Προσευχή στον Αλλάχ στα θρησκευτικά της Δ’ Δημοτικού;

21

Το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού έχει προκαλέσει ποικίλες αντιδράσεις, σχετικά με το περιεχόμενό του. Η πιο σοβαρή «ένσταση» όμως, έχει να κάνει με τις αναφορές στον μουσουλμανισμό, με κάποιους να ισχυρίζονται πως το νέο βιβλίο, είτε προσπαθεί να περάσει «υπογείως» αλλόθρησκα μηνύματα, είτε αποτελεί ευθεία προσπάθεια του υπουργείου παιδείας να προωθήσει τον ισλαμισμό στα ελληνόπουλα.

[icon_list style=»font-size:40px; color: #FBB917; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»external-link-square»]ΥΠΕΡΒΟΛΗ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

Για παράδειγμα, είδαμε στο Facebook, το παρακάτω ποστ με πάνω από 6.000 κοινοποιήσεις.

Την ίδια στιγμή, «αφυπνισμένα» ιστολόγια όπως το voicenews.gr και το hellas-now.com, κρουούν το κώδωνα του κινδύνου, επειδή το βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού, περιέχει προσευχή προς τον Αλλάχ.

Η συνέχεια εδώ.

Στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε για γονείς που αντιδρούν στο περιεχόμενο του βιβλίο και βλέπουμε την παρακάτω υπεύθυνη δήλωση γονέα που δεν επιθυμεί την διδασκαλία των κεφαλαίων που μιλούν για άλλες θρησκείες.

Στο indobserver.blogspot.gr, κάνουν λόγο για απόπειρα ισλαμοποίησης των παιδιών στο Δημοτικό και πως βιάζουν τις ψυχές τους.

Ποια είναι η αλήθεια;

Το νέο βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού (2017-18) που μπορείτε να το διαβάσετε ολόκληρο εδώ, είναι ένα κατεξοχήν ορθόδοξο χριστιανικό βιβλίο που περιέχει αναφορές σε άλλες θρησκείες, όπως ο καθολικισμός, ο προτεσταντισμός, ο ιουδαϊσμός και ο μουσουλμανισμός.

Μέσα στο βιβλίο των 114 σελίδων, υπάρχουν 6 αναφορές στο ισλάμ (ανάλογος αριθμός αναφορών και για τις υπόλοιπες θρησκείες). Αυτές είναι:

Είναι προφανές πως αυτές οι αναφορές δεν προωθούν πίστη στον ισλαμισμό αλλά διδάσκονται ως απλή γνώση για μια άλλη θρησκεία. Το εγχειρίδιο του δασκάλου είναι σαφές ως προς τους στόχους του βιβλίου:

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως το βιβλίο θρησκευτικών της Δ Δημοτικού, δεν προωθεί την πίστη στον ισλαμισμό, αλλά παραθέτει γενικές πληροφορίες για κάποιες άλλες θρησκείες και δόγματα όπως ο καθολικισμός, ο προτεσταντισμός, ο ιουδαϊσμός κτλ.

 • Nick S.

  +1000000000000000

 • DiTs

  Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κατηχητικά για να μάθουν στα παιδιά 2 πράγματα γιατί αν περιμέναμε απ τα σχολεία καήκαμε.

  Επίσης με το «πολυέυσπλαχνος Αλλάχ» γέλασε και το παρδαλό κατσίκι. Αν είναι δυνατόν.

  • kalamaras40

   Καλά ναι, πολύ γέλιο. Πολυέυσπλαχνος ο τύπος που πλημμύρισε όλη τη γη σκοτώνοντας όλους τούς ζωντανούς οργανισμούς, που σκότωσε τα μωρά παιδιά των Αιγυπτίων αντιπάλων του!

   Ποιος νοήμον άνθρωπος θα πίστευε σε τέτοιο Θεό.
   Ευτυχώς που υπάρχουν τα κατηχητικά και ο Χριστιανισμός!

   • DiTs

    Καλαμαρά μείνε σε αυτά που καταλαβαίνεις εσύ. Δεν κάνεις για παραπάνω προφανώς. Ή καλύτερα…. πήγαινε διδάξου και εσύ για τον ειρηνικό αλλάχ….

