Η ΕΡΤ διορθώνει το λάθος της για την Εσθονία, με ένα νέο.

20

Πολύς ντόρος έγινε τις τελευταίες ημέρες σχετικά με το τι πραγματικά συνέβη στην Εσθονία και με τα κράτη της ΕΕ που συμμετείχαν στο συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονία και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη των θυμάτων των ολοκληρωτικών και αυταρχικών καθεστώτων. Παρατηρήθηκε για πρώτη φορά, μια άνευ προηγουμένου προσπάθεια να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα από δεκάδες ενημερωτικές σελίδες και, το χειρότερο, από τα κρατικά ΑΜΠΕ και ΕΡΤ. Εκ των υστέρων φαίνεται πως κάποιοι προσπάθησαν να διορθώσουν τη «γκάφα τους», με χαρακτηριστικό παράδειγμα την αλλαγή στο δημοσίευμα της ΕΡΤ.

Στις 23 Αυγούστου, η ιστοσελίδα της ΕΡΤ, δημοσιεύει άρθρο με τίτλο «Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. στο συνέδριο στο Ταλίν (video)».

Σήμερα, αυτός ο τίτλος έχει αλλάξει και αναγράφει «Μόνο οκτώ από τις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε. προσυπέγραψαν τη διακήρυξη στο Ταλίν (video)».

Το δημοσίευμα αυτό, το «διορθωμένο», παραποιεί και αυτό την αλήθεια. Ας δούμε γιατί.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας, αλλά και της απάντησης που λάβαμε τόσο τηλεφωνικά, όσο και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την εκπρόσωπο τύπου κα Katrin Lunt, συνολικά στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος 19 χώρες της ΕΕ. Συγκεκριμένα, η Βουλγαρία, η Τσεχία, η Κροατία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Ουγγαρία, η Ιρλανδία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Μάλτα, η Πολωνία, η Σλοβακία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Σουηδία, η Ισπανία, η Γερμανία, η Ρουμανία και η Αυστρία.

Ας πάρουμε τα γεγονότα από την αρχή.
Στις 23 Αυγούστου 2015 διοργανώθηκε μια διάσκεψη στο Ταλίν, αφιερωμένη στην επέτειο της υπογραφής συμφώνου Μολότωφ – Ρίμπεντροπ. Στην διάσκεψη αυτή, οι εκπρόσωποι των Υπουργείων Δικαιοσύνης οκτώ χωρών της Ανατολικής Ευρώπης (Λετονία, Λιθουανία, Εσθονία, Πολωνία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και Γεωργία) υπέγραψαν ανακοίνωση – ψήφισμα στην οποία προτείνουν τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για τη διερεύνηση των κομμουνιστικών εγκλημάτων. Council for Investigation of Crimes of Communist Regimes (CICROC)

Το 2016, και πάλι στις 23 Αυγούστου στο Ταλίν συναντήθηκαν οι Υπουργοί Δικαιοσύνης 5 κρατών (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία) και υπέγραψαν την ίδια κοινή δήλωση – ψήφισμα ζητώντας (όπως και την προηγούμενη χρονιά) τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για τη διερεύνηση των κομμουνιστικών εγκλημάτων. (Πρωτοβουλία CICROC)

Φέτος οι υπουργοί 8 χωρών (Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Ουγγαρία, Τσεχία και Σλοβακία) υπέγραψαν κοινή ανακοίνωση – ψήφισμα (Πρωτοβουλία CICROC) ζητώντας, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, την διερεύνηση των κομμουνιστικών εγκλημάτων.

Η ανακοίνωση των οκτώ αναφέρει ρητώς πως στη συγκέντρωση ενημέρωσαν για την πρωτοβουλία CICROC τους εκπροσώπους πολλών χωρών της Ε.Ε. και κάνει αναφορά για την πρωτοβουλία του 2015.

