Στελθ μαχητικά και fake news «πλήρους ορατότητας»

5

Σε ιστοσελίδα του αμυντικού τύπου, διαβάσαμε πως κατά μήκος της Κρήτης με κατεύθυνση από τα δυτικά προς τα ανατολικά-νοτιοανατολικά, πέρασαν τα δύο νέα μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς F-35 «Adir» της ισραηλινής Αεροπορίας με κατεύθυνση το Ισραήλ. Τα αεροσκάφη δεν εντοπίστηκαν από κανένα ελληνικό ραντάρ της περιοχής! Είναι αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

Στο pronews.gr, διαβάζουμε:

Στελθ μαχητικά και fake news «πλήρους ορατότητας»

Είναι αλήθεια πως το δημοσίευμα του pronews.gr, «μπάζει» από παντού. Την απάντηση στον ισχυρισμό πως τα ισραηλινά F-35, πέρασαν νοτίως της Κρήτης και δεν εντοπίστηκαν, μας τη δίνει η έγκυρη Πτήση & Διάστημα.

———————————————————————————————————————————————————-

Δυο ακόμη F-35I για την Ισραηλινή Αεροπορία προσγειώθηκαν την Πέμπτη, όπως είχαμε αναφέρει σε ανάρτηση, στη βάση Nevatim όπου θα ενταχθούν στην Μοίρα «Golden Eagle», η οποία διαθέτει ήδη πέντε από τα στελθ μαχητικά. Τα ισραηλινά Lightning ΙΙ αναφέρεται ότι πέταξαν στο τελευταίο σκέλος της διαδρομής από την Ιταλία, νότια της Κρήτης και προσγειώθηκαν στην Nevatim AB, όπως είχαν κάνει και οι δυο προηγούμενες παρτίδες.

Fake news (ψευτιές πρώτου μεγέθους!): «Τα ισραηλινά F-35 πέρασαν νότια της Κρήτης πλήρως αόρατα από την ελληνική αεράμυνα παρά το ότι οι Ισραηλινοί είχαν ενημερώσει την ελληνική πλευρά και είχε δοθεί η άδεια διέλευσης… επιβεβαιώνοντας τον stealth χαρακτήρα τους, παρά που για λόγους ασφαλείας είχαν ανοίξει «ανακλαστήρες»».

Αυτά τα τελευταία έγραψαν οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι επαγγελματίες ψεύτες που μας έχουν φλομώσει τα τελευταία χρόνια στο ψέμα και τις μπαρούφες τσεπώνοντας βέβαια από τα κλικς των αφελών που εξακολουθούν να μπαίνουν στους ιστότοπούς τους.

Τσίμπησαν την είδηση και μπήκε σε λειτουργία η «μηχανή των fake news»… σκαρφίστηκαν ένα αληθοφανές σενάριο διανθισμένο και με κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες  (που ανάθεμά και αν καταλαβαίνουν όπως πχ το «άνοιξαν ανακλαστήρες» που βγάζει μάτι) και το ανάρτησαν. Κανείς δεν τους διαψεύδει και έτσι περνάει η μπαρούφα σύννεφο χρόνια τώρα.

Για την ιστορία… τα ισραηλινά F-35 πέταξαν ως πτήση με κωδικό ICAO και φυσικά με όλες τις προβλέψεις που λαμβάνονται στις μετακινήσεις τους, δηλαδή του ανακλαστήρες που πολλαπλασιάζουν το RCS όχι μόνο για λόγους ασφαλείας όσο και για να «παραμορφώσουν» το πραγματικό ίχνος τους στα ραντάρ.

Με άλλα λόγια, εάν η «ελληνική αεράμυνα» δεν επεσήμανε τα ισραηλινά Lightning II με γνωστά σχέδια πτήσης, κωδικούς ICAO και ανακλαστήρες (και δοκιμάζουν προκλητικά τη τη νοημοσύνη μας), ας… ετοιμάζουμε καλύτερα διαβατήρια για το πλανητικό σύστημα του Σείριου.


Στελθ μαχητικά και fake news «πλήρους ορατότητας» http://www.ptisidiastima.com/stealth-fake-news/ Η είδηση: Δυο ακόμη…

Posted by Πτήση & Διάστημα on Samstag, 16. September 2017

Από τα ανωτέρω συμπεραίνουμε πως ο ισχυρισμός πως τα ισραηλινά στέλθ F-35, δεν εντοπίστηκαν από τα ελληνικά ραντάρ, καταρρίπτεται.

 • Giorgosmg

  Μα ψέματα είναι φίλε μου; ποιό κίτρινο site θα το έλεγαν ίκτερος

 • George Savramis

  Τελικά είναι εντοπισημα;

  • chriss

   Αφήνουν ίχνος στο ραντάρ αλλά πάρα πολύ μικρό σε σχέση με άλλα Α/Φ. Αυτό σημαίνει ότι εντοπίζονται σε πολύ μικρότερη απόσταση δυσκολεύει το «κλείδωμα» τους κτλ.
   Στην είδηση του Pronews λέει ότι πέρασαν από «δίπλα μας» και δεν πήραμε χαμπάρι. Στην πραγματικότητα:

   «τα ισραηλινά F-35 πέταξαν ως πτήση με κωδικό ICAO και φυσικά με όλες τις προβλέψεις που λαμβάνονται στις μετακινήσεις τους, δηλαδή του ανακλαστήρες που πολλαπλασιάζουν το RCS όχι μόνο για λόγους ασφαλείας όσο και για να «παραμορφώσουν» το πραγματικό ίχνος τους στα ραντάρ.»

   • Giorgosmg

    Στην πρώτη διέλευσή των αρχικών πρώτων 5 που παρέλαβαν αν δε κάνω λάθος, είχαμε σηκώσει ότι πετάει και έχει ραντάρ και σάρωναν τα πάντα.*( όχι ότι τώρα δεν ξανασηκώθηκαν!!!!) Είναι δυνατόν να βγάλουν και ανακοίνωση. Έλεος ποιά με αυτά τα νούμερα που θέλουν να λέγονται και ειδησιογραφικά!!

  • Giorgosmg

   Δεν είναι εκεί το θέμα. Η ουσία είναι πως μια τέτοιου είδους πληροφορία αν είναι ή δεν είναι ορατά δηλαδή, είναι στρατηγικής και Εθνικής σημασίας και δεν αναπαράγεται. Γνωρίζουν αυτοί που πρέπει αν είναι ορατά ή όχι και πράττουν δεόντος.