτος οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης έτυχαν στην ίδια πόλη.
   https://archive.is/bII9o
   https://archive.is/Go7lu

   • Stavros Kounadis

    Αυτό δεν είναι απολογία
    Απολογία θα είναι να μας πείτε πόσο κόστισε η παραγωγή του δικού σας hoax, ότι δηλ. είναι ψεύτικη είδηση ότι μόνο 8 πήραν μέρος στο συνέδριο, για το οποίο έγινε το θέμα (βλ. αρχική ανακοίνωση Κοντονή: http://tvxs.gr/news/ellada/kontonis-den-symmetexo-se-synedrio-gia-ta-egklimata-apo-ta-kommoynistika-kathestota-giat

    • Δεν είναι απολογία, γεγονός είναι και συμβαίνει κάθε χρόνο στο Ταλίν από το 2015.

     • …άλλα λόγια ν’αγαπιόμαστε. Γι άλλο σας εγκαλούν, άλλο απαντάτε copy paste.

     • Εγκαλέστε και το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων.
      Συγνώμη αλλά εκπτώσεις δεν κάνουμε, σας αρέσει δεν σας αρέσει.
      http://www.cna.org.cy/webnews.aspx?a=74745fb2567b4a42a9c9fb03ea497d4b

     • Χααααχαχαχαχα! Εκπτώσεις μπορεί να μην κάνετε, την τρίχα τριχιά όμως…

      Αφού δεν κάνετε εκπτώσεις, αντί να κάνετε copy/paste απαντήσεις δεξιά-αριστερά, πιάστε να αποκαλύψετε τα hoaxes των άλλων κομμάτων ή του ΣΚΑΙ και μετά τα λέμε…

      Άντε, ανυπομονώ να σας ακούσω και σε τρίο συζήτηση πρωί-πρωί με Άρη και Άδωνι!

     • Δηλαδή παραδέχεστε πως το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο είναι του κόμματος;
      Θα σας μαλώσουν…

     • Πολύ καλή η τακτική του να κόβουμε κομμάτια ενός θέματος που μας βολεύουν, αλλά επίσης πολύ παλιά…

      Ρωτήστε το ΣΚΑΙ να δούμε τί θα πουν. Η για την ακρίβεια απλά ακούστε ένα τυχαίο δίωρο. Γιατί, και 100% ακριβή και σωστά να είναι τα όσα γράφει το άρθρο, όταν μία μικρή (τρίχα) αλήθεια είναι μέρος ενός μεγαλύτερου θέματος και συζήτησης, είναι συνειδητή η επιλογή του να επικεντρωθείς σε αυτό. Απλά μαθήματα προπαγάνδας…

     • Δεν απαντήσατε όμως. Την παραποιημένη είδηση την έβγαλε το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο ή η κυβέρνηση;

     • Yup, κάνε πως συνεχίζεις να κοιτάς το δάχτυλο…

      ΥΓ ξέχασες το Κυπριακό πρακτορείο

     • z s

      εσεις πως τα καταφερατε και δεν διοριστηκατε ακόμη;

     • Πωωωω τί μου είπεεεεεεεεεεε

     • z s

      Α, για αυτό….

     • histone

      Αντιγράφω από το ΚΠΕ, «Η Εσθονική Προεδρία διέψευσε σήμερα επίσημα πληροφορίες που διακινήθηκαν τις τελευταίες ώρες και οι οποίες έφεραν τη συμμετοχή στο χθεσινό συνέδριο για τα εγκλήματα του ολοκληρωτισμού να είναι χαμηλή. Παρά τις πληροφορίες για συμμετοχή 8 χωρών, οι οποίες όπως ανακοίνωσε η προεδρία είναι ψευδείς, 19 κράτη μέλη της ΕΕ εκπροσωπήθηκαν στο συνέδριο και μόνο ένα κράτος μέλος, η Ελλάδα, δήλωσε άρνηση να παραστεί, ή εξέφρασε οποιαδήποτε αντίρρηση για το περιεχόμενο των εκδηλώσεων μνήμης.»
      Μόνο 20 είναι τα μέλη της ΕΕ; Από πότε;