Μετάφραση
Σήμερα, κατά τη συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργείων δικαιοσύνης πολλών Ευρωπαϊκών χωρών, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για την πρωτοβουλία ίδρυσης συμβουλίου για τη διερεύνηση εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων (CICROC) που πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ταλίν στις 23 Αυγούστου 2015. Σκοπός του CICROC είναι να αποκαλυφθούν τα πιο απεχθή εγκλήματα των κομμουνιστικών καθεστώτων, να αναγνωριστούν οι ένοχοι και να διευκολυνθεί η διεθνή συνεργασία στον τομέα αυτό, για τη συνειδητοποίηση των θηριωδιών που διαπράχθηκαν από τα κομμουνιστικά καθεστώτα και μέσω αυτών να υπάρξει συμβολή στη βελτίωση ανάλογων ερευνών και διώξεων. Στη συνάντηση έγινε ενημέρωση πως οι εκπρόσωποι των χωρών που συμμετέχουν στη πρωτοβουλία CICROC συνεχίζουν τη συνεργασία τους για την (επίσημη) καθιέρωση του CICROC.
Οι εκπρόσωποι των χωρών εξέφρασαν το σεβασμό τους για όλα τα θύματα από απολυταρχικά και αυταρχικά καθεστώτα.

Η κοινή δήλωση – ψήφισμα που υπέγραψαν οι παραπάνω χώρες ΔΕΝ είναι η διακήρυξη του συνεδρίου που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία, όπως ισχυρίζεται η ΕΡΤ με το διορθωμένο κείμενο της.

Η ΕΡΤ διόρθωσε το άρθρο της, (μόνο 8 χώρες παρευρίσκονταν στο συνέδριο στο Ταλίν) με ένα νέο λάθος. Τώρα ισχυρίζεται πως το ψήφισμα των οκτώ (CICROC) είναι διακήρυξη του συνεδρίου που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία αλλά το ψήφισμα δεν έχει καμιά σχέση με το συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονία.

Λάθος στο λαθος και ας ελπίσουμε πως θα διορθώσουν την διόρθωση.

 • Antigonos Gonatias

  Γιατί θα πρέπει κάποιος να πάρει στα σοβαρά κάποιον με το ψευδώνυμο ψωλοκουλτουριάρης και να ικανοποιήσει,κιόλας, το αιτήμα του να ερευνηθούν τα γα^&$ατικα των παππούδων του οποιουδήποτε;
  Και στην τελική ποιό το νόημα;

 • Με δυο λόγια, να θάψουμε την συγκεκριμένη παραπληροφόρηση για είναι καλή και ταιριάζει με την ιδεολογία σας. Το σχόλιο σας περιέχει ατράνταχτα επιχειρήματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε.

 • Σας απαντήσαμε που είναι το λάθος θα δεν θέλετε να το καταλάβετε.
  1. Στις επίσημες εκδηλώσεις που έχει διοργανώσει η Εσθονία πήραν μέρος 19 χώρες. Το αν έστειλαν Υπουργό, Υφυπουργό ή Πρέσβη δεν έχει καμιά σημασία και αυτό γίνετε κάθε χρόνο.
  2. Το ψήφισμα (Πρωτοβουλία CICROC) που παρουσιάζουν σαν το επίσημο τελικό ανακοινωθέν ΔΕΝ είναι έχει καμιά σχέση με τις επίσημες εκδηλώσεις της ημέρας μνήμης που διοργανώνει κάθε χρόνο η ΕΕ.
  Δεν γίνετε να σας το πούμε πιο απλά. Αν δεν θέλετε να το καταλάβετε δεν φταίμε εμείς.

