Απίστευτος διασυρμός αθώου πολίτη στο facebook. Τον κατηγορούν ότι βίασε 5χρονο κοριτσάκι

8

Στο μαγικό κόσμο του facebook και του διαδικτύου γενικότερα είναι πολύ εύκολο να διασυρθεί κάποιος αθώος. Αρκεί κάποιος να ανεβάσει μια κακόβουλη ανάρτηση και θα βρεθούν αρκετοί χρήστες που θα την αναπαράγουν και θα οδηγήσουν στην άδικη στοχοποίηση ανθρώπων. 

Κυκλοφόρησε η παρακάτω δημοσίευση που δεν περιορίστηκε μόνο στο facebook αλλά δημοσιεύθηκε και από κάποια blogs. newsthessaloniki.grpress-news.grtro-ma-ktiko.blogspot.grithominews.blogspot.gr

https://archive.is/QlF21

Η παραπάνω δημοσίευση περιέχει αρκετά στοιχεία που μας δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Πως είναι δυνατόν, οι κάτοικοι της απέναντι πολυκατοικίας να παρακολουθούσαν και να μην επέμβουν;
Ακόμη αν παρατηρήσετε στο κείμενο της ανάρτησης υπάρχουν λανθασμένες αναφορές όπως, «Ελληνική αστυνομία Αχαρνών» και «Μενιδιατικες Αρχές».

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και μας τόνισαν πως δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό βιασμού 5χρονου κοριτσιού στο Δήμο Αχαρνών.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που κοινοποιούν. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και ειδικά τα «λαϊκά δικαστήρια» είναι εύκολο να στηθούν στο Facebook και περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης, πολλές φορές χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Οι καταστάσεις αυτές είναι δύσκολο να περιοριστούν, αφού δεν υπάρχει περιορισμός ούτε των ποστ και των μηνυμάτων που διανέμονται και κοινοποιούνται ηλεκτρονικά, ούτε του αριθμού των παραληπτών. Οι συνέπειες για το άτομο που έχει στοχοποιηθεί, μπορεί να είναι συντριπτικές και εκτός από ψυχολογική φόρτιση και τρομοκράτηση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να βρεθεί κάποιος θερμοκέφαλος που θα αποφασίσει να πάρει το «νόμο» στα χέρια του.

Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε

Θοδωρής Δανιηλίδης

Founder and owner at ellinika hoaxes
Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.
Θοδωρής Δανιηλίδης
Ακολουθήστε
 • Όταν ο υποτιθέμενος δράστης ανήκει σε κοινωνική ομάδα που θεωρείτai «ξένη» προς την επικρατούσα εθνική, πολιτισμική κοκ όπως είναι οι τσιγγάνοι, οι αλλοδαπo;i κοκ, πολύ εύκολα γίνεται πιστευτό ακόμα και το πιο τερατώδες ψέμα, μια που ανταποκρίνεται στα συλλογικά στερεότυπα.
  Και αυτό δεν αφορά μονάχα τους αναγνώστες στα περιθωριακά μαμαδογκρουπ και ρατσιστικά μπλογκς.

  Ποιος δε θυμάται την ιστορία με την παράνομη υιοθεσία της μικρής πλην ξανθιάς με λευκό δέρμα Μαρίας και την υπερευαισθησία που είχε δείξει όλο το σύστημα, από το Χαμόγελο του Παιδιού, τις διωκτικές αρχές, τα ΜΜΕ που γράφαν απίστευτα πράγματα: Οι γονείς προφυλακίστηκαν κατηγορούμενοι για κακούργημα, ο εισαγγελέας έδωσε στα ΜΜΕ τις φωτογραφίες του παιδιού και των θετών γονιών, ενώ το ίδιο το παιδί δόθηκε σε ίδρυμα.

  Τελικά, πόσοι σήμερα θυμούνται ότι αθωώθηκαν οι δύο τσιγγάνοι γονείς, καθώς προέκυψε ότι αποτελούσε μια παράνομη τεκνοθεσία, καθώς το κοριτσάκι είχε εγκαταληφθεί από τους πραγματικούς του (βούλγαρους, επίσης τσιγγάνους) γονείς;

  Αντίθετα, κάθε φορά που διαβάζουμε για κυκλώματα με παράνομες τεκνοθεσίες από ευηπόληπτες (και συνήθως εύπορες) οικογένειες με συνδρομή ευηπόληπτων δικηγόρων, ιατρών, κλινικών κοκ πόσες φορές έχετε δει έστω και μισή φωτογραφία ή όνομα των παράνομα τεκνοθετούντων γονιών ή -ακόμα χειρότερα- του παιδιού; Ή εάν έχει αφαιρεθεί η επιμέλεια και έχει δοθεί το τεκνοθετημένο παιδί σε ίδρυμα;

  my2cents

  • Αρχαίος

   Το επίσημο άρθρο αναφέρει τη φιλοζωική Αχαρνών και ένα σχόλιο αναφέρεται σε μαμαδογκρούπ. Εσύ όμως προτίμησες το μαμαδογκρούπ επειδή είναι πιο εύκολο για στερεοτυπικούς λόγους κάποιων ανθρώπων να κατηγορηθεί το μαμαδογκρούπ παρά μια φιλοζωική. Όπως και για στερεοτυπικούς λόγους κάποιων άλλων ανθρώπων θα ίσχυε το αντίθετο. Βλέπεις ότι τα στερεότυπα υπάρχουν κι εκεί που δεν τα περιμένεις;
   Υ.Γ: Προφανώς δεν υπερασπίζομαι ούτε τη φιλοζωική Αχαρνών, ούτε το μαμαδογκρούπ, ούτε οποιονδήποτε διασύρει ή συκοφαντεί αθώους ανθρώπους και μακάρι να οδηγηθούν όλοι οι υπεύθυνοι στη δικαιοσύνη. Επίσης δεν αναφέρομαι ούτε στους προηγούμενους σχολιαστές οι οποίοι αναφέρθηκαν στο μαμαδογκρούπ. Το σχόλιο αφορά μόνο στα στερεότυπα.

   • The Dutch

    «Και αυτό δεν αφορά μονάχα τους αναγνώστες στα περιθωριακά μαμαδογκρουπ και ρατσιστικά μπλογκς.»

    Αυτή η πρόταση περιέχει το μαμαδογκρούπ ΚΑΙ τα ρατσιστικά μπλογκς,τα οποία είναι πάρα πολλά…
    Τελικά μήπως δημιούργησες εσύ ένα στερεότυπο στο σχόλιο του,ενώ δεν υπήρχε κανένα τέτοιο;

    • Αρχαίος

     Μάλλον δεν κατάλαβες τι είπα. Μου έκανε εντύπωση που άφησε απ’ έξω τη φιλοζωική Αχαρνών που αναφέρθηκε στο άρθρο κι έβαλε μέσα κάποιο μαμαδογκρούπ που δεν υπήρχε καν στο άρθρο.

     • The Dutch

      Εντάξει πιστεύω ότι ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν η συντομία για να μπει πιο γρήγορα στον κυρίως σχολιασμό,δεν νόμίζω ότι ήθελε να κρύψει την φιλοζωική από τις ευθύνες.

 • Socrates23

  Πάλι απο Φιλοζωική?
  Θα τους μαζέψει επιτέλους κάποιος?

 • Anastasia Koukouvelaki

  Μόλις πριν λίγα λεπτά είδα την ανάρτηση αυτή σε μαμαδογκρούπ. Βρε τον καψερό τι έπαθε!

  • Kerx

   Μαμάδες του facebook η καταστροφή του σύμπαντος.