 • grigoris georgatos

  Δεν είστε καθόλου σοβαροί κ λυπάμαι που το λέω (τακτικός σας αναγνώστης γαρ).
  Αν οι πρώην λαϊκές Δημοκρατίες ήταν «κάτω από την επικυριαρχία της ΕΣΣΔ», τότε το σύνολο των δυτικών χωρών είναι (ακόμη!) υπό την επικυριαρχία των ΗΠΑ.
  Κρίμα γιατί αρχίσατε μια πολύ καλή δουλειά που τείνει να καταλήξει (μετά κ τις ατάκες περί του «αναξιόπιστου» sputnik, την ίδια ώρα που θεωρείτε «αξιόπιστα» τα δυτικά ΜΜΕ που έλεγαν για τον θείο του Κιμ που τον έφαγαν τα 101 σκυλάκια της Δαλματίας, αλλά κ καμπόσα άλλα) και τείνετε να καταλήξετε σε φερέφωνο της ευρωνατοϊκής προπαγάνδας.
  Χάνετε πολύ σε αξιοπιστία έτσι, κ αν δεν την έχετε την πολιτική ανάλυση, ασχοληθείτε με κάτι άλλο που να μπορείτε να ανταπεξέλθετε….

  • durka durka

   Εσυ δεν εισαι σοβαρος, ακους εκει επικυριαρχια των ΗΠΑ και λαικες δημοκρατιες? Φαισμος με γκουλαγκ ηταν ρε, με τα οπλα πηραν την εξουσια ρεεεεε, και οπως ειπε και ο συγγραφες του γκουλαγκ αρχιπελαγος, δεν ηταν Ρωσοι αυτοι που πηραν την εξουσια με τα οπλα, μισουσαν και τους Ρωσους και τον Χριστιανιμσο.

   Τι να τιν κανεις την πολιτικη αναλυση αμα δεν ξερεις τα βασικα.

  • Εδώ βγήκαν στο ΣΚΑΙ που τους έπλεκε το εγκώμιο πρωί-πρωί, τί περιμένουμε πια…

  • Vangelis Kartsakas

   Αγνοειτε προφανως οτι τα Hoax δεν καταφεραν να αντισταθουν στην επιθεση λατρειας που εκδηλωθηκε απο την Athens Voice, της οποιας απο τον περασμενο Μαη αποτελουν αρθρωτο (με το σωμα της) εργαλειο. Φαινετε πως παλι …»ηταν πολλα τα λεφτα Αρη»!!!!

 • ndmushroom

  Επίσης, η Μολδαβία δεν είναι, εξ όσων γνωρίζω, χώρα της ΕΕ. Άρα 18 (από τις 28) χώρες της ΕΕ συμμετείχαν και 10 όχι.
  Λεπτομέρειες, αλλά σε fact-checking sites αυτές οι ανακρίβειες έχουν πολλαπλάσια σημασία και καλό είναι να διορθώνονται

  • durka durka

   19 Της ΕΕ.

   • ndmushroom

    18 συν Μολδαβία, που δεν είναι ΕΕ. Παρατίθενται και ονομαστικά, μέτρα τες.

   • ndmushroom

    Όντως, από τον κατάλογο απουσιάζει η διοργανώτρια Εσθονία. 19 από τις 28 λοιπόν.

  • Kostas

   δυστυχως εχει καταντησει για γελια και αυτο το σαιτ. Ουτε τα βασικα δεν τσεκαρουν, ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ

 • Nick Tsarnas

  Έχετε δίκιο αλλά μόνο εν μέρει. Γιατί;
  Διότι όπως σαφως αναφέρεται στο επισημο κείμενο, προσκλήσεις ελαβαν όχι μόνο οι 27 χώρες της ΕΕ αλλά και οι χώρες που μετεχουν στο λεγόμενο «Eastern Partnership». Αυτές είναι άλλες 6 χώρες εκτος ΕΕ.
  Συνολικά δηλαδή, προσκλήσεις ελαβαν 27+6=33 χώρες.
  Απ’ αυτες πήραν μέρος οπως σωστά λετε οι 19.
  Δεν γνωρίζουμε όμως, πόσες απ’ αυτές τις 19 είναι χώρες της ΕΕ και πόσες όχι.
  Έτσι το σωστό θα ηταν να πούμε πως στο συνέδριο πήραν μέρος από 19 (στην καλύτερη) έως 13 χώρες (στην χειρότερη) της ΕΕ.
  Αν υπάρχει διαθέσιμη καλύτερη πληροφόρηση, ας με διορθώσετε.