 • Την απάντηση ο κύριος Ψύλος την έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών για όλους που αμφισβητούν την είδηση. Δεν είμαστε οι μόνοι που μιλήσαμε για παραπληροφόρηση.
  Στην απάντηση του ο κύριος Ψύλος ξεχνάει να αναφέρει πως κάθε χρονιά πολλές χώρες εκπροσωπούνται από Υφυπουργούς οι Πρέσβεις.
  Ακόμη αναφέρει πως το ψήφισμα (Πρωτοβουλία CICROC) είναι το τελικό ανακοινωθέν. Όμως το ψήφισμα αυτό (που υπογράφουν οι 8 χώρες) δεν έχει καμιά σχέση με το συνέδριο που διοργάνωσε η Εσθονική Προεδρία και ΔΕΝ είναι το επίσημο ανακοινωθέν της ΕΕ. Είναι ένα ψήφισμα που υπογράφει κάθε χρόνο μια ομάδα χωρών. Το ίδιο έγινε το 2015 και το 2016. Μάλιστα το 2016 το υπόγραψαν μόνο 5 χώρες.
  Είναι αλήθεια πως η Εσθονία δεν έδωσε λίστα με ονόματα χωρών που πήραν μέρος. Αλλά μιλάμε για το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και όχι για κάποιο απλό χρήστη του διαδικτύου που κάπου είδε κάτι και το κατάλαβε λάθος. Αυτά τα λάθη είναι αδικαιολόγητα για πρακτορείο ειδήσεων. Αν εμείς καταφέραμε και συλλέξαμε τα στοιχεία, πόσο εύκολο είναι να κάνει το ίδιο ένα πρακτορείο ειδήσεων;
  Συνοψίζουμε.
  1. Κάθε χρόνο πολλές χώρες εκπροσωπούνται από Υφυπουργούς οι Πρέσβεις. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν παίρνουν μέρος στις εκδηλώσεις μνήμης για τα θύματα των ολοκληρωτικών καθεστώτων.
  2. Το ψήφισμα (Πρωτοβουλία CICROC) ΔΕΝ είναι το τελικό ανακοινωθέν για την «Κληρονομιά στον 21ο αιώνα των εγκλημάτων των κομμουνιστικών καθεστώτων».
  3. Βασισμένοι στο δημοσίευμα του ΑΜΠΕ, όλα τα μέσα μετέδωσαν πως μόνο 8 χώρες πήραν μέρος. Μετά το φιάσκο μέχρι και η ΕΡΤ άλλαξε τον τίτλο στο δημοσίευμα της.
  Ποιος παραποιεί την αλήθεια είναι ολοφάνερο.

 • southbalkanstar

  Καλα κανετε και επισημαινετε το λαθος – εστω και αν προκειται για μια λεπτομερεια που μαλλον δεν αφορα και πολυ κοσμο. Αφου το λοιπον κανετε επεκταση του αντικειμενου σας και στον ορο hoax συμπεριλαμβανετε πλεον και τις ανακριβειες/προπαγανδα/fake news των ΜΜΕ, ελπιζω συντομα να ασχοληθειτε και με τα τερατουργηματα που διαβαζουμε και ακουμε συχνα-πυκνα απο π.χ. τον ΣΚΑΪ, την καθημερινη, τα Νεα, το Βημα ή το Πρωτο Θεμα. Αν δεν το κανετε, κινδυνευετε να κατηγορηθειτε για επιλεκτικη ενασχοληση με την θεματικη και εξαργυρωση του καλου ονοματος

  του σαϊτ σας (που οντως κανει εξαιρετικη δουλεια) προς ωφελος κομματικης στρατευσης.

  • Σε πολλα αρθρα τους, αναφερονται σε ψευδεις ειδησεις, που δημοσιευσαν ή αναπαρηγαγαν μεγαλα δημοσιογραφικα μεσα, οπως ο Σκαϊ και Το Θεμα.