 • pennypr

  Και αντί να μας ενοχλεί ο προσηλυτισμός που γίνεται προς όφελος των χριστιανών σε μια χώρα που το σύνταγμα επιβάλλει ανεξιθρησκεία μας ενοχλεί που στα σχολεία διδάσκονται αυτά που προτάσσει ο χριστιανισμός, δηλαδή το Πίστευε και μη, ερεύνα. (εδω λίγο πιο διευρυμένα).. Μια από τις βασικές αρχές του χριστιανισμού είναι ο άνθρωπος ελεύθερος να ψάξει και να βρει αυτό που αναζητά η ψυχή του, αυτό στο οποίο θα νιώσει ότι ανήκει…(βέβαια ο χριστιανισμός-κ κάθε θρησκεία-θεωρεί τον εαυτό της το σωστότερο), όμως οι χριστιανοί απαγορεύουν οτιδήποτε πέρα από την καλή τους την πίστη!

 • ShadowOfTroller Ebola Carrier

  Ψεματα hoaxes λετε Ψεματααααααααααααα ααααα https://www.youtube.com/watch?v=XxQPYCKxDYs

 • AlkinoH Markora

  Πάλι ανοησίες στα θρησκευτικά. Τελετή ενηλικίωσης λέει, 6 μηνών! Αν θέλετε ντε και καλά τα θρησκευτικά στο σχολείο, κάντε το σωστά. Επαρκή ανάλυση των θρησκειών με τα υπέρ και τα κατά. Κι όχι ανοησίες του τύπου, χένα 6 μηνων ως τελετή ενηλικίωσης. Αυτό είναι το Ισλάμ; Περιτομή και Χένα; Το καλύτερο βέβαια θα ήταν η πλήρη κατάργηση του μαθήματος κι όποιος θέλει να πηγαίνει στην εκκλησία, στο κατηχητικό, στον ιμάμη, να του διδάσκουν οι γονείς και να διαβάζει μόνο του τα διάφορα «ιερά» βιβλία.

  • Γιώργος Ευθυμιάδης

   Απολύτως συμφωνώ, να καταργηθεί το μάθημα. Όμως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να καταργηθούν από το Σύνταγμα τα εδάφια που μιλούν για επικρατούσα θρησκεία και υποχρέωση της εκπαίδευσης για την ανάπτυξη της θρησκευτικής συνείδησης. Όσο διατηρούνται αυτά, και η Εκκλησία θα παρεμβαίνει αλλά και θα βρίσκουν ψωμί οι τρομολάγνοι να ψαρεύουν κλικ. Και φυσικά ο απώτερος σκοπος είναι ο αποπροσανατολισμός της μάζας με επουσιώδη ζητήματα. Πράγμα που συμφέρει όλους. Απλές οι λύσεις, μόνο που κανείς δεν τις θέλει. Και εξάλλου, τι θα απογίνουν όλοι οι αδιόριστοι θεολόγοι; Τι θα απογίνουν οι δάσκαλοι που αποσπώνται στις Ιερές Μητροπόλεις (ποτέ δεν κατάλαβα το σκοπό μιας τέτοιας απόσπασης); Τι θα απογίνουν οι συγγραφείς των βιβλίων των θρησκευτικών; Τι θα απογίνουν οι Άνθιμοι και οι Αμβρόσιοι; Τι θα απογίνουμε χωρίς βαρβάρους;

 • John Smith

  Να σου απαντήσω εγώ. Γι αυτό: «H παιδεία απoτελεί βασική απoστoλή τoυ Kράτoυς και έχει σκoπό την ηθική, πνευματική, επαγγελματική και φυσική αγωγή των Eλλήνων, την ανάπτυξη της εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και τη διάπλασή τoυς σε ελεύθερoυς και υπεύθυνoυς πoλίτες» (Σύνταγμα της Ελλάδος, Άρθρο 16). Η πολιτεία έχει ευθύνη για τη διαμόρφωση θρησκευτικής συνείδησης, με βάση την επικρατούσα θρησκεία του κράτους. Και για να μη νομίζεις ότι είναι κάτι το πρωτοφανές, το ίδιο κάνουν και οι υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης που έχουν επικρατούσα θρησκεία. Αν τώρα η πολιτεία θέλει να αφήσει στην Εκκλησία την οργάνωση του μαθήματος των θρησκευτικών και να μην επεμβαίνει πουθενά -χωρίς όμως να το αποκόψει από το σχολικό πρόγραμμα- εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση.