  • Αναφέρεται στο άρθρο ποιες ακριβώς ήταν οι χώρες

  • Roula Karakosta-Arvaniti

   Από Ελλ. hoaxes: Τι λένε οι Εσθονοί;

   Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας, αλλά και της απάντησης που λάβαμε τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εκπρόσωπο τύπου κα Katrin Lunt, συνολικά στις εκδηλώσεις -δηλαδή στην υπουργική συνάντηση και το συνέδριο που ακολούθησε- έλαβαν μέρος 19 χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία.

   • Vangelis Kartsakas

    Ελαβαν μερος 19 χωρες και συγκεκριμενα οι εξης 18 🙂

    • Την διοργανώτρια χώρα «Εσθονία» γιατί δεν την μετράτε;

 • Costas

  Αφού ασχοληθήκατε να κάνετε έρευνα για το θέμα, νομίζω θα ήταν καλύτερο να φροντίζατε να μάθετε τελικά πόσες χώρες της ΕΕ εκπροσωπήθηκαν στο εν λόγω συνέδριο (όχι στην υπουργική συνάντηση). Ενδεχομένως να ήταν όντως και οι 19, αλλά το «There were 19 countries represented on the conference or in the ministerial meeting» αφήνει το περιθώριο αμφιβολιών.

  • Ξαναδιαβάστε το άρθρο

   • Μάνος

    Οχι. Ξαναδιαβάστε εσείς πρώτα την είδηση του ΑΜΠΕ εκεί που λέει πως στο συνέδριο συμμετείχαν μόνο 8 χώρες. Στη συνέχεια διαβάστε το άρθρο του ELLHNIKA HOAXES που λέει πως το ΑΜΠΕ λέει ψέματα γιατί στο συνέδριο συμμετείχαν 8 χώρες. Κι αν βγάλεις συμπέρασμα γράψε μου

   • Kostas

    εσυ να το ξαναδιαβασεις. ΠΟΥΘΕΝΑ στο αρθρο, στο επισημο σαιτ, ακομη και στο email ΔΕΝ λεει ποσες χωρες συγκεκριμενα εκπροσωπηθηκαν επισημα απο υπουργους. Το μονο δεδομενο ειναι οι 8 που υπεγραψαν την ανακοινωση…οι αλλοι αγνοουνται, μονο το ellinikahoaxes και οι Εσθονοι ξερουν που ειναι 🙂

    • Δεν είναι ανακοίνωση του συνεδρίου αλλά ένα ψήφισμα που κάθε χρόνο αυτές οι 8 χώρες το υπογράφουν στο Ταλίν από το 2015. Απλά φέτος συνέπεσαν οι εκδηλώσεις για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης στην ίδια πόλη. Έχει τεράστια διαφορά.
     https://archive.is/bII9o
     https://archive.is/Go7lu

     • Vangelis Kartsakas

      οχτω χωρες, οι εξης πεντε (το 2016) εε!! Το αναφερω για την ακριβεια που ενα αντι-hoax site θα επρεπε να τηρει !!!

