Ποιοι είμαστε
Αρχική Αστεροειδής παραλίγο να καταστρέψει τη Κρήτη το 2002 και μας το έκρυψαν;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Αστεροειδής παραλίγο να καταστρέψει τη Κρήτη το 2002 και μας το έκρυψαν;

3 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι αλήθεια πως η Κρήτη κινδύνεψε το 2002 από αστεροειδή και πως μας το κράτησαν κρυφό μέχρι σήμερα;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Tι συνέβη το 2002;

Στις 6 Ιουνίου 2002 ένας μετεωρίτης διαμέτρου μόλις 1,5-3 μέτρα, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της γης. Το μετέωρο λόγω τριβής και μικρού μεγέθους δεν έφτασε ποτέ στην επιφάνεια του πλανήτη μας. Αντιθέτως εξεράγει στην ανώτερη ατμόσφαιρα, μεταξύ Λιβύης και Κρήτης (34°N 21°E), πάνω από την ανατολική Μεσόγειο θάλασσα. Το περιστατικό έγινε γνωστό ως «2002 Eastern Mediterranean event». Η έκρηξη αντιστοιχούσε σε μέγεθος 10-12 περίπου κιλοτόνων ΤΝΤ, δηλαδή όση είναι η ισχύς μιας μικρής ατομικής βόμβας.

Η πιο διάσημη έκρηξη μετεωρίτη στον αέρα, είναι αυτή της Τονγκουσκα στη Σιβηρία το 1908.Η ενέργεια που απελευθερώθηκε από τη συγκεκριμένη έκρηξη υπολογίζεται κάπου μεταξύ 15 με 30 μεγατόνους ΤΝΤ.(1000 έως 3000 φορές ισχυρότερη από την έκρηξη του 2002) και ισοπέδωσε 2000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

https://www.ptisidiastima.com/thermonuclear-war-possilitity-between-india-and-pakistan-in-the-past/

Το συγκεκριμένο μετέωρο δεν είχε καμία πιθανότητα να φτάσει στην επιφάνεια του πλανήτη μας, λόγω μικρού μεγέθους. Περίπου 26 εκρήξεις ισχύος άνω των 15 κιλοτόνων, έχουν καταγραφεί μεταξύ 2000-2013, ενώ πολλές μικρότερες παρατηρούνται κάθε κάθε χρόνο στην ατμόσφαιρα του πλανήτη μας, από διαστημικούς βράχους που εκρήγνυνται λόγω τριβής. Ακόμη και να έφτανε στην επιφάνεια της θάλασσας, μεταξύ Κρήτης και Λιβύης, ο αντίκτυπος δεν θα είχε καμία σχέση με την έκρηξη του υπερηφαιστείου της Σαντορίνης (κατηγορία 7 ή 8) που είχε ισχύ ίση ή μεγαλύτερη από τα συνδυασμένα πυρηνικά οπλοστάσια των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Το περιστατικό ουδέποτε κρατήθηκε κρυφό, αλλά έγινε σχεδόν αμέσως γνωστό μέσα από σχετικά δημοσιεύματα.

http://www.spaceref.com/news/viewpr.html?pid=8834

http://abob.libs.uga.edu/bobk/ccc/cc071502.html

http://www.telegraph.co.uk/news/science/science-news/10781122/Asteroids-colliding-with-Earth-cause-atomic-scale-blasts.html

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως η Κρήτη δεν κινδύνεψε από αστεροειδή το 2002, ενώ το περιστατικό που πράγματι έλαβε χώρα πάνω από την Ανατολική Μεσόγειο, έχει καταγραφεί και δημοσιοποιηθεί από τη πρώτη στιγμή.

https://www.ptisidiastima.com/thermonuclear-war-possilitity-between-india-and-pakistan-in-the-past/

Fact-check for the sake of Democracy