Ανύπαρκτος ο ιός της Ιλαράς με απόφαση δικαστηρίου;

14

Η καινούργια «ανακάλυψη» στον μαγικό κόσμο των αντιεμβολιαστών, είναι η είδηση πως σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, ο ιός της ιλαράς δεν υπάρχει!

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»trash-o»]ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

To είδαμε στο ellaniapili.blogspot.gr, katohika.gr, aetos-apokalypsis.com κτλ

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Πρόκειται για μια ακόμη «αφυπνισμένη» θεωρία συνωμοσίας, που χάθηκε στη μετάφραση.

Ο πασίγνωστος στη Γερμανία, αντιεμβολιαστής Stefan Lanka, ο οποίος αρνείται την ύπαρξη επιβλαβών ιών, είχε καθορίσει μια αμοιβή 100.000 ευρώ για όποιον θα μπορούσε να προσκομίσει έστω μια επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει ιός που προκαλεί ιλαρά. Ο νεαρός γιατρός David Bardens δέχτηκε τη πρόκληση και προσκόμισε στον Lanka, όχι μια, αλλά έξι μελέτες που αποδείκνυαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου παθογόνου μικροοργανισμού. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Lanka αρνήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά πληρούσαν τα κριτήρια της πρόκλησής του.

Ο Bardens κατέφυγε στη δικαιοσύνη, για να λάβει το έπαθλο. Το δικαστήριο όρισε έναν εμπειρογνώμονα για να κρίνει τα αποδεικτικά στοιχεία και αυτό το πρόσωπο, ο καθηγητής Andreas Podbielski, ξεκαθάρισε ότι οι μελέτες που είχε στείλει ο Bardens έπρεπε να θεωρηθούν επαρκείς για να ικανοποιήσει τα ουσιαστικά κριτήρια του στοιχήματος του Lanka και έτσι το δικαστήριο τον διέταξε να πληρώσει. O Lanka άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής και πήγε την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε πως εφόσον οι αποδείξεις δεν τον κάλυπταν, δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό.

Ο Bardens προσπάθησε να πετύχει αναθεώρηση αυτής της απόφασης, αλλά τον Δεκέμβριο του 2016 το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του και έκλεισε την υπόθεση. Σύμφωνα με την DAZ Online, ο Lanka διαδίδει στους οπαδούς του ότι αυτή η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη του ιού της ιλαράς και ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο για τα προγράμματα εμβολιασμού.

Στο Spiegel Online, διαβάζουμε πως στην απόφαση του δικαστηρίου, ειπώθηκε ξεκάθαρα πως οι θεωρίες του Lanka (περί ανυπαρξίας ιών), δεν είναι αποδεκτές. Ο δικαστής μάλιστα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του τύπου που ήταν παρόντες, είπε χαρακτηριστικά «Προσέξτε τους τίτλους (των άρθρων)», θέλοντας να προλάβει τυχόν παρερμηνεία της απόφασης, κάτι που έκανε τελικά ο Lanka, εκ των υστέρων.

Για την ιστορία, ο Stefan Lanka είναι οπαδός της Νέας Γερμανικής Ιατρικής του διαβόητου Dr. Hammer, ο όποιος, μεταξύ πολλών άλλων, πίστευε πως ο καρκίνος και τα εμβόλια είναι δημιουργία των Εβραίων, για να εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα. Περισσότερα για τα κατορθώματα του Hammer, εδώ.

Φυσικά είναι αστείο στην εποχή του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, κάποιοι να ισχυρίζονται πως ο ιός της ιλαράς είναι ανύπαρκτος.

http://www.sciencemag.org/news/2015/01/what-does-measles-actually-do

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως κανένα δικαστήριο δεν αποφάσισε πως ο ιός της ιλαράς είναι ανύπαρκτος. Αυτό που αποφάσισε το δικαστήριο είναι ξεκάθαρο και δεν αφορά την ύπαρξη του ιού αλλά τις διατυπώσεις της διεξαγωγής του στοιχήματος: Ο Lanka θα αποφασίσει για τους κανόνες του στοιχήματος και θα αποφασίσει ποιες αποδείξεις και επιστημονικές μελέτες πληρούν τα κριτήρια της πρόκλησής του. Έτσι, και 1000 επιστημονικές έρευνες να του προσκομίσουν, ο Lanka έχει τη δυνατότητα να τις απορρίψει όλες. Ο ισχυρισμός πως σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, ο ιός της ιλαράς δεν υπάρχει, είναι παντελώς ανυπόστατος και καταρρίπτεται.

