Ποιοι είμαστε
Αρχική Απίστευτος διασυρμός αθώου πολίτη στο facebook.HOAXES FAKE NEWS

Απίστευτος διασυρμός αθώου πολίτη στο facebook.

12 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Στο μαγικό κόσμο του facebook και του διαδικτύου γενικότερα είναι πολύ εύκολο να διασυρθεί κάποιος αθώος. Αρκεί κάποιος να ανεβάσει μια κακόβουλη ανάρτηση και θα βρεθούν αρκετοί χρήστες που θα την αναπαράγουν και θα οδηγήσουν στην άδικη στοχοποίηση ανθρώπων. 

Κυκλοφόρησε η παρακάτω δημοσίευση που δεν περιορίστηκε μόνο στο facebook αλλά δημοσιεύθηκε και από κάποια blogs. newsthessaloniki.grpress-news.grtro-ma-ktiko.blogspot.grithominews.blogspot.gr

https://archive.is/QlF21

Η παραπάνω δημοσίευση περιέχει αρκετά στοιχεία που μας δείχνουν πως κάτι δεν πάει καλά.
Πως είναι δυνατόν, οι κάτοικοι της απέναντι πολυκατοικίας να παρακολουθούσαν και να μην επέμβουν;
Ακόμη αν παρατηρήσετε στο κείμενο της ανάρτησης υπάρχουν λανθασμένες αναφορές όπως, “Ελληνική αστυνομία Αχαρνών” και “Μενιδιατικες Αρχές”.

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο τύπου της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, και μας τόνισαν πως δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο περιστατικό βιασμού 5χρονου κοριτσιού στο Δήμο Αχαρνών.

Οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων, θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί σε αυτά που κοινοποιούν. Ο διαδικτυακός εκφοβισμός και ειδικά τα «λαϊκά δικαστήρια» είναι εύκολο να στηθούν στο Facebook και περιλαμβάνουν επαναλαμβανόμενη και εχθρική συμπεριφορά απέναντι σε άτομο ή ομάδα ατόμων με σκοπό την πρόκληση συναισθηματικής και ψυχολογικής βλάβης, πολλές φορές χωρίς να φταίνε σε τίποτα. Οι καταστάσεις αυτές είναι δύσκολο να περιοριστούν, αφού δεν υπάρχει περιορισμός ούτε των ποστ και των μηνυμάτων που διανέμονται και κοινοποιούνται ηλεκτρονικά, ούτε του αριθμού των παραληπτών. Οι συνέπειες για το άτομο που έχει στοχοποιηθεί, μπορεί να είναι συντριπτικές και εκτός από ψυχολογική φόρτιση και τρομοκράτηση, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να βρεθεί κάποιος θερμοκέφαλος που θα αποφασίσει να πάρει το «νόμο» στα χέρια του.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.