Ποιοι είμαστε
Αρχική Εμφανίστηκε ο «Κύριος» στα σύννεφα πάνω από την Αγία Σοφία;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Εμφανίστηκε ο «Κύριος» στα σύννεφα πάνω από την Αγία Σοφία;

27 Αυγ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι αλήθεια ότι εμφανίστηκε η φιγούρα του «Κυρίου» στα σύννεφα πάνω από την Αγία Σοφία στη Κωνσταντινούπολη;

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”refresh”]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Στο hellasforce.comkatohika.gr κτλ, διαβάζουμε:

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, η εικόνα τραβήχτηκε πριν ένα χρόνο (2016) και σε αυτή φαίνεται καθαρά η φιγούρα του «Κυρίου» πάνω από το τρούλο της Αγίας Σοφίας.

Η εικόνα κυκλοφορεί στην ελληνική μπλογκόσφαιρα από το 2016, με τον ισχυρισμό πως τραβήχτηκε από κάποιον ανώνυμο φίλο του αρθρογράφου και τον ισχυρισμό πως σε αυτή διακρίνεται η μορφή του «Κυρίου».

Στη πραγματικότητα όμως, η εικόνα κυκλοφορεί από το 2009 τουλάχιστον με τη λεζάντα «Καταιγίδα πάνω από την Αγία Σοφία», χωρίς καμία αναφορά φυσικά σε ανύπαρκτες φιγούρες.

Με μια προσεκτική ματιά σε εικόνα υψηλής ανάλυσης, θα δούμε πως δεν συμβαίνει τίποτα το εξωπραγματικό πάνω από την Αγία Σοφία.

To ανθρωπινό μυαλό, μέσα από χιλιάδες χρόνια εξέλιξης, είναι «καλωδιωμένο» από τη φύση του στο να βλέπει μοτίβα που μπορεί να ερμηνεύσει σε αντικείμενα που δεν βγάζουν νόημα.

Το θρόισμα των ψηλών χόρτων στην αφρικανική σαβάνα, μπορούσε να ήταν απλά ο αέρας, ή ένας επικίνδυνος θηρευτής. Για αυτό το λόγο οι πρόγονοί μας ανέπτυξαν την ικανότητα να «συμπληρώνουν το κενό» με τις αναγκαίες πληροφορίες, που αν και πολλές φορές λανθασμένες, οδηγούσαν στην επιβίωσή του. Προτιμότερο ήταν όμως να τρέξει μακριά για να προφυλαχθεί, παρά να μείνει στο ίδιο σημείο και να ρισκάρει την επιβίωσή του, άσχετα αν ο κίνδυνος ήταν πραγματικός ή όχι.

Από τα ανωτέρω γίνεται σαφές πως η φωτογραφία δεν είναι από κάποιον φίλο του αρθρογράφου και φυσικά δεν απεικονίζει κάποιο θεϊκό σημάδι.

Fact-check for the sake of Democracy