Γερμανοί τουρίστες αρνούνται να πληρώσουν γιατί θεωρούν πως οι Έλληνες τούς χρωστάνε;

15

Κατά καιρούς βλέπουμε δημοσιεύματα με τουρίστες (κυρίως Γερμανούς), που αρνούνται να πληρώσουν για προϊόντα και υπηρεσίες στη χώρα μας με το αιτιολογικό πως η Ελλάδα χρωστά λόγω δανείων στις χώρες τους. Το τελευταίο παράδειγμα, κάνει λόγο για Γερμανούς τουρίστες στη Κρήτη που αρνήθηκαν τουλάχιστον σε 3 περιστατικά να πληρώσουν κόμιστρα ταξί. Είναι όμως αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»comments-o»]ΜΙΞΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ[/icon_list_item] [/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: #FBB917; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»external-link-square»]ΥΠΕΡΒΟΛΗ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο newsbomb.gr διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια;

Είναι γεγονός πως δημοσιεύματα για τουρίστες που αρνούνται να πληρώσουν διότι θεωρούν πως η Ελλάδα τους χρωστάει, εμφανίζονται κατά καιρούς στο διαδίκτυο, χωρίς να επιβεβαιώνονται πάντα. Το 2016, διαβάζουμε για περιστατικό με Γερμανούς τουρίστες που αρνήθηκαν να πληρώσουν ταξί στο Ηράκλειο. Το 2015, Γάλλοι αρνήθηκαν να πληρώσουν εισιτήριο σε αρχαιολογικό χώρο στη Ρόδο και το 2012, πάλι Γερμανοί αρνήθηκαν να πληρώσουν λογαριασμό σε νυχτερινό κέντρο. Σε κάθε περίπτωση, η δικαιολογία ήταν πως η Ελλάδα τους χρωστάει λόγω δανείων. Το κατά πόσο αυτά τα δημοσιεύματα είναι έγκυρα, είναι αδύνατο να διαπιστωθεί λόγω παρέλευσης χρόνου.

Στο πρόσφατο περιστατικό των Χανίων όμως, τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι όπως τα παρουσιάζει το News Bomb. Για να εξακριβώσουμε τι ακριβώς συνέβη, μιλήσαμε με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Νομού Χανίων, κ. Ηλία Καραπατάκη.

Πριν λίγες ημέρες, μια Γερμανίδα τουρίστρια θέλησε να πάρει ταξί για να μεταβεί στο Ακρωτήρι. Όταν διαπίστωσε πως το όχημα δεν έφερε τιμοκατάλογο για τα κόμιστρα προς δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε μικροεπεισόδιο με τον οδηγό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία. Ο οδηγός προσβεβλημένος, αρνήθηκε να τη μεταφέρει και η γυναίκα επιβιβάστηκε στο 2ο ταξί που περίμενε στη πιάτσα. Πράγματι, ο δεύτερος ταξιτζής την μετέφερε στο προορισμό της, αλλά επειδή ο τιμοκατάλογος ανέφερε χρώση 16 και το ταξίμετρο έγραψε 18, ξαναδημιούργησε θέμα, χωρίς αυτή τη φορά να αναφερθεί σε χρέη της Ελλάδας προς τη Γερμανία. Κατόπιν επεμβάσεως αστυνομικού που βρισκόταν στο σημείο, η Γερμανίδα άφησε 20 ευρώ στον οδηγό, δίχως να ζητήσει ρέστα και απομακρύνθηκε.

Επειδή το δημοσίευμα αναφέρει τουλάχιστον 3 ανάλογα κρούσματα στα Χανιά από Γερμανούς τουρίστες, ο κ. Καραπατάκης μας είπε πως αυτό είναι το μοναδικό περιστατικό που έλαβε χώρα στη πόλη. Όταν ρωτήσαμε αν γνωρίζει ανάλογα παλιότερα συμβάντα, μας ανέφερε για ένα περιστατικό που είχε ακούσει στη τηλεόραση και έλαβε χώρα πέρυσι στο Ηράκλειο. Μας ζήτησε ωστόσο να αναφέρουμε πως οι τουρίστες γενικότερα, παζαρεύουν τις τιμές με τους οδηγούς ταξί, κάτι που δεν συνηθιζόταν παλιότερα.

Γίνεται εύκολα κατανοητό πως η χρήση ισχυρισμών από ιστοσελίδες που περιλαμβάνουν Γερμανούς τουρίστες που επανειλημμένα αρνούνται να πληρώσουν για προϊόντα και υπηρεσίες στη χώρα μας, παρουσιάζεται με ανακριβή, υπερβολικό και μερικές φορές ψευδή τρόπο, προκειμένου να αποσπάσουν τα πολυπόθητα «κλικ» που θα αυξήσουν την επισκεψιμότητά τους.

  • telis ellinas

   Eνημερωθηκαμε και καταλάβαμε ότι οι γερμανοι είναι άφραγκοι και δεν θελανε να πληρωσουν.Δεν υπαρχει ταξι χωρις αναρτημενο καταλογο.Αν είναι τυφλη τι μας νοιαζει.Δεν ηθελε να πληρωσει η μπατιρο.Κανατε πατατα και δεν σας βγηκε.Συμβαινουν αυτά και στις καλυτερες οικογενειες.

