Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Αθανασία Γεωργοσοπούλου, πιστεύει ότι καταγόμαστε από την ΑνδρομέδαHOAXES

Η Αθανασία Γεωργοσοπούλου, πιστεύει ότι καταγόμαστε από την Ανδρομέδα

8 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Έλλην είναι ο Ελλάνιος, ο Άνθρωπος, ο οποίος ήρθε στη γη από τον γαλαξία της Ανδρομέδας! Αυτό μεταξύ πολλών άλλων ανυπόστατων ισχυρισμών αναφέρει άρθρο περί της καταγωγής των Ελλήνων που μοιράστηκε η κα Αθανασία Γεωργοσοπούλου, ένα από τα πιο γνωστά μέλη της ΕΣΥ, με τους ακολούθους της στο Facebook.

Ολόκληρο το άρθρο του diadrastika,.com, εδώ.

Το δημοσίευμα προσπαθεί να αποδείξει πως οι Έλληνες, ή πιο σωστά, οι Ελλάνιοι, κατάγονται από τον γαλαξία της Ανδρομέδας, βασιζόμενο σε ανυπόστατους ισχυρισμούς και αυθαίρετες ερμηνείες λέξεων, όπως το παρακάτω παράδειγμα:

Τι και αν οι «Ελλάνιοι» αγνοούν τι είναι και πόσο απέχει η Ανδρομέδα, τι και αν δεν έχουν ποτέ ανοίξει ένα βιβλίο ιστορίας, τα μυθεύματα αυτά που διακινούνται εδώ και πολλά χρόνια κυρίως σε εθνικιστικούς κύκλους, απολαμβάνουν δημοφιλίας και αποδοχής από σεβαστή μερίδα συμπολιτών μας.

Καταγόμαστε από την Ανδρομέδα;

Το άρθρο αναφέρει:

Τι αποδείξεις προσφέρει για τον ισχυρισμό; απολύτως καμία! Οι «Ελλάνιοι» αγνοούν βασικές αρχές της αστρονομίας και της φυσικής που κάνουν αδύνατη την επικοινωνία, πόσο μάλλον το ταξίδι σε έναν γαλαξία που βρίσκεται σε απόσταση 2,5 εκατομμυρίων ετών φωτός (1 ε.φ. = 10 τρισ. χιλιόμετρα) και πως βάση το ανώτατο συμπαντικό όριο ταχύτητας (ταχύτητα του φωτός = 300.000 χλμ/δευτ.), οι «Ελλάνιοι» πρόγονοι θα χρειάζονταν εκατομμύρια χρόνια διαστημικού ταξιδιού για να έρθουν στη Γη.

Για να σταθεί η τρελή θεωρία των «Ελλάνιων» θα πρέπει να πετάξουμε στο κάλαθο των αχρήστων τουλάχιστον 2 αιώνες σύγχρονης επιστήμης, ξεκινώντας από την αρχαιολογία και τη φυσική και καταλήγοντας στη γενετική. Η τελευταία σε συνδυασμό με αρχαιολογικά ευρήματα, έχει αποδείξει πως ο σύγχρονος άνθρωπος εμφανίστηκεστην Αφρική πριν περίπου 200.000 χρόνια και από εκεί άρχισε να εξαπλώνεται σε άλλες ηπείρους πριν από 100.000 χρόνια. Βέβαια είναι αδύνατο για τους «Ελλάνιους» να δεχτούν πως κατάγονται από την Αφρική και βγάζουν σπυράκια στην ιδέα και μόνο πως αυτό μπορεί να είναι αλήθεια. Η επιστήμη όμως έχει προσδιορίσει με αρκετή ακρίβεια πότε έζησαν ο «γενετικός Αδάμ» και η «μιτοχονδριακή Εύα«.

Όσον αφορά τη χρήση λέξεων όπως «Έλλην«, «ανήρ«, «Ανδρομέδα» κτλ (πχ: ανήρ = «πυρ, δηλαδή πυρφόρος, αρχέγονος, θεός»)και η αυθαίρετη «κακοποίηση» αυτών για να βγει το «σωστό» συμπέρασμα, δηλαδή ότι είμαστε διαστημάνθρωποι και υπεράνω όλων των άλλων λαών, κάποιος μπορεί να ανατρέξει σε οποιοδήποτε καλό λεξικό, ή στα κείμενα της αρχαίας γραμματείας και κυρίως της μυθολογίας, για να μάθει την ερμηνεία και τη προέλευσή τους.

Στην Ελλάδα του 2017, βιώνουμε ένα πρωτοφανές παράδοξο. Μια οργάνωση με φυγόδικο αρχηγό, που με απόφαση του Αρείου Πάγου που ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι τρισεκατομμυριούχος, με τον ίδιο το δικηγόρο του να παραδέχεται πως τα εξώδικα προς εφορίες και τράπεζες, είναι κουρελόχαρτα, συνεχίζει να υφίσταται και να παραπλανά τους πολίτες, χαϊδεύοντας τα αυτιά τους και πουλώντας παραμυθάκια περί ανωτερότητας των «Ελλάνιων».

Υπαίτιοι της συνέχισης αυτής της φαρσοκωμωδίας φυσικά είναι τα υπόλοιπα υψηλόβαθμα στελέχη της οργάνωσης που πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, σε ανυποψίαστους και πολλές φορές αφελείς συμπολίτες μας.

Η κα Γεωργοσοπούλου, δικηγόρος το επάγγελμα, τακτικά «πουλάει» φανταστικές ιστορίες με φανταστικούς – ανύπαρκτους εχθρούς που μοναδικό σκοπό της ζωής τους έχουν τη «καταστροφή» του «Ελλάνιου» πολιτισμού.

Φυσικά οι «Ελλάνιοι» δεν είναι οι πρώτοι διδάξαντες. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Χίτλερ, με τον φανταστικό εχθρό να είναι οι Εβραίοι, για να συσπειρώσει έναν εξαθλιωμένο από τη φτώχεια γερμανικό λαό και κατόπιν να αιματοκυλήσει την Ευρώπη.

Και εδώ ακριβώς εδράζεται το μεγάλο πρόβλημα με την οργάνωση ΕΣΥ. Πέρα από την τεράστια οικονομική απάτη, η ρατσιστική, ξενοφοβική, αντισημιτική ιδεολογία, σε συνδυασμό με τις εθνικιστικές φανφάρες περί ανωτερότητας της φυλής, έχουν δημιουργήσει ένα «ιδιόρρυθμο» μείγμα ανθρώπων, που συσπειρώνεται κάτω από μια ανισόρροπη ιδεολογία και που μπορεί να φτάσει στα άκρα (βλέπε υπόθεση Μπαλαντίνα).

Fact-check for the sake of Democracy