Απαγορεύονται οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα;

10

Σύμφωνα με άρθρα που κυκλοφορούν, «ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ οι βαπτίσεις από τον ερχόμενο μήνα με απόφαση δικαστηρίου!!! Το γεγονός δεν πρέπει να περάσει στα ψιλά γράμματα και πρέπει να κινηθούμε όλοι.» Είναι όμως αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»refresh»]ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο loutrakitv.grnea-www.blogspot.gr κτλ πρόσφατα και στο katohika.grvolcanotimes.gr κτλ παλιότερα, διαβάζουμε:

Τι συμβαίνει;

Αρχικά παρατηρούμε πως ο τίτλος και η αρχική εικόνα των δημοσιευμάτων είναι παραπλανητικός, διότι εικονίζουν μια ορθόδοξη βάπτιση, αλλά μεταφέρουν μια «είδηση» που υποτίθεται ότι μας έρχεται από Ιταλία.

Το συγκεκριμένο hoax, ξεκίνησε από ιταλικά σατιρικά δημοσιεύματα το 2014.

Ιταλικά σατιρικά και συνωμοσιολογικά ΜΜΕ, δημοσίευσαν νέα σχετικά με την απαγόρευση της βάπτισης παιδιών το 2014. Συγκεκριμένα, γράφτηκε ότι μια Ιταλίδα απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, επειδή ήταν σε διαμάχη με τον σύζυγό της, που επέμενε να βαπτίσουν το παιδί τους.

Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι έχει παραβιαστεί τα άρθρα 16 και 22 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, το οποίο ορίζει ότι «ο καθένας έχει την ελευθερία της γνώμης, της συνείδησης και της θρησκείας». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το δικαστήριο δέχτηκε το αίτημα της γυναίκας και αποφάνθηκε πως οι νηπιοβαπτίσεις εδικά χωρίς την άδεια και των 2 γονέων, παραβιάζουν θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Επειδή το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αναγκάστηκε να διαψεύσει του σχετικούς ισχυρισμούς σχετικά με την ύπαρξη απόφασης που απαγορεύει τη βάπτιση παιδιών.

Τέλος, το άρθρο 16 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αναφέρεται στα πολιτικά δικαιώματα αλλοδαπών, ενώ το άρθρο 22 αναφέρει τις διαδικασίες εκλογής δικαστών. Εν ολίγοις, δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν να χρησιμοποιηθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για να καταλήξει σε απαγόρευση των βαπτίσεων.

Συμπέρασμα

Οι ισχυρισμοί περί απαγόρευσης των βαπτίσεων, ανακυκλώνονται από το 2014, προέρχονται από σατιρικά και συνωμοσιολογικά ΜΜΕ της Ιταλίας και έχουν διαψευστεί. Με βάση τα ανωτέρω, ο ισχυρισμός πως οι βαπτίσεις απαγορεύονται από τον επόμενο μήνα, καταρρίπτεται.

 • Malonis Kalimnidis

  Ο νικητής ΕΒΡΑΙΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ βιάζει συνειδήσεις ,,με ανοχή του ημίτρελου ποιμνίου

 • Maria

  Πολύ καλό για να είναι αληθινό…

 • babis

  Δεν ξέρω ποιο είναι χειρότερο. Να βαπτίζεται το παιδί χωρίς να ξέρει από επιλογή του κηδεμόνα ή να απαγορεύσεις την βάπτιση?
  Δικαίωμα του καθενός είναι να διαλέγει τον δρόμο του και ένα παιδί δεν διαλέγει. Του το επιβάλλουν.
  Καλή ιδέα η απαγόρευση στα νήπια.

  • ΕΛΛΑΣ

   Ειδες τι ασχημη ζωη τραβανε τα νηπια !! Μαζι με την βαπτιση του επιβαλλουν να μαθει ολο το ευαγγελιο και επισης του επιβαλλουν δια βιου να λεει το πιστευω 100 φορες την ημερα ..Ενω οι αθεοι οι αντιχριστοι και οι δωδεκαθεοι απολαμβανουν…και λενε και καμια μαλακια .

