Ποιοι είμαστε
Αρχική Προέβλεψε η NASA ότι η Ελλάδα φέτος θα θαφτεί στο χιόνι;HOAXES FAKE NEWS

Προέβλεψε η NASA ότι η Ελλάδα φέτος θα θαφτεί στο χιόνι;

29 Σεπ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Αληθεύει πως η NASA ανακοίνωσε πως η χώρα μας θα θαφτεί στο χιόνι τον ερχόμενο Ιανουάριο; Στο μαγικό κόσμο του διαδικτύου τα hoaxes αναπαράγονται, άσχετα αν έχουν περάσει χρόνια.

ΨΕΥΔΕΣ

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”bolt”]ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ [icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”refresh”]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

Το είδαμε στο:
makeleio.grkontranews.grfanpage.grpatratora.grexpresstime.grpentapostagma.grcitypatras.gr, nataleme.gr, newsworld.gr, foninaousis.gr και πολλές άλλες.

Το δημοσίευμα αναφέρει:

Τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι αλήθεια. Το παραπάνω ψευδές δημοσίευμα είχε δημοσιευθεί αρχικά τον Δεκέμβριο του 2014 από Greek-weather.Org, που δεν υπάρχει πια.


Το Greek-weather.Org, ήταν πασίγνωστο για τις τρομολαγνικές και ψευδείς προβλέψεις του, όπως μπορείτε να δείτε εδώ.

Για να δώσει αξιοπιστία στις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του ο Άρης Κωνσταντινίδης διαχειριστής της σελίδας «greekweather» χρησιμοποιούσε και φωτογραφίες γνωστών μετεωρολόγων, όπως ο κύριος Κολυδάς. Έτσι χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του κυρίου Κολυδά και το κείμενο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ» για να ανεβάσει μια ανάρτηση που μιλούσε για θερμοκρασίες 47-48 βαθμών Κελσίου.

Ο κύριος Κολυδάς αντέδρασε άμεσα και έγραψε στο fb:
«Ενημερώστε φίλους και γνωστούς σας κοινοποιώντας την ανάρτησή αυτή, στην οποία ένα απο τα απαράδεκτα τρομοκαιρικά site το Greek Weather org, τοποθετεί την φωτογραφία μου για να δώσει «εγκυρότητα» σε ένα διαστρεβλωμένο ρεπορτάζ , για να τονίσει ένα «νέο καύσωνα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους». 
Του έχουμε μαζέψει πολλά για τη γούνα του και θα ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες αποκατάστασης της αλήθειας.»

Δεν είναι η πρώτη φορά που αντιδράει με τις τρομολαγνικές δημοσιεύσεις του Greek Weather org ο κύριος Κολυδάς. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και για τις προβλέψεις της Μεγάλης Βδομάδας του 2016.
Οργή μετεωρολόγων για τις δήθεν προβλέψεις για το Πάσχα

Μέσα σε μια ώρα ο Greek Weather org, κατέβασε την ανάρτηση και προσπαθεί να μαζέψει τα ασυμμάζευτα.

 

Αποτέλεσμα της αντίδρασης του κ. Κολυδά, ήταν το “κατέβασμα” των τρομολαγνικών ιστοσελίδων του Άρη Κωνσταντινίδη.

Η ουσία είναι πως ουδέποτε η NASA προέβλεψε χιόνια για την Ελλάδα, ενώ η αρχική πηγή των άρθρων που ανακυκλώνονται τακτικά, ήταν το αναξιόπιστο Greek Weather, που δεν υπάρχει πλέον.

Η είδηση με τίτλο “Πρόβλεψη της NASA για την Ελλάδα – Η Ελλάδα θα αποκλειστεί απ’ το χιόνι”, καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.