 • Μπορείτε να διαβάσετε αυτό που εξηγεί τι πραγματικά έχει συμβεί.
  Δεν φτάνει που αναδημοσίευσαν το άρθρο μας και άλλαξαν τον τίτλο μας, μετά βγήκαν να μας διαψεύσουν.
  http://ellinikahoaxes.gr/2017/08/29/germanida-touristia-taxi-kriti/

 • Θανος Επαχτιτης

  Ειλικρινα, το διαβασατε το αρθρο των ellinikahoaxes? Και αν ναι, τι καταλάβατε? Παραθέτω αποσπασμα!

  «Πριν λίγες ημέρες, μια Γερμανίδα τουρίστρια θέλησε να πάρει ταξί για να μεταβεί στο Ακρωτήρι. Όταν διαπίστωσε πως το όχημα δεν έφερε τιμοκατάλογο για τα κόμιστρα προς δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε μικροεπεισόδιο με τον οδηγό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία.»

 • Όχι στην Παρακμή

  Εδώ όμως ο κ. Καραπατάκης λέει κάτι άλλο. Και ότι το περιστατικό είναι αληθές, και ότι ειπώθηκε από τη Γερμανίδα: «Αντί να μας πηγαίνετε δωρεάν που μας χρωστάτε μας παίρνετε και λεφτά από πάνω;»

  http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/xania-xamos-germanida-touristria-pou-arnithike-na-plirosei-epeidi-ellada-xrostaei-sti-germania/2198685/

  Πιθανόν στη συζήτηση να ειπώθηκαν και άλλα πράγματα, αλλά αυτό δεν αλλάζει ότι έφερε στη συζήτηση το ζήτημα του δανεισμού ως δικαιολογία για να μην πληρώσει. Δάνεια, από τα οποία μέχρι στιγμής έχουν βγάλει κέρδη τα γερμανά και λοιπά γερμανοειδή, καθώς αγόρασαν στη δευτερογενή αγορά λιγότερο από 100% αλλά πληρώνονται στο ακέραιο!

  Να υπογραμμίσω εδώ ότι σε τουλάχιστον 2 περιπτώσεις έπιασα τη σελίδα είτε να κάνει λάθος, είτε ελλιπή διασταύρωση και ανάλυση. Η δεύτερη αφορούσε γνωστό μου, από την ορνιθολογική εταιρεία και τον πιθανό κίνδυνο που ενέχουν οι ανεμογεννήτριες για σπάνια είδη πτηνών. Η ανάλυση ήταν λάθος καθώς παρουσίαζε ως υπερβολή των κίνδυνο αυτό, φέρνοντας ως επιχείρημα ότι η πρώτη αιτία θανάτου πτηνών είναι … οι γάτες! Συγκρίνοντας έτσι τα σπουργίτια στις πόλεις με είδη σε κίνδυνο σε βιοτόπους!

  Είναι ενδεικτικό, ότι για να βγει το πόρισμα της «υπερβολής» ΔΕΝ επικοινώνησαν για διευκρινήσεις με τον συντάκτη του «υπερβολικού» άρθρου για διευκρινήσεις, παρόλο που πρόκειται για σοβαρό επιστήμονα και για ενυπόγραφο άρθρο.

  • Θανος Επαχτιτης

   Να διαβάζουμε πρωτα το αρθρο παρακαλω

   «Πριν λίγες ημέρες, μια Γερμανίδα τουρίστρια θέλησε να πάρει ταξί για να μεταβεί στο Ακρωτήρι. Όταν διαπίστωσε πως το όχημα δεν έφερε τιμοκατάλογο για τα κόμιστρα προς δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε μικροεπεισόδιο με τον οδηγό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία.»

 • Cornet

  Τελικα το συμβαν ειναι πραγματικο! και εσεις γραφετε μπαλοτσες….. ασχετιλα μιξ με «εξυπναδα» = αλαζονικη βλακεια…. που το παιζετε και ψαγμενοι.

 • Τζιλιβάκης Εμμανουήλ
  • Θανος Επαχτιτης

   Να διαβάζουμε πρωτα το αρθρο παρακαλω..

   «Πριν λίγες ημέρες, μια Γερμανίδα τουρίστρια θέλησε να πάρει ταξί για να μεταβεί στο Ακρωτήρι. Όταν διαπίστωσε πως το όχημα δεν έφερε τιμοκατάλογο για τα κόμιστρα προς δημοφιλείς προορισμούς, δημιούργησε μικροεπεισόδιο με τον οδηγό, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η Ελλάδα χρωστά στη Γερμανία.»

 • Γλουπ!!!

  Για «Ακρωτήρι» (Χανίων) λέει το κείμενο και όχι για «Χερσόνησο» (Ηρακλείου). Εκτός κι αν διορθώθηκε εν τω μεταξύ.

  • Vassilis King Delikonstantinou

   Ναι διορθώθηκε μετά…

 • Joe Average

  τα διπλα και βαλε