 • Ανδρέας

  πρέπει να βρω το «βιβλιο» με τις 24 ράτσες εξωγήινων που ζουν στη γη. Θέλω λίγο χρόνο.

  • Antigonos Gonatias

   24!!!Εγώ είχα μείνει στις εξής τρείς:
   1.Sorras Decepticus Maximus
   2.Dragonious Morphus Monahus Monahus
   3. Barbarus Ravus Ab Roswel

   • Ανδρέας

    είδες που τα κρύβουν; Ας είναι καλά το Πραβδα νετ που αποκαλύπτει!

 • Γλουπ!!!

  Σιγά μη βάλω κριτήρια για ένα μιλιούνι…. Εδώ ο Stefan Lanka δεν έβαλε για 300 ψωροχιλιάρικα!!

  • Ανδρέας

   Αν αποδείξω ότι υπάρχει και έχει ιλαρά κερδίζω προσαύξηση;

   • Γλουπ!!!

    Μόνο αν συγχρόνως αποδείξεις πως έχει ανοσία στον καρκίνο!!

    • Antigonos Gonatias

     Και είναι εξωγήινος!

     • Ανδρέας

      Αρκεί να δείξω ότι είναι ουφο ή πρέπει να τον παρουσιασω σαν τον εξωγήινο του Ροσγουελ;

    • Ανδρέας

     παιχνιδάκι!

 • simpan simpan

  Θάνο τα κατοχικά νέα , vasoula κλπ παίζουν το παιχνίδι της εναλλακτικής ενημέρωσης , οτι η ομάδα των κατοχικών νέων φέρνει την είδηση προς ξεσκαρτάρισμα απο τους ερευνητές αναγνώστες της ( όπως οι ίδιοι λένε ) , είναι προφανές οτι κοροϊδεύουν τον κόσμο και δεν είναι αξιόπιστη , έχουν βρεί μια δικαιολογία για να λένε οτι μπούρδα θέλουν , δεν ξέρω αν έχεις αναφερθεί στην εναλλακτική ενημέρωση στο παρελθόν , αν όχι νομίζω χρειάζεται να γίνει .

 • Γλουπ!!!

  Εγώ δίνω €1.000.000,00 σε όποιον αποδείξει πως ο Stefan Lanka υπάρχει.

 • Kostis

  Ελλανια πυλη, μονη εσφιγμενου και πενταποσταγμα. Ειλικρινα, ποιος κρετινος ενημερωνεται απο τετοιες πηγες? Ποσο κοντοφθαλμος πρεπει να εισαι για να σε ταιζουν τοσο πολυ σανο.
  Κατα τη γνωμη μου νοσηση ανεμβολιαστου παιδιου (και ακομα χειροτερα παιδιου που δε μπορει να εμβολιαστει λογω καρκινου, χημειοθεραπειων ή σοβαρων αντενδειξεων) θα επρεπε να σημαινει παραπομπη του κηδεμονα στη δικαιοσυνη για παραμεληση και φυσικα ολα τα εξοδα νοσηλειας να βαρυνουν αποκλειστικα τον κηδεμονα, χωρις καμια ελαφρυνση.

  • Smeagol

   Είναι τόσο αξιόπιστοι επιστημονικά που από την πρώτη πρόταση ξεκίνησαν τα ορθογραφικά.

   • Antigonos Gonatias

    Τους πνίγει ο πατριωτισμός τους και η φιλαλήθεια τους βλέπεις….