Ποιοι είμαστε
Αρχική Τουρκοεβραίος ο Αλέξης «Άξελ» Τσίπρας;HOAXES FAKE NEWS ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Τουρκοεβραίος ο Αλέξης «Άξελ» Τσίπρας;

5 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Πρόκειται για μια θεωρία που διακινείται μέσω «αφυπνισμένων» και εθνικιστικών ιστοσελίδων εδώ και αρκετά χρόνια, αλλά έχει «απογειωθεί» ειδικά μετά την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Αλέξη «Άξελ» Τσίπρα. Σύμφωνα με τουρκικά δημοσιεύματα που αναπαράχθηκαν, διαστρεβλώθηκαν και διογκώθηκαν στη χώρα μας, ο Έλληνας πρωθυπουργός έχει τουρκοεβραϊκή καταγωγή.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο triklopodia.grkatohika.grxorisorianews.grindobserver.blogspot.gr, και πολλά άλλα, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Στο ellaniapyli.blogspot.gr, μαθαίνουμε πως το μικρό όνομα του Αλέξη Τσίπρα, είναι Άξελ.

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Τον Ιανουάριο του 2015, λίγες ημέρες μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ στη κυβέρνηση, κυκλοφόρησαν τουρκικά δημοσιεύματα (δείτε εδώ και εδώ), που αναδημοσίευαν τον ισχυρισμό τοπικής εφημερίδας της Ανδριανούπολης, που επικαλούταν τα λεγόμενα του τοπικού επικεφαλής του κόμματος ÖDP, ο οποίος εξομολογήθηκε πως κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αλέξη Τσίπρα στη περιοχή το 2010, ο τελευταίος εξομολογήθηκε πως νιώθει σαν στο σπίτι του, καθότι η οικογένειά του, προέρχεται από το χωριό Babaeski της επαρχίας Kırklareli. Σε κανένα σημείο δεν υποστηρίζει πως ο Α. Τσίπρας είναι Τούρκος, πόσο μάλλον Εβραίος. Αυτοί οι ισχυρισμοί προστέθηκαν στη συνέχεια στα ελληνικά άρθρα.

Aπό που προέρχονται οι πρόγονοι του πρωθυπουργού;

Ο Αλέξης Τσίπρας, έχει καταγωγή από το Αθαμάνιο Άρτας από τη πλευρά του πατέρα του και την Ελευθερούπολη από τη πλευρά της μητέρας του. Στο Αθαμάνιο δεν εγκαταστάθηκαν πρόσφυγες μετά την ανταλλαγή πληθυσμών του 1923, σε αντίθεση με την Ελευθερούπολη.

Σε ομιλία του πρωθυπουργοί στη Φιλύρα Ροδόπης τον Νοέμβριο του 2016, αναφέρει πως η μητέρα της μητέρας του, καταγόταν από την Ανδριανούπολη.

Το πιθανότερο είναι η γιαγιά του να ήρθε στην Ελλάδα με την ανταλλαγή των πληθυσμών που ακολούθησε τη μικρασιατική καταστροφή. Eίναι γνωστό πως στην Αδριανούπολη και την ευρύτερη περιοχή, υπήρχε σημαντικό ελληνικό στοιχείο, που ξεριζώθηκε με την ανταλλαγή των πληθυσμών. Αναφέρονται τουλάχιστον 224.000 Έλληνες σε απογραφή του 1914.

Με βάση το γεγονός λοιπόν πως η γιαγιά του Αλέξη Τσίπρα, ήταν πιθανότατα πρόσφυγας, πολλές ελληνικές ιστοσελίδες εξύφαναν μια εξωπραγματική θεωρία συνωμοσίας, υποστηρίζοντας πως όχι μόνο δεν είναι Έλληνας, αλλά τουρκοεβραίος! Φυσικά ο ισχυρισμός είναι ανυπόστατος και καταρρίπτεται.

Διαβάστε επίσης

https://www.ellinikahoaxes.gr/2016/11/15/jewish-greek-polititians/

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.