Ποιοι είμαστε
Αρχική Καμιά σχέση με τον Σύριζα το “στέλεχος” της ναυτιλιακής εταιρίας.HOAXES FAKE NEWS

Καμιά σχέση με τον Σύριζα το “στέλεχος” της ναυτιλιακής εταιρίας.

17 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σε μια πολύ σημαντική καταγγελία προέβη χθες, σε τηλεοπτική εκπομπή, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης σχετικά με το ναυάγιο του πλοίου “Αγία Ζώνη ΙΙ”. Υποστήριξε ότι “στην ομάδα διαχειριστών του πλοίου, υπάρχει και ένα πρόσωπο (σ.σ.: Μάνθος Γιουρτζόγλου) που είναι από τους φανατικότερους υποστηρικτές του Σύριζα και του κυρίου Τσίπρα προσωπικά. Με χιλιάδες αναρτήσεις στο διαδίκτυο υπέρ του Αλέξη Τσίπρα και του Κώστα Βαξεβάνη. Το πρόσωπο αυτό είναι κομβικό στη διαχείριση της εταιρείας”. 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

Και συνέχισε ως εξής: “Προφανώς όταν έγινε το ατύχημα, όταν κατάλαβαν ότι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μέσα στην ομάδα διαχείρισης του πλοίου, έσπευσαν να υποβαθμίσουν το γεγονός”.

Τους ίδιους ισχυρισμούς για τον Γιουρτζόγλου, υιοθέτησε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης με ανάρτηση του στο twitter, κοινοποιώντας σχετικό δημοσίευμα του dexiextrem.blogspot.gr.

Είχαν προηγηθεί τα δημοσίευμα της zougla.gr και του dexiextrem που ισχυρίζονταν ότι ο Μάνθος Γιουρτζόγλου “ανήκει στο Σύριζα”. Συγκεκριμένα το dexiextrem έγραψε: “Είναι τρελό ΣΥΡΙΖΟσκυλο και όχι μόνο για την πάρτη του αλλά και δικτυωμένο αφού όχι μόνο ο Βαξεβάνης θέλει να κρύψει την παρουσία του στην εταιρία, αλλά του είχαν δώσει και εκπομπή στην ERTopen!!!”

Φυσικά τα παραπάνω δεν ήταν τα μόνα δημοσιεύματα που ασχολήθηκαν με τον Γιουρτζόγλου. Στο διαδίκτυο θα βρείτε δεκάδες άλλα, μέχρι και ισχυρισμό πως είναι εξαφανισμένος ή τον κρύβουν.

Ακολούθησαν πλήθος αναδημοσιεύσεων και σχολίων στα κοινωνικά δίκτυα.

Ας πάρουμε την ιστορία από την  αρχή. 

Χθες ασχοληθήκαμε με τα δημοσιεύματα που ισχυρίστηκαν ότι ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης παραποίησε την εικόνα, που δημοσίευσε στη ιστοσελίδα του,  με τα στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρίας τού δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ», από τον ιστότοπο της εταιρίας.
Διαβάστε εδώ το δημοσίευμα μας.

Όμως στα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον κύριο Γιουρτζόγλου και τον παρουσιάζουν ως στέλεχος του Σύριζα, δεν υπάρχει η παραμικρή απόδειξη. Μόνο δυο-τρεις παλιές (2014) αναρτήσεις του από το facebook, (που σχολιάζει αρνητικά την κυβέρνηση Σαμαρά) και αναρτήσεις του για την εκπομπή του (με θέμα την μουσική τζαζ) στην ΕΡΤopen. Όπως καταλαβαίνετε, τα παραπάνω δεν είναι αποδείξεις για τον ισχυρισμό πως ο κύριος Γιουρτζόγλου είναι κομματικό στέλεχος του Σύριζα ή έστω ένθερμος υποστηρικτής του. Έτσι αποφασίσαμε να ψάξουμε (χρησιμοποιώντας όλα τα εργαλεία που έχουμε για τις έρευνες μας) για να βρούμε τις “χιλιάδες δημοσιεύσεις υπέρ του Σύριζα και του Τσίπρα”, που ανέφερε ο κύριος Γεωργιάδης στην τηλεόραση.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο, τις δηλώσεις του.

Στην έρευνα μας δεν βρήκαμε την παραμικρή ένδειξη που να συνδέει τον Γιουρτζόγλου με τον Σύριζα ή με οποιοδήποτε άλλη πολιτική παράταξη. Επίσης δεν βρήκαμε καμία ανάρτησή του, που να υποστηρίζει τον Σύριζα ή τον Αλέξη Τσίπρα, ή κάτι που να τεκμηριώνει φιλική σχέση με το Βαξεβάνη.

