Τι εξαιρετικά σημαντικό (δεν) θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου;

5

Το τελευταίο διάστημα, το ίντερνετ σε Ελλάδα και εξωτερικό, έχει κατακλυστεί από δημοσιεύματα που προμηνύουν ένα πολύ σημαντικό γεγονός που σύμφωνα με συνωμοσιολόγους, θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου 2017.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»trash-o»]ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο newsit.grnewsbomb.grmakeleio.grpatrasevents.grmadata.gr κτλ, διαβάζουμε:

Τι θα συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου;

Πρόκειται για μια θεωρία συνωμοσίας που ξεκίνησε το 2011-12 από αναξιόπιστες ιστοσελίδες  και κατόπιν πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα από μεγάλες ενημερωτικές ιστοσελίδες του εξωτερικού.

Σύμφωνα με κάποιους συνωμοσιολόγους, επειδή στην «Αποκάλυψη» αναφέρεται: «Ένα μεγάλο σημάδι φάνηκε στον ουρανό. Μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, έχοντας το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και ένα στεφάνι από 12 αστέρια στο κεφάλι της» και επειδή τυχαίνει στις 23 Σεπτεμβρίου τα άστρα να έχουν μια παρεμφερή θέση στον ουρανό, αυτό το γεγονός θα σημάνει την έναρξη των εσχάτων χρόνων, είτε με την εμφάνιση του Νιμπίρου, είτε θα λάβουν χώρα τεραστίων διαστάσεων φυσικά φαινόμενα, που θα σημάνουν ουσιαστικά το τέλος του κόσμου.

Και ενώ η θεωρία ενός ή δύο -ακόμη άγνωστων μέχρι σήμερα- πλανητών που βρίσκονται στις εσχατιές ή έξω από το ηλιακό μας σύστημα, προκύπτει από σχετικές αστρονομικές μετρήσεις, η ύπαρξή τους δεν έχει επιβεβαιωθεί. Ακόμη και αν υπάρχουν όμως και ένας εξ αυτών βρίσκεται σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη, θα ήταν ορατός ακόμη και από ερασιτέχνες αστρονόμους, λόγω μεγέθους και αντανάκλασης.

Νιμπιρου ή 9ος πλανήτης vs επιστημονικά δεδομένα

Ο «πλανήτης Χ» σε τροχιά σύγκρουσης με τη Γη;

Επομένως, είναι αδύνατο να «κρυφτεί» ένα γιγαντιαίο ουράνιο σώμα που υποτίθεται σε λίγες ημέρες από σήμερα, θα χτυπήσει τη Γη.

Το σημάδι 12 της Αποκάλυψης

Στην «Αποκάλυψη» (12:1-2), υπάρχει η εξής αναφορά: «Ένα μεγάλο σημάδι φάνηκε στον ουρανό. Μια γυναίκα ντυμένη τον ήλιο, έχοντας το φεγγάρι κάτω από τα πόδια της και ένα στεφάνι από 12 αστέρια στο κεφάλι της».

Σύμφωνα με τις σχετικές θεωρίες, στις 23/9, ο ήλιος θα βρίσκεται στο «κεφάλι» του αστερισμού της παρθένου, το φεγγάρι στα «πόδια» της και θα φέρει στεφάνι με 12 άστρα.

Η παραπάνω εικόνα είναι η ακριβής θέση των ουρανίων σωμάτων στις 23/9. Βλέπουμε τον ήλιο κοντά στο «κεφάλι», τη σελήνη κοντά στα «πόδια», ενώ τα 12 άστρα που την «στεφανώνουν», ουσιαστικά βρίσκονται στον αστερισμό του λέοντα. Προφανώς αυτές οι θέσεις, δεν συμπίπτουν με τα γραφόμενα της Αποκάλυψης.

Επιπλέον, όπως διαβάζουμε στο earthsky.org, τα άστρα έχουν ξαναβρεθεί σε αυτή τη θέση – το Σεπτέμβριο του 1827, το Σεπτέμβριο του 1483, το Σεπτέμβριο του 1293 και το Σεπτέμβριο του 1056. Από την άποψη της αστρονομίας, δεν υπάρχει τίποτε μοναδικό ή ασυνήθιστο σχετικά με τον ήλιο, το φεγγάρι και τους πλανήτες και τον αστερισμό της Παρθένου στις 23 Σεπτεμβρίου 2017, παρά τις αξιώσεις στο διαδίκτυο για ένα μοναδικό και σημαντικό ουράνιο γεγονός, που υποτίθεται ότι «αντικατοπτρίζει» τα σημάδια της Αποκάλυψης. Τα τελευταία 1.000 χρόνια, το ίδιο γεγονός έχει συμβεί τουλάχιστον τέσσερις φορές, το 1827, το 1483, το 1293 και το 1056.

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως τίποτα το αξιόλογο από «αποκαλυπτικής» απόψεως, δεν πρόκειται να συμβεί στις 23 Σεπτεμβρίου.

 • Yiannis M.

  Εγώ πάντως τα πιστεύω αυτά.

  Και δεν μου λέτε, τι ξέρετε εσείς για το τι έγινε το Σεπτέμβριο του 1827, το Σεπτέμβριο του 1483, το Σεπτέμβριο του 1293 και το Σεπτέμβριο του 1056; Χαμός μπορεί να έγινε. Δηλαδή, τι, θα γινόταν ρεπορτάζ τότε για να το ξέρουμε εμείς σήμερα;

  Κι αν αυτό που συνέβαινε τότε ήταν μια τερατώδης ηλεκτρομαγνητική επίδραση, τι θα παθαίνανε τότε; Θα τους έπεφτε το internet; Ενώ σήμερα, το ίδιο πράγμα μπορεί να προκαλέσει παγκόσμια κατάρρευση.

  Πολύ ανάλαφρα τα παίρνετε τα πράγματα. Δεν παίζουν με το τέλος του κόσμου, εντάξει;

  • Μ. Τ

   Οκ. Πιστεύεις για το 1000τόσο ότι έγινε. Να το δεχτώ.
   Τι έχεις να πεις για την 1η χιλιετία μ.Χ; Προφανώς και ήταν πιο κοντά στις μέρες που γράφτηκε η Αγία Γραφή και φυσικά δεν έγινε τίποτα τότε (αλλιώς δε θα μπορούσα να σου γρά..

   • Ανδρέας

    ναι μεν δεν έγινε τίποτα, αλλά πολλοί έδωσαν περιουσίες στην εκκλησία και το βατικανό έφτιαξε ένα καλό κεφάλαιο για το μέλλον

 • Γλουπ!!!

  Εγώ, καλού-κακού, προμηθεύτηκα αρκετές φρυγανιές, κονσέρβες και εμφιαλωμένο νερό.
  Έφτιαξα και ένα καταφύγιο μέσα στη Γη.
  Αν έρθει η 23η Σεπτεμβρίου και συμβεί, τότε θα μου ζητάτε όλοι τροφή και στέγη.
  Αλλά εγώ δεν θα σας δίνω!!!! Ειδικά εσάς από τα Ellinika Hoaxes, που τα βάζετε με θεούς και δαίμονες….

 • Ανδρέας

  Αμα ερχόταν οτιδήποτε τέτοιου μεγέθους θα το είχαμε πάρει χαμπάρι δεκαετίες πριν. Και αν πλησίαζε οι βαρυτικές επιδράσεις θα είχαν κάνει τετοια ζημιά που δεν θα ειχαν ιστοσελίδα να γράψουν αν ζούσαν ακομη.