     • Ακριβώς, αυτή η ομάδα χωρών ζητάει τη διεξαγωγή έρευνας για την εξακρίβωση εγκλημάτων από τα πρώην κομμουνιστικά καθεστώτα.
      Το 2015 υπέγραψαν 8, το 2016 υπέγραψαν 5 (άγνωστο γιατί), φέτος υπέγραψαν 8, του χρόνου που θα ξανασυναντηθούν στο Ταλίν στις 23 Αυγ θα δούμε πόσες θα υπογράψουν το ψήφισμα. Σε καμιά περίπτωση το συγκεκριμένο ψήφισμα αυτών των χωρών δεν είναι η επίσημη διακήρυξη των εκδηλώσεων (που αναφέρει το ΑΜΠΕ) για την ημέρα μνήμης των θυμάτων. Είναι ένα γεγονός που γίνεται κάθε χρόνο στο Ταλίν στις 23 Αυγ. και άσχετο με τις επίσημες εκδηλώσεις.
      https://archive.is/bII9o
      https://archive.is/Go7lu

     • βραχνος προφητης

      Να σου πω, στο mail που σου εστειλαν γραφει επακριβως » 8 countries joined in the conclusion».
      Conclusion του τι ; Λειπει το υποκειμενο.
      Μα φυσικα του συνεδριου της ΕΕ, αφου αυτο ειναι το υποκειμενο σε ολο το email.
      Aρα λοιπον, οι φιλοι μας οι Εσθονοι θελαν να πλασαρουν ως επισημο συμπερασμα της συναντησης το ψηφισμα για τον κομμουνισμο.
      Μισες αληθειες,χειροτερες κι απο ψεμα ειπε καποτε καποιος, δεν συμφωνεις;

      (αυτο για να δειτε οτι αμα ειναι να βγαζουμε απο τη μυγα ξιγκι στο τελος θα πνιγουμε στο λιπος – αυτο δεν ειναι δημοσιογραφια)

 • ndmushroom

  Βουλγαρία, Ρουμανία, Σλοβενία δεν είναι χώρες που «λογικά» θα έπρεπε να συμμετάσχουν;

 • παναγιωτης μαρκου

  κι οσο για ερευνες εχουν διενεργηθει οπως στο κατυν στην τιμισοαρα στην ουκρανια στη σιβηρια και την δεκαετια του 30 και δεκαετια του 50 και μετα την αντεπανασταση κι εχουν καταρριφθει παταγωδως απο ομοιδεατες αυτων που δημιουργησαν τις συκοφαντιες….γιαυτο τα ξαναθυμουνται και τα ξαναγραφουν με σαλτσα μηπως και γινουν πιστευτα οσο οι γενιες που τα εζησαν πεθαινουν…βλεπουν οτι παρα τη λασπη οι λαοι που τα εζησαν τα νοσταλγουν απο 43-65% στις χωρες αυτες….παρα τις απαγορευσεις προστιμα προπαγανδα οι λαοι δεν ξεχνουν…..μενει να ξαναδοκιμασουν την εφοδο στον ουρανο

  • durka durka

   Οτι να ναι τα δεν εχουν γινει ερευνες οταν εγιναν μαθαμε οτι μαζι εσφαξαν αξιοματικους σε δασος της Πολωνιας. Οσο για το αλλο στατιστκο, αυτο ειναι προπαγανδα αφου ρωτησαν μονο απολογητες του κομουνισμου και οχι ολο τον πλυθησμο.

   • παναγιωτης μαρκου

    η ρωσικη δουμα εχει χαρακτηρισει πλαστα τα εγγραφα που πλασαρουν ολοι γιατι ειναι αντιγραφα διπλης γραφης…κανενα πρωτοτυπο μονο φωτοκοπιες….ωραιες πηγες εχετε 😂😂😂😂😂

  • Grenadieros

   Αφου περναναν παραδεισενια στις «δημοκρατιες της ΕΣΣΔ» γιατι μαζευτηκαν εδω επι πασοκ πασης φυσης απογονοι των εαμ-οπλα κλπ και δεν ηξεραν τι θα πει καρβελι ψωμι και καλαθι σ.μαρκετ; (ολα με το κουπονι και στην ουρα απο τισ 3 το πρωι)
   Αφου εκει «ζουσαν σαν βασιλιαδες» οπως λενε και οι βουλγαροι εδω οπαδοι του τ.ζηφκωφ.Μια ματια στο γραμμα του κολοζωφ (προγονου του δικου μας εδω του κκε) φτανει για να καταλαβει κανεις σε τι χειριστο επιπεδο ζωης ηταν αλλα οπως ειπε και η «συντροφισσα» αυλωνιτου του σφυριζα¨ αμα ησουν με το κρατος δεν σε σκοτωναν» (αρα οποιος ειχε αντιθετη αποψη τον ετρωγε το μαυρο το σκοταδι).
   Ρημαξε και «το σπιτι του λαου» στην βουλγαρια ρε γαμωτο,ρωτα ποσα κνιτακια ειχαν φαει και πιει εκει περα σαν φοιτητες και μετα βολευτηκαν εδω στο δημοσιο.