 • makis

  Δεν θα αναφερθώ στο συνέδριο αυτό καθεαυτό , νομίζω ότι ήδη έχετε εκτεθεί αρκετά. Απλά ήθελα να ρωτήσω σχετικά με το πρώτη ανάρτηση για αυτό το hoax του hoax , αφού διάβασα τα σχόλια των αναγνωστών σας διαπίστωσα , ότι σε κάποια φάση που στριμώχτηκατε και η επιχειρηματολογία (άμυνα θα έλεγα) τελείωσε , επικαλεστήκατε ως αλάθητη πηγή την »Καθημερινή» , επειδή δεν έχω δει ποτέ να αναδυκνύεται τα hoax αυτής της εφημερίδας ήθελα να ρωτήσω έγινε Πάπας ο Αλαφούζος και απέκτησε το αλάθητο και δεν το έχω πάρει πρέφα?

  • Την διόρθωση της ΕΡΤ γιατί την προσπερνάτε και δεν απασχολήστε;

   • makis

    Μπορείτε να απαντήσετε στο θέμα που θέτω? Μην πετάτε το μπαλάκι στην εξέδρα , σας είπα εξαρχής ότι δεν θα αναφερθώ στο θέμα αυτο καθεαυτό, επίσης χαρακτήρισα την διαμάχη ως hoax του hoax , γιατί και σεις τουλάχιστον στο θέμα της καταδίκης του ναζισμού παραπληροφορήσατε κια θέλω να ερευνήσω τα κίνητρα.

    • Οι αποδείξεις για όσα αναφέρουμε, είναι μέσα στα άρθρα μας. Μην τις προσπερνάτε για να μην έχετε απορίες. Συγνώμη αν καταρρίψαμε μια ψευδή είδηση που είναι σύμφωνη με την ιδεολογία σας αλλά από μας μην περιμένετε εκπτώσεις και να ξεχωρίζουμε τα fake news σε καλά και κακά.

     • makis

      Θα επαναλάβω για τελευταία φορά το ερώτημα , σε περίπτωση που δεν το έχετε ακόμα αντιληφθεί. Γιατί ποτέ δεν έχετε αναδείξει τα hoax της εφημερίδας Καθημερινή και γιατί την επικαλεστήκατε ως αλάθητο στα σχόλια της προηγούμενης ανάρτησης για το ίδιο θέμα. Αφήστε τις ιδεολογίες και τις ντρίμπλες , στο ερώτημα είστε σε θέση να απαντήσετε?

     • Ηθικό Πλεονέκτημα my ass

      Μάκη, τράβα για κανά ψάρεμα λέω εγώ

 • Costas Minos

  Πλέον είστε αυτοί που παράγετε τα hoaxes σαν τα μανιτάρια

  Υποστηρίζετε ψευδώς ότι τα συμπεράσματα του συνεδρίου ΔΕΝ είναι το συνέδριο του 2017, αλλά άλλο του 2015.
  Τα ντοκουμέντα όμως άλλα λένε.
  Αυτό που επικαλείστε και παραχαράσσετε βρίσκεται εδώ http://www.just.ee/sites/www.just.ee/files/news-related-files/conclusions_of_the_meeting_on_the_crimes_against_humanity_23.07.2017.pdf και τιτλοφορείται
  «Conclusions of the meeting on the crimes against humanity, committed by totalitarian regimes
  Tallinn, 23 August 2017 »
  Στο τέλος του κειμένου παραγράφους του οποίου βάζετε σε screenshot αποσιωπώντας το πρωτότυπο, παράγοντας έτσι εσείς HOAX κλείνει με σαφείς διευκρινήσεις (αναφέρονται στο screenshot, αλλά το αποσιωπάτε- δεν το μεταφράζετε:
  «Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι (Σημ. δική μου – όχι κατ’ ανάγκη δηλ. υπουργοί) των υπουργείων δικαιοσύνης των χωρών Κροατίας, Τσεχίας, Εσθονίας, Ουγγαρίας, Λετονίας, Λιθουανίας, Πολωνίας και Σλοβακίας».
  ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ, της 23ΗΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017.

