Ποιοι είμαστε
Αρχική Κορυφαίος επιστήμονας ομολόγησε στο CBS ότι το HAARP είναι υπεύθυνο για την Ιρμα;HOAXES ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Κορυφαίος επιστήμονας ομολόγησε στο CBS ότι το HAARP είναι υπεύθυνο για την Ιρμα;

10 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Κάθε μεγάλη φυσική καταστροφή, συνοδεύεται από τις ανάλογες θεωρίες συνωμοσίας. Έτσι και στη περίπτωση του τυφώνα Ιρμα, μια από αυτές υποστηρίζει πως ο διάσημος φυσικός Michio Kaku, παραδέχτηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, ότι το συγκεκριμένο καταστροφικό φαινόμενο, προκλήθηκε από το HAARP.

ΨΕΥΔΕΣ

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

Στο pentapostagma.grhellas-now.grvolcanotimes.com κτλ, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Ο Michio Kaku είναι ένας διάσημος Αμερικανός θεωρητικός φυσικός, που έχει εμφανιστεί σε πολλές εκπομπές και ντοκιμαντέρ. Είναι όμως αδύνατο να μίλησε για τον τυφώνα Ιρμα στο CBS, διότι το βίντεο ανέβηκε στο Youtube σχεδόν πριν από ένα χρόνο και η συνέντευξη στο CBS, είναι του 2013. Αυτή είναι μια μικρή «λεπτομέρεια» που ξέφυγε από τις ελληνικές ιστοσελίδες που αναπαρήγαγαν την «είδηση».

Στο βίντεο ομιλεί μεταξύ άλλων για την δυνατότητα τεχνητής αλλαγής του καιρού σε πειράματα στο εργαστήριο. Δεν αναφέρεται στο HAARP και φυσικά δεν αναφέρεται στην ‘Ιρμα.

Για την ιστορία, η συγκεκριμένη «είδησ绨ξεκίνησε από μια από τις μεγαλύτερες ιστοσελίδες fake news του εξωτερικού, που δεν είναι άλλη από το πασίγνωστο yournewswire.com.

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές στο παρελθόν, τo yournewswire.com δημιουργήθηκε από τον Adl-Tabatabai, ένα πρώην webmaster στο Davidicke.com που τώρα είναι σε διαμάχη με τον David icke (πρώην τερματοφύλακας και από τους μεγαλύτερους επαγγελματίες συνωμοσιολόγους που δημιούργησε την θεωρία που λέει ότι την ανθρωπότητα την κυβερνά μια υβριδική φυλή εξωγήινων ερπετοειδών από τον αστερισμό του Δράκοντα, που μεταμφιέζονται σε ανθρώπους).

Ένας από τους κύριους συντελεστές της ιστοσελίδας είναι η μητέρα του Carol, που δηλώνει ολιστικός γιατρός. Η ίδια έχει ομολογήσει πως αν και μερικά από τα άρθρα της είναι «λίγο περίεργα» και «ίσως λίγο σατυρικά», «δίνουν στους ανθρώπους τροφή για σκέψη».

Το τραγικό συμπέρασμα από όλα τα ανωτέρω είναι πως πολλές ιστοσελίδες αναπαράγουν χωρίς κανένα έλεγχο οτιδήποτε ανοησία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο. Εξυπακούεται πως ο ισχυρισμός ότι ο Michio Kaku, παραδέχτηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS ότι ο τυφώνας Ίρμα, προκλήθηκε από το HAARP καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy