Ποιοι είμαστε
Αρχική Χόρεψε ο Κουρουμπλής στη γιορτή του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη ΙΙ;HOAXES FAKE NEWS

Χόρεψε ο Κουρουμπλής στη γιορτή του πλοιοκτήτη του Αγία Ζώνη ΙΙ;

25 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σάλος ξέσπασε με την “αποκάλυψη” της ιστοσελίδας parapolitika.gr που ισχυρίζεται ότι ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, ήταν καλεσμένος στη γιορτή του Θεόδωρου Κουντούρη, πλοιοκτήτη του “Αγία Ζώνη ΙΙ” που πρόσφατα βυθίστηκε και προκάλεσε μεγάλη οικολογική καταστροφή. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

Δεκάδες είναι τα σχετικά δημοσιεύματα που αναπαρήγαγαν τον ισχυρισμό. Ενδεικτικά newsit.gr, protothema.grnewsbomb.gr και πολλά άλλα.

 

Το παρακάτω βίντεο είναι αυτό που δημοσίευσε η ιστοσελίδα parapolitika.gr με τον τίτλο “Το ζεϊμπέκικο του Παναγιώτη Κουρουμπλή στη γιορτή του Κουντούρη”

Ποια είναι η αλήθεια;

Το δημοσίευμα από τα parapolitika.gr βασίστηκε σε ανάρτηση της συζύγου του Θεόδωρου Κουντούρη, πλοιοκτήτη του “Αγία Ζώνη ΙΙ”. Από εκεί το αντέγραψαν.

Όμως, το συγκεκριμένο βίντεο δεν είναι από την ονομαστική εορτή του Θεόδωρου Κουντούρη στις 4 Μαρτίου. Είναι από την ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, μια μέρα πριν. Δηλαδή, στις 3 Μαρτίου.

Σχετική πρόσκληση έλαβαν τα μέλη του συνδέσμου καθώς και πλήθος άλλων, ανάμεσά τους τόσο ο υπουργός όσο και ο Θεόδωρος Κουντούρης.

Στη διάψευση του ισχυρισμού ότι το βίντεο είναι από την ονομαστική εορτή του Θεόδωρου Κουντούρη, προέβη και ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Β. Κανακάκης, τονίζοντας πως ο ίδιος ζήτησε από τον υπουργό να χορέψει.

Επικοινωνήσαμε με τον Β. Κανακάκη, ο οποίος αφού μας επανέλαβε όλα τα παραπάνω, τόνισε ότι: Στην εκδήλωση ήταν παρών και ο κ. Κουντούρης, ωστόσο οι δύο άνδρες δεν κάθισαν μαζί και δεν ήρθαν σε επαφή”.

Μετά τον σχετικό σάλο που προκλήθηκε από τα δημοσιεύματα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, απάντησε με σχετική ανακοίνωση, αρνούμενος και αυτός το περιστατικό:

«Η εκδήλωση στην οποία παραβρέθηκα ως όφειλα, ήταν η Ετήσια Εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας. Υπάρχει και σχετική ανακοίνωση του Συνδέσμου. Θεωρώ αυτονόητο ότι το να αποδέχεται ο υπουργός προσκλήσεις εκπροσώπων του παραγωγικού ιστού της χώρας, δεν είναι μόνο συμβατό με τη δραστηριότητά του, αλλά και επιβεβλημένο. Τέτοιου είδους ολοκληρωτικές συμπεριφορές όμως, όπως τα σημερινά δημοσιεύματα, αποκαλύπτουν το DNA του αναχρονιστικού μηχανισμού που επιχειρεί να ματαιώσει κάθε προσπάθεια για το αύριο του τόπου».

Με σχετικό Δελτίο Τύπου διέψευσε τα parapolitika.gr και η ναυτιλιακή εταιρεία του «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Ατράνταχτη απόδειξη ότι ο Παναγιώτης Κουρουμπλής χόρεψε ζεϊμπέκικο στην ετήσια εκδήλωση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ναυπηγικής Βιομηχανίας, είναι το παρακάτω βίντεο που προέρχεται από ανάρτηση στο facebook, μέλους του Συνδέσμου όπου σχολιάζει: “Κάτι από την χθεσινή εκδήλωση της ένωσης εργοδοτών Ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.”

Σύμφωνα με τα παραπάνω, ο ισχυρισμός πως το βίντεο με το χορό του υπουργού Ναυτιλίας προέρχεται από τη γιορτή του Θεόδωρου Κουντούρη, πλοιοκτήτη του “Αγία Ζώνη ΙΙ”, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.