  Προφανώς το Εσθονικό Υπουργείο Δικαιοσύνης, δεν μπορεί να ονομάσει συνάντηση υπουργών δικαιοσύνης ΕΕ την συνάντηση στην οποία συμμετέχουν μόνο 8 χώρες (φιάσκο της διοργάνωσης της προεδρίας) και μιλάει για την πρωτοβουλία των 8 του CIRCOC.

  Η πρωτοβουλία CIRCOC που αναφέρετε δεν είναι «ετήσια εκδήλωση», αλλά διακήρυξη των 8 χωρών (άπαξ το 2015). Η 23η Αυγούστου είναι ημέρα μνήμης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η Εσθονία, πρώτη φορά στα χρονικά, άλλαξε την έννοια της ημέρας μνήμης και την εστίασε στα «εγκλήματα του κομμουνισμού και ναζισμού». Εκεί υπήρξαν οι διαφωνίες και η αποχή των χωρών της ΕΕ.

  Το επίσημο πρόγραμμα της 23ης Αυγούστου σύμφωνα με την Εσθονική προεδρία ήταν:
  11:00 a.m. – 11:45 a.m. Press conference following the meeting of European Ministers of Justice; Tallinn Creative Hub (Kultuurikatel)
  12:00 p.m. – 1:00 p.m. Commemoration of Victims of Stalinism and Nazism;
  War of Independence Victory Column, Freedom Square
  2:30 p.m. – 4:45 p.m. Conference The Heritage in 21st Century Europe of the Crimes
  Committed by Communist Regimes; Tallinn Creative Hub
  5:00 p.m. – 6:00 p.m. Opening of exhibition Communism in its Time; Estonian Maritime Museum Gun Powder Depot (Püssirohuait)
  The 2017 Day of Remembrance commences with a meeting of the Ministers of Justice at Tallinn Creative Hub (Kultuurikatel; 9:00 a.m. – 11:00 a.m.).
  (από την πρόσκληση για διαπίστευση της προεδρίας – με το λογότυπο της προεδρίας της ΕΕ & όχι του υπουργείου, που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΘΕΣΜΟΣ -το υπουργείο-)

  Οι εκδηλώσεις λοιπόν της 23ης Αυγούστου 2017 περιλάμβαναν από τις 9-11 πμ. συνάντηση υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ και ακολουθούσαν και άλλες εκδηλώσεις, όπως συνέντευξη τύπου για τη συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης, εκδήλωση μνήμης στην πλατεία Ελευθερίας, Συνέδριο κλπ.
  Εσείς τώρα πού βρήκατε ότι η συνάντηση των υπουργών ΕΕ ήταν η «παραδοσιακή» κατ’ έτος συνάντηση των 8 είναι ένα θέμα. ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΟΑΧ; ΠΑΡΑΓΕΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΗΟΑΧ

  Νεώτερη ενημέρωση (μετά την επίσημη αρχική ενημέρωση μέσω δελτίου τύπου του υπουργείου Δικαιοσύνης της Εσθονίας ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ της 23/8/2017) και φυσικά τον ντόρο και το ρεζιλίκι της Εσθονικής προεδρίας (δεν αναφέρεται πουθενά αν έγινε η συνέντευξη τύπου από 11.00-11.45, αλλά πώς να γίνει αφού συμμετείχαν μόνο 8 χώρες;) έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση υπουργών συμμετείχαν οι 8 υπογράφοντες και οι 6 της Ανατολικής Συμμαχίας και στην εκδήλωση της πλατείας Ελευθερίας εκπρόσωποι από 19 χώρες.

  Φιλική συμβουλή: Παρατήστε το θέμα. Την αξιοπιστία σας την χάσατε. Οι συμβουλάτορες εκείνων που έκαναν τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στο γεγονός, «απομονωτισμό» έπαθαν μεγάλο Βατερλώ. Ότι και να κάνετε, ότι hoaxes και αν παράγετε, το αποτέλεσμα είναι ότι συνάντηση υπουργών ΕΕ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ και κανείς εκτός από εσάς δεν παρήγαγε hoaxes.

