Εμφανίστηκε ο «Κύριος» στα σύννεφα πάνω από την Αγία Σοφία;

7

Είναι αλήθεια ότι εμφανίστηκε η φιγούρα του «Κυρίου» στα σύννεφα πάνω από την Αγία Σοφία στη Κωνσταντινούπολη;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»refresh»]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο hellasforce.comkatohika.gr κτλ, διαβάζουμε:

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η εικόνα τραβήχτηκε πριν ένα χρόνο (2016) και σε αυτή φαίνεται καθαρά η φιγούρα του «Κυρίου» πάνω από το τρούλο της Αγίας Σοφίας.

Η εικόνα κυκλοφορεί στην ελληνική μπλογκόσφαιρα από το 2016, με τον ισχυρισμό πως τραβήχτηκε από κάποιον ανώνυμο φίλο του αρθρογράφου και τον ισχυρισμό πως σε αυτή διακρίνεται η μορφή του «Κυρίου».

Στη πραγματικότητα όμως, η εικόνα κυκλοφορεί από το 2009 τουλάχιστον με τη λεζάντα «Καταιγίδα πάνω από την Αγία Σοφία», χωρίς καμία αναφορά φυσικά σε ανύπαρκτες φιγούρες.

Με μια προσεκτική ματιά σε εικόνα υψηλής ανάλυσης, θα δούμε πως δεν συμβαίνει τίποτα το εξωπραγματικό πάνω από την Αγία Σοφία.

To ανθρωπινό μυαλό, μέσα από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, είναι «καλωδιωμένο» από τη φύση του στο να βλέπει μοτίβα που μπορεί να ερμηνεύσει σε αντικείμενα που δεν βγάζουν νόημα.

Το θρόισμα των ψηλών χόρτων στην αφρικανική σαβάνα, μπορούσε να ήταν απλά ο αέρας, ή ένας επικίνδυνος θηρευτής. Για αυτό το λόγο οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν την ικανότητα να «συμπληρώνουν το κενό» με τις αναγκαίες πληροφορίες, που αν και πολλές φορές λανθασμένες, οδηγούσαν στην επιβίωσή του. Προτιμότερο ήταν όμως να τρέξει μακριά για να προφυλαχθεί, παρά να μείνει στο ίδιο σημείο και να ρισκάρει την επιβίωσή του, άσχετα αν ο κίνδυνος ήταν πραγματικός ή όχι.

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως η φωτογραφία δεν είναι από κάποιον φίλο του αρθρογράφου και φυσικά δεν απεικονίζει κάποιο θεϊκό σημάδι.

  • BK DATA & HARDWARE DATA

    Ανοησίες. Εδώ φαίνεται ξεκάθαρα ο Σάουρον λίγο πριν ανάψει τσιγάρο και πάρει φωτιά ολόκληρος. Αστοιχείωτοι. Αμάν πια

  • leon06010

    Εγώ πάλι στην κάτω δεξιά γωνία βλέπω μια μαύρη νεκροκεφαλή στον τοίχο, ακριβώς πάνω από το δέντρο, ένα χρυσό σκόρδο στον κάτω τρούλο και τέσσερις φαλ… πυραύλους έτοιμους να εκτοξευτούν.

  • Ανδρέας

    που ρε παιδιά; που φαίνεται;

  • Εμενα παντως μου μοιαζει με το Moltres.