   • παναγιωτης μαρκου

    ασχετος 😂 με παραμυθια των αφεντικων σου…

  • Antigonos Gonatias

   Όριστε η ομιλία του Χρουτσέφ το 1956(είναι μεγάλο και δεν βγαίνει δυστυχώς με μια αναγνώση(γα^&*&^* την πο*#&%^*α μου!))
   https://www.marxists.org/archive/khrushchev/1956/02/24.htm

  • sakis

   Ρε λοβοτομημενε Σταλινικέ, το ΚΑΤΥΝ η ιδια η Ρωσια το παραδεχτηκε με τον Γκορπατσώφ και τον Γελτσιν και υπαρχουν και αποχαρακτηρισμένα εγγραφα της τοτε αλληλογραφίας της Σοβιετικης ενωσης οπου ο Μπερία αρχηγος της NVKD της μυστικης υπηρεσίας της Σοβιετικης ενωσης κανει υπόμνημα στον Στάλιν για το ποιοι Πολωνοι αξιωματικοι και επιφανης ανθρωποι θα πρπει να εκτελεστούν και υπαρχει και υπογραφη του ιδιου του Στάλιν..
   –Επισης συνελαβε μεσα σε μια διετια 1.500.000 αξιωματικούς και μελη και φιλους του κομματος και εκτελεσε με συνοπτικες διαδικασιες με δικες της πλακας 700.000 ατομα είναι οι περιφημε δικες της Μοσχας
   —–Ηταν δικτατορας ο Μεταξάς που ειπε και ένα ΟΧΙ τους ομοϊδεάτες του ενώ ο γενοκτονος αρχισφαγεας Σταλιν που συνεργαστηκε με τον Χιλτερ υπογραφωντας το Συμφωνο Ριπεντροπ -Μολοτωφ εισβαλωντας ταυτόχρονα στην Πολωνία ηταν »ο ελευθερωτης’ ‘της Ευρώπης που αντεδρασε ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ Ο ΧΙΤΛΕΡ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΠΡΩΤΟΣ

   • παναγιωτης μαρκου

    η ρωσικη δουμα τα χει χαρακτηρισει πλαστα τα εγγραφα που λες….καλος ο σανος αλλα οχι για πολυ

   • παναγιωτης μαρκου
   • παναγιωτης μαρκου

    η επιτροπη ιατροδικαστων των χιτλερικων εξετασε 9 προεπιλεγμενα πτωματα σε δυο μερες οι οποιοι αργοτερα αποκαλυψαν οτι εκβιαστηκαν και πολλους τους εκτελεσαν….

   • παναγιωτης μαρκου

    η περιοχη εκτελεσης οταν εγινε η εκτελεση ηταν υπο γερμανικη κατοχη και με σχοινι δεμενοι γερμανικων εργοστασιων

   • παναγιωτης μαρκου

    ολες οι σφαιρες ηταν γερμανικης παραγωγης και δεν ανταποκρινονταν σε διαμετρημα με κανενα σοβιετικο οπλο

   • παναγιωτης μαρκου

    διαβασε λιγο γκεμπελς ανιστορητε που μολις εμαθε οτι κατερρευσαν τα ψεμματα ζηταγε να γινει οσο το δυνατον μεγαλυτερη αποσιωπηση των στοιχειων

   • παναγιωτης μαρκου
 • παναγιωτης μαρκου

  κι η βουλγαρια κι η ρουμανια, αν. γερμανια (ως ενωμενη πλεον σημερα) ειχαν σοσιαλισμο αλλα δεν παραβρεθηκαν με τις αλλες 8….