Ποιοι είμαστε
Αρχική Ο Τζον Λένον παίζει κιθάρα με τον Τσε Γκεβάρα – ΚαταρρίπτεταιHOAXES

Ο Τζον Λένον παίζει κιθάρα με τον Τσε Γκεβάρα – Καταρρίπτεται

9 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Σήμερα (9/10/2017) συμπληρώνονται 50 χρόνια από την εκτέλεση του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία και σαν σήμερα γεννήθηκε ο Τζον Λένον. Αυτό γέννησε μια ψεύτικη φωτογραφία που κυκλοφορεί εδώ και χρόνια.Παραδείγματα στο enikos.gr και alfavita.gr


Ο Τζον Λένον έπαιξε κιθάρα μαζί με τον Τσε Γκεβάρα;
Όχι. Ο Τσε Γκεβάρα εκτελέστηκε το 1967 όταν ο Τζον Λένον ήταν  27 ετών και στη φωτογραφία η εικόνα του Λένον δεν ταιριάζει με την ηλικία του.

Η φωτογραφία είναι ψεύτικη, αυτός που το έκανε έβαλε το πρόσωπο του Τσε Γκεβάρα στη θέση του κιθαρίστα Wayne Tex Gabriel που υπάρχει στην πραγματική φωτογραφία και συμμετείχε στη αμερικανική μπάντα που συνόδευε τον Τζον Λένον το 1972.

Η φωτογραφία που κυκλοφορεί αρκετά χρόνια είναι προϊόν επεξεργασίας. Ο Τζον Λένον δεν έπαιξε ποτέ κιθάρα παρέα με τον Τσε Γκεβάρα.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.