 • Γλουπ!!!

  Έτσι….έτσι…
  Θα μειώνονται οι συντάξεις και όλοι θα μιλάνε για τα θρησκευτικά, θα κοπτο-ράπτεται το λύκειο και το γυμνάσιο και όλοι θα μιλάνε για τα θρησκευτικά, ο κόσμος θα απολύεται και δεν θα ξαναβρίσκει δουλειά και όλοι θα μιλάνε για τα θρησκευτικά, κλπ κλπ κλπ
  Κουτόχορτο, κουτόχορτο, κουτόχορτο…..

  • Antigonos Gonatias

   Και στο καπάκι,προπαγάνδα,προπαγάνδα,προπαγάνδα….

 • Spyros

  Ρε αφυπνισμένοι μην αγχώνεστε. Τα παιδιά, όσο δεν τους νοιάζουν οι 100 σελίδες για το χριστιανισμό, άλλο τόσο δεν τους νοιάζουν και οι 5 σελίδες για το ισλάμ. Το διάλειμμα περιμένουνε να παίξουν μπάλα. Αλλά το ξέχασα, υποσυνείδητα μας οδηγούν στην ισλαμοποίηση.

  • ShadowOfTroller Ebola Carrier

   Μπα facebook στα κινητα να δουν ποια θα γλεντησουν το βραδυ

 • Marios Xidous

  Δεν μας έφτανε το υπαρκτό πρόβλημα της ενσωμάτωσης των μουσουλμάνων στις κοινωνίες μας, έχουμε και όλους τους ψεκασμένους συνομωσιολόγους να μας θυμίζουν ότι η ηλιθιότητα δεν έχει ούτε πατρίδα ούτε θρησκεία.

  • DiTs

   Σε ποια κοινωνία ενσωματώθηκαν για να ενσωματωθούν και στη δική μας; Γκέτο μόνο κάνουν όπου πάνε.

 • Μ. Τ

  Το πρόβλημα της άρνησης να μάθουν όμως παραμένει, διότι θεωρούν ότι προωθούν την κάθε θρησκεία. Εγώ πάντως όταν έκανα στο Λύκειο για τις άλλες θρησκείες, δε θυμάμαι ποτέ να υπήρχαν αντιδράσεις.

  • Νera Pap.

   Σωστα. τοτε ομως δεν υπηρχαν οι τζιχαντιστες. Ως ενα σημειο ειναι αναμενομενες αυτες οι αντιδρασεις, απο ενα σημειο και μετα γινονται κι αυτοι χριστιανοταλιμπαν.

  • John Smith

   Το θέμα είναι ότι στο Λύκειο είχες την ηλικία και τις γνώσεις να κρίνεις διαφορετικά τις πληροφορίες αυτές. Είχες πχ κάνει ιστορία, ώστε να ξέρεις ότι το Ισλάμ δεν είναι απλά μια διαφορετική θρησκεία αλλά ότι έχει συγκεκριμένα προβλήματα. Εδώ μιλάμε για παιδιά δημοτικού, που είναι μάλλον δύσκολο να έχουν τις γνώσεις αυτές.

 • Γεο

  Το ενα ποστ λεει τριτη δημοτικου, το αλλο τεταρτη

 • Οι αλλαγές στο βιβλίο των θρησκευτικών με θέματα που σχετίζονται με άλλες θρησκείες έχουν να κάνουν με το καταχθόνιο σχέδιο της ΝΤΠ για την πανθρησκεία στο οποίο είναι ενταγμένη και η ηγεσία της ορθόδοξης εκκλησίας με τον οικουμενιστή πατριάρχη της Βαρθολομαίο.

  • Νera Pap.

   χαχαχα!