  • Ξένος

   Κανείς δεν υποχρεούται να παραμείνει Χριστιανός ώς ενήλικας. Το βάπτισμα δεν είναι καμία δέσμευση για κάποιον που δεν πιστεύει. Αντίθετα, είναι σημαντικό για κάποιον που πιστεύει. Οι δεύτεροι χάνουν σίγουρα από μία κατάργηση. Οι πρώτοι είναι αδιάφοροι.

  • Maria

   Είναι προσηλυτισμός. Οι μεγάλες θρησκείες έχουν καταφέρει να κρατηθούν αιώνες ακριβώς επειδή χώνουν τους ανθρώπους μέσα απο τη γέννα σχεδόν. Όπως λοιπόν δεν γράφεις το παιδί σου στο ΚΚΕ (παράδειγμα) με το που γεννιέται, έτσι θα έπρεπε ιδανικά να επιτρέπεται η βάπτιση μόνο με τη συγκατάθεση του παιδιού, μετά απο κάποια ηλικία. Η βάπτιση νεογέννητου θα μπορούσε να θεωρηθεί, έστω εντός συγκεκριμένων πλαισίων, μέχρι και κακοποίηση.

   • leon06010

    Αν η βάπτιση νεογέννητου θα μπορούσε να θεωρηθεί, έστω εντός συγκεκριμένων πλαισίων, μέχρι και κακοποίηση, το brit milah στα Εβραιόπουλα τί θα μπορούσε να θεωρηθεί; Για τόλμα να το απαγορεύσεις και θα δεις τι έχει να γίνει!

 • Ανδρέας

  Οταν παρουσιάζετε τέτοια άρθρα, υπάρχει τρόπος δίπλα στους εξωφρενικούς ισχυρισμούς να υπάρχει ηχητικό με τη μουσική του Καραγκιόζη;
  Διαβάζουν και δεν καταλαβαίνουν μια απόφαση. Αγνοούν ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων δεσμεύουν μόνο τους διαδίκους. Δεν γνωρίζουν το νομικό πλαίσιο και παρόλα αυτά γράφουν!

  • babis

   Είναι μεγάλο το κείμενο και βαρέθηκες να το διαβάσεις? HOAX είναι. Παρόλα αυτά, είναι τροφή για σκέψη. Πρέπει να σταματήσει το παιδομάζωμα από την εκκλησία.
   Υ.Γ. Στο κείμενο σου θα μπορούσαμε να βάλουμε υπόκρουση από εκκλησιαστικούς ύμνους αντί για τον Έλληνα Καραγκιόζη._

   • Ανδρέας

    Το βλέπω ότι είναι HOAX. Διάβασες τι λέω; Το να διαστρεβλώνεις μια δικαστική απόφαση για να βγάλεις είδηση και να επεκτείνεις το αποτέλεσμα της εκεί που ο νόμος δεν το επεκτείνει, αξίζει την μουσική του καραγκιόζη. Στο κείμενο μου βάλε ό,τι θες. Μήπως θα το ακούω;
    Φαντάζομαι γνωρίζεις ότι η βάπτιση δεν είναι υποχρεωτική για την ονοματοδοσία από το 74. Από κει και πέρα το παιδομάζωμα που αναφέρεσαι, τι νόημα έχει η βάπτιση; Αν δεν πιστεύεις σε κάτι δε σε δεσμεύει και ας σε βάφτισαν. Το κάθε παιδί μεγαλώνοντας βρίσκει το δρόμο του. Με απαγόρευση δεν θα βγάλεις τίποτα. Δίνεις την επιλογή, όπως με τον πολιτικό γάμο και η κοινωνία θα βρει την άκρη της.