Ποιοι είμαστε
Αρχική Ανύπαρκτος ο ιός της Ιλαράς με απόφαση δικαστηρίου;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Ανύπαρκτος ο ιός της Ιλαράς με απόφαση δικαστηρίου;

3 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Η καινούργια «ανακάλυψη» στον μαγικό κόσμο των αντιεμβολιαστών, είναι η είδηση πως σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, ο ιός της ιλαράς δεν υπάρχει!

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ

To είδαμε στο ellaniapili.blogspot.gr, katohika.gr, aetos-apokalypsis.com κτλ

Η συνέχεια εδώ.

Ποια είναι η αλήθεια;

Πρόκειται για μια ακόμη «αφυπνισμένη» θεωρία συνωμοσίας, που χάθηκε στη μετάφραση.

Ο πασίγνωστος στη Γερμανία, αντιεμβολιαστής Stefan Lanka, ο οποίος αρνείται την ύπαρξη επιβλαβών ιών, είχε καθορίσει μια αμοιβή 100.000 ευρώ για όποιον θα μπορούσε να προσκομίσει έστω μια επιστημονική απόδειξη ότι υπάρχει ιός που προκαλεί ιλαρά. Ο νεαρός γιατρός David Bardens δέχτηκε τη πρόκληση και προσκόμισε στον Lanka, όχι μια, αλλά έξι μελέτες που αποδείκνυαν την ύπαρξη του συγκεκριμένου παθογόνου μικροοργανισμού. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Lanka αρνήθηκε ότι τα στοιχεία αυτά πληρούσαν τα κριτήρια της πρόκλησής του.

Ο Bardens κατέφυγε στη δικαιοσύνη, για να λάβει το έπαθλο. Το δικαστήριο όρισε έναν εμπειρογνώμονα για να κρίνει τα αποδεικτικά στοιχεία και αυτό το πρόσωπο, ο καθηγητής Andreas Podbielski, ξεκαθάρισε ότι οι μελέτες που είχε στείλει ο Bardens έπρεπε να θεωρηθούν επαρκείς για να ικανοποιήσει τα ουσιαστικά κριτήρια του στοιχήματος του Lanka και έτσι το δικαστήριο τον διέταξε να πληρώσει. O Lanka άσκησε έφεση κατά της απόφασης αυτής και πήγε την υπόθεση σε ανώτερο δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε πως εφόσον οι αποδείξεις δεν τον κάλυπταν, δεν ήταν υποχρεωμένος να καταβάλει το ποσό.

Ο Bardens προσπάθησε να πετύχει αναθεώρηση αυτής της απόφασης, αλλά τον Δεκέμβριο του 2016 το δικαστήριο δεν έκανε δεκτό το αίτημα του και έκλεισε την υπόθεση. Σύμφωνα με την DAZ Online, ο Lanka διαδίδει στους οπαδούς του ότι αυτή η δικαστική απόφαση σημαίνει ότι δεν υπάρχει καμία απόδειξη για την ύπαρξη του ιού της ιλαράς και ότι έχει πλέον αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει νομικό υπόβαθρο για τα προγράμματα εμβολιασμού.

Στο Spiegel Online, διαβάζουμε πως στην απόφαση του δικαστηρίου, ειπώθηκε ξεκάθαρα πως οι θεωρίες του Lanka (περί ανυπαρξίας ιών), δεν είναι αποδεκτές. Ο δικαστής μάλιστα, απευθυνόμενος στους εκπροσώπους του τύπου που ήταν παρόντες, είπε χαρακτηριστικά «Προσέξτε τους τίτλους (των άρθρων)», θέλοντας να προλάβει τυχόν παρερμηνεία της απόφασης, κάτι που έκανε τελικά ο Lanka, εκ των υστέρων.

Για την ιστορία, ο Stefan Lanka είναι οπαδός της Νέας Γερμανικής Ιατρικής του διαβόητου Dr. Hammer, ο όποιος, μεταξύ πολλών άλλων, πίστευε πως ο καρκίνος και τα εμβόλια είναι δημιουργία των Εβραίων, για να εξολοθρεύσουν την ανθρωπότητα. Περισσότερα για τα κατορθώματα του Hammer, εδώ.

Φυσικά είναι αστείο στην εποχή του ηλεκτρονικού μικροσκοπίου, κάποιοι να ισχυρίζονται πως ο ιός της ιλαράς είναι ανύπαρκτος.

http://www.sciencemag.org/news/2015/01/what-does-measles-actually-do

Από τα ανωτέρω καταλαβαίνουμε πως κανένα δικαστήριο δεν αποφάσισε πως ο ιός της ιλαράς είναι ανύπαρκτος. Αυτό που αποφάσισε το δικαστήριο είναι ξεκάθαρο και δεν αφορά την ύπαρξη του ιού αλλά τις διατυπώσεις της διεξαγωγής του στοιχήματος: Ο Lanka θα αποφασίσει για τους κανόνες του στοιχήματος και θα αποφασίσει ποιες αποδείξεις και επιστημονικές μελέτες πληρούν τα κριτήρια της πρόκλησής του. Έτσι, και 1000 επιστημονικές έρευνες να του προσκομίσουν, ο Lanka έχει τη δυνατότητα να τις απορρίψει όλες. Ο ισχυρισμός πως σύμφωνα με απόφαση γερμανικού δικαστηρίου, ο ιός της ιλαράς δεν υπάρχει, είναι παντελώς ανυπόστατος και καταρρίπτεται.

Fact-check for the sake of Democracy