Δήλωση Μάνθου Γιουρτζόγλου στα ellinika hoaxes

Αν και δεν νιώθω την ανάγκη να απολογηθώ για τίποτα, ωστόσο μετά τον σάλο και τους ανυπόστατους ισχυρισμούς ότι είμαι στέλεχος ή μέλος του Σύριζα οφείλω να πω την αλήθεια μου.
Δεν είχα και δεν έχω οποιαδήποτε σχέση με κόμματα/οργανώσεις/συλλόγους. Ποτέ μου δεν έγραψα, όχι “χιλιάδες” όπως ισχυρίστηκε ο κ. Γεωργιάδης, αλλά ούτε ένα κείμενο που να εμπεριέχει την λέξη “Τσίπρας”, θετικό ή αρνητικό προς εκείνον. Δεν έχω κανέναν κομματικό φίλο πουθενά. Εργάζομαι ως απλός υπάλληλος στην συγκεκριμένη ναυτιλιακή εταιρία από τον Απρίλιο του 2012. Μετά από όσα έγιναν με το ναυάγιο και την οικονομική καταστροφή της εταιρίας δεν είμαι καθόλου βέβαιος για το μέλλον της, άρα και το δικό μου.
Στην Ertopen κάνω εκπομπή δυο φορές το μήνα με αποκλειστικό περιεχόμενο τη τζαζ μουσική που αγαπώ -εννοείται χωρίς αμοιβή και χωρίς την παραμικρή ανάμειξη με την πολιτική. Φιλοξενώ μουσικούς που παρουσιάζουν τη δουλειά τους.
Το γεγονός ότι ο κύριος Βαξεβάνης δεν έβαλε την φωτογραφία μου -δεν ξέρω για ποιο λόγο, τεχνικό ή άλλο- μου δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα και έγινε η αιτία να ζω έναν εφιάλτη. Νομίζω ότι βρίσκομαι σε όνειρο και κάποια στιγμή θα ξυπνήσω. Τι είχα να κρύψω; Τι έχω και κρύψω; Τον δημοσιογράφο αυτόν ούτε τον έχω δει, ούτε του έχω μιλήσει ποτέ. Ποιο το “ύποπτο” κίνητρό του λοιπόν να κρύψει την φωτογραφία μου; Γιατί να προστατέψει έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζει και που δεν έχει την παραμικρή κομματική σχέση με οποιοδήποτε κόμμα; Γιατί να το κάνει;
Μπλέχτηκε το όνομά μου σε μια υπόθεση που τείνει να διαλύσει την προσωπική μου ζωή. Η μισή Ελλάδα με βρίζει χωρίς να γνωρίζει ποιος είμαι και τι κάνω. Ο απόλυτος παραλογισμός.
Αυτή είναι η αλήθεια μου και προκαλώ όχι μόνο τον κ. Γεωργιάδη, αλλά και κάθε καλόπιστο να ερευνήσει αν όσα λέω είναι αλήθεια. Δεν θέλω συγγνώμες. Μόνο να επιστρέψει η ζωή μου στην πρότερη γαλήνη της. Ευχαριστώ.

Συμπέρασμα:
Κατόπιν όλων των παραπάνω, ο κύριος Μάνθος Γιουρτζόγλου δεν είναι:
1. Στέλεχος-μέλος του Σύριζα
2. Υποστηρικτής του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα
3. Συντάκτης “χιλιάδων αναρτήσεων” υπέρ του Σύριζα και του Αλέξη Τσίπρα
4. Φίλος-γνωστός του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη

Οι ισχυρισμοί που είδαν το φως της δημοσιότητας, χωρίς να παρουσιάσουν το παραμικρό στοιχείο απόδειξης, πως ο Γιουρτζόγλου είναι στέλεχος ή ένθερμος υποστηρικτής – αγωνιστής του Σύριζα και του Βαξεβάνη, καταρρίπτονται.

Ο Μάνθος Γιουρτζόγλου είναι ένας απλός υπάλληλος μιας ιδιωτικής εταιρίας που βρέθηκε στη δίνη πολιτικών αντιπαραθέσεων και μικροκομματικών παιχνιδιών. Όλα αυτά γιατί ένα screenshot δεν τον συμπεριέλαβε μέσα στα στελέχη της εταιρίας, καθώς και γιατί έχει μια εκπομπή στην ΕΡΤopen (με θέμα την τζαζ μουσική δύο φορές το μήνα).

Σήμερα αυτός και αύριο, ίσως, εμείς. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να βρεθεί στη θέση του. Ζούγκλα…

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.