Έχετε λεφτά για πέταμα; Γίνετε πλούσιοι μέσω υπνωτισμού!

6

Είναι αλήθεια όπου υπάρχει ζήτηση, υπάρχει και προσφορά. Δεν μπορεί όμως να μην μας κάνει εντύπωση πως κάποιοι άνθρωποι, ανάμεσά του γνωστοί 2 γιατροί, βγάζουν χρήματα υποσχόμενοι αύξηση πλούτου και ευημερίας μέσω σεμιναρίων και διαλογισμού.

Πρόσφατα ανακαλύψαμε μια σελίδα στο Facebook, που αντιστοιχεί σε ιστοσελίδα που πραγματώνει σεμινάρια και διαλογισμούς αυτογνωσίας και αυτοβελτίωσης, με την υπόσχεση αποκόμισης χρημάτων από αυτή τη διαδικασία.

Σε αυτή περιέχονται testimonials -υποτίθεται- ανθρώπων που κέρδισαν πολλά χρήματα από τη διαδικασία. Φυσικά είναι ανώνυμα και δε μπορούν να επιβεβαιωθούν.

Αφού κυλήσουμε τη σελίδα λίγο πιο κάτω, ανακαλύπτουμε τους συντελεστές της.

Ο πρώτος εξ αυτών είναι ένας χημικός – βιοσυντονιστής. Όσο αταίριαστα και αν μοιάζουν αυτά τα δύο και πέρα του γεγονότος πως αυτές οι ιδιότητες σε ταιριάζουν με υπνωτισμο, διαλογισμό κτλ, θα πρέπει να τονίσουμε πως ο βιοσυντονισμός είναι μια διεθνώς γνωστή «ιατρική» ψευδοεπιστήμη. Το Υπουργείο Υγείας έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση, προειδοποιώντας τους πολίτες. Περισσότερα εδώ.

Το όνομα του κ. Εμμανουήλ Λαμπράκη, μας είναι γνωστό μέσα από την υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα. Είναι ο πρώην στενός του συνεργάτης που ισχυριζόταν πως ο Σώρρας πούλησε αρχαία διαστημική τεχνολογία στην Αμερικανική Κυβέρνηση και ως αντάλλαγμα, εισέπραξε ομόλογα αξίας 2,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Εκ των υστέρων φυσικά, τα «ομόλογα» αποδείχτηκαν πέτσινα (βλέπε ομόλογα Wozny). Στη πορεία ο κ. Λαμπράκης διώχθηκε για παράνομη συνταγογράφηση εκατομμυρίων χαπιών και αυτή τη στιγμή βρίσκεται με «βραχιολάκι» σε κατ οίκον περιορισμό στο σπίτι του στις ΗΠΑ. Περισσότερα εδώ. Παρόλα αυτά, δε διστάζει να κάνει σεμινάρια εξ αποστάσεως.

Την τριπλέτα συμπληρώνει η γνωστή μας γιατρός – ομοιοπαθητικός, κα Κορίνα Λυμνιούδη. Πριν μερικούς μήνες, είχε ισχυριστεί ψευδώς πως θεράπευσε μωρό δηλητηριασμένο από υδράργυρο έπειτα από εμβολιασμό (!).

Λίγο καιρό αργότερα, πήγε ένα βήμα παραπέρα, ισχυριζόμενη πως μπορεί να θεραπεύσει ασθενείς μέσω φωτογραφίας…

Η κα Λυμνιούδη είναι ένα πολύ γνωστό όνομα στο χώρο των εναλλακτικών «θεραπειών» που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο την ομοιοπαθητική, το βιοσυντονισμό και τις «ενεργειακές θεραπείες». Το αποτέλεσμα δε μπορεί να είναι κάτι λιγότερο από καταστροφικό. Περισσότερα εδώ.

Το πιο πρόσφατο κατόρθωμά της, είναι το «καθάρισμα» νερού και smartphone από υδράργυρο και αρσενικό με τη χρήση της δύναμης του μυαλού της. Τι αποδείξεις προσφέρει για τον ισχυρισμό της; Τις ενδείξεις ενός μηχανήματος βιοσυντονισμού και ενός… αμπερόμετρου.