  • Δεν έχετε καταλάβει τίποτα. Ξαναδιαβάστε προσεκτικά.

   • ym74

    Έχει καταλάβει αυτό που θέλει να καταλάβει. Όσες φορές και να το διαβάσει, το ίδιο θα καταλαβαίνει, το τσιπάκι δεν αλλάζει.

 • isonymoi

  Η κοινή δήλωση – ψήφισμα που υπέγραψαν οι παραπάνω χώρες σε ποιο πλαισιο εγινε!Σε ποια χρονικη στιγμη;Εαν εγινε στο πλαισιο του συνεδριου τοτε ειναι η διακυρηξη!! Αυτοι που ειναι οι «θιγμενοι« ειναι κατα τυχη και αυτοι που ηταν οι συνεργατες των Γερμανων κατακτητων! Να γινει και μια ερευνα για τυχον εγκληματα που εκαναν τα κρατη-συμμαχοι-συνεργατες των Γερμανων και να τιμωρηθουν.Ακομα να γινει ενα διακστηριο για τα εγληματα πολεμου των Τουρκων αλλα και των Αμερικανων.

  • Όχι δεν είναι η διακήρυξη του συνεδρίου, Είναι ένα ψήφισμα που υπογράφουν κάθε χρόνο στις 23 Αυγ στο Ταλίν μια ομάδα χωρών που ζητούν τη δημιουργία διεθνούς δικαστηρίου για τη διερεύνηση των κομμουνιστικών εγκλημάτων. (Πρωτοβουλία CICROC) Αυτή η πρωτοβουλία δεν έχει καμιά σχέση με τις επίσημες εκδηλώσεις που διοργανώνει η EE και γι’ αυτό το λόγο το ψήφισμα το υπογράφει μόνο αυτή η ομάδα χωρών.
   Το ίδιο έγινε το 2015 και το 2016.
   https://archive.is/bII9o
   https://archive.is/Go7lu

  • sakis

   Ασε μας ρε φίλε επειδή ειστε αριστεροι και δεν παραδέχεστε τα Σταλινικα εγκληματα πουλατε τρελα
   —-Ειτε υπουργοι είναι,ειτε υφυπουργοι ειτε πρεσβης την ιδια αξια εχει αφου εκπροσωπούν τις χωρες τους αν διαφωνουσαν με το συνεδριο δεν θα έστελναν ουτε κλητηρα..ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ
   –Επισης καμια χωρα δεν αντεδρασε πολιτκα με το συνεδριο και για αυτό το λογο εκπροσωπηθηκαν
   —Οι 8 χωρες που δεχτηκαν την Σοβιετικη μποτα εκαναν ξεχωριστο ψήφισμα ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ και ζητανε όχι μονο πολιτκη καταδικη ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ αλλα ζητανε και περιαιτερω διερευνηση των εγκληματων του κομμουνσιμου και να βρουν τους ενοχους για τις διαφορες σφαγές
   –Ελεος μην σας θιξουν τον καλο δικτατορα Σταλιν που εκτελουσε με …»καλη προθεση»

   • isonymoi

    Δεν με νοιάζει ο Στάλιν. Με νοιάζει η δικαιοσύνη. Έριξε ο Στάλιν πυρηνικά όπλα σε δύο πόλεις; Ας γίνει πρώτα δικαστήριο για αυτό το έγκλημα που είναι πολύ χειρότερο από τα άλλα και βλέπουμε. Αλλά εσάς σας καίει το μίσος για όποιον θέλει δικαιοσύνη!!

    • Xenios74

     Αν είχε πυρηνικά πιστεύεις οτι δε θα είχε ρίξει;