Δείτε και το σχετικό βίντεο (με δική σας ευθύνη…)

Δεν μπορούμε να πάρουμε όρκο, αλλά απ όσο γνωρίζουμε, το αμπερόμετρο δεν είναι ούτε ιατρικό όργανο, ούτε συσκευή ανίχνευσης χημικών ουσιών.

Επομένως έχουμε έναν άνθρωπο που χρησιμοποιεί τη ψευδοεπιστήμη του βιοσυντονισμού, ένα υπόδικο πρώην συνεργάτη του Σώρρα και μια γιατρό που έχει «πιαστεί» πολλές φορές να επινοεί φανταστικές ιστορίες. Εάν νομίζετε ότι οι ανωτέρω μπορούν να σας υποβάλλουν σε ύπνωση και διαλογισμό και αυτομάτως να γίνετε πλουσιότεροι, τότε σίγουρα έχετε λεφτά για πέταμα.

Βέβαια, 2 είναι τα παράδοξα από όσα γράψαμε πιο πάνω. 1ον, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που πείθονται από τόσο οφθαλμοφανή ψεύδη; (για να υπάρχει προσφορά, πρέπει να υπάρχει και ζήτηση και 2ον, πόσο εύκολο είναι για κάποιους να στήνουν μαγαζιά εμπορίου ελπίδας χωρίς να τους ενοχλεί κάποιος από τους πολλούς φορείς που έχουν επιφορτιστεί με τη προστασία του πολίτη;

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Antigonos Gonatias

  Αγαπητά hoaxes,στο τίτλο του άρθρου,αν ήμουν στη θέση σας,θα πρόσθετα:»Έχετε λεφτά για πέταμα και πτυχία για σκίσιμο;….»

  Με αυτή τη κυρία τι παίζει;Η συμπεριφορά της στα βιντεο πάντώς μου θυμίζει μέλη αιρέσεων που έχουν υποστεί πλύση εγκεφάλου.

  • John Smith

   Η κυρία ασχολείται με αποκρυφισμό εδώ και χρόνια, όπως και ο «δάσκαλός» της Π. Σέντερης -αυτός που ισχυρίζεται ότι μπορεί να μετακινεί αντικείμενα με τη σκέψη του, τον διαφημίζει κατά καιρούς στα βίντεό της.

   • Antigonos Gonatias

    Χαίρω πολύ,έχω διαβάσει το προηγούμενο άρθρο(και απο κει έμαθα και για τον Mad Sci3ntist).Κρίνοντας πάντως, απο το αποχαυνομένο βλέμμα της και απο τα λεγόμενα της,θα πόνταρα οτι υπάρχει κάποια αίρεση απο πίσω…πέραν του πασιφανούς ότι κάτι βίδες έχουν εχμ…..»καργάρει»

    Τελικά είναι φρενοβλαβής; «Αφυπνησμένη»(ελέω απόπλυσης); Ή πολύ καλή απατεώνας;

    Υ.Γ Βλέποντας το βιντεάκι του Mad scientist συνειδητοποίησα πλήρως του τι εστί ιλαροτραγωδία!

    • John Smith

     Πιθανότατα κάτι υπάρχει από πίσω -θα έλεγα σίγουρα αλλά δεν έχω στοιχεία. Βέβαια και μόνο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι παρουσιάζονται ως «δάσκαλοι» και διδάσκουν αποκρυφιστικές τεχνικές στους οπαδούς τους θα ήταν αρκετό για να τους χαρακτηρίσει κανείς σέκτα.

     • Antigonos Gonatias

      Πάντως,λάμβανοντας υπόψη και τις περιπτώσεις Μουρούτη,Τόντη και άλλων, βλέπω μεγάλη συσχέτιση μεταξύ διάφορων σεκτών και ιατρικής απάτης…
      Χωρίς αυτό να σημαίνει ,βέβαια, πως πίσω απο κάθε είδους απάτη βρίσκεται και κάποια σέκτα.

 • Spyros

  Στο yt της καλόκαρδης ιατρού, που λέει ότι ανεβάζει δωρεάν σεμινάρια στο internet γιατί κάποιοι άνθρωποι αδυνατούν να πληρώσουν, έχει από κάτω μόνο σχόλια που τη συγχαίρουν. Σίγουρα πέφτει λογοκρισία.