Μετανάστες «ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ» χριστιανικό νεκροταφείο στη Μεγάλη Βρετανία;

5

Δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι μουσουλμάνοι μετανάστες βεβηλώνουν χριστιανικούς τάφους στη Μεγάλη Βρετανία.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ [/icon_list_item][/icon_list]

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»sign-in»]CLIKBAIT[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο voicenews.gr

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Είναι αλήθεια;

Το βίντεο προέρχεται από τον λογαριασμό του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος «Britain First«, στο Twitter. Ο τίτλος του είναι «Λίβυοι μουσουλμάνοι βεβηλώνουν τάφους πεσόντων Βρετανών» (στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο).

 

Στο παραπάνω screenshot, βλέπουμε έναν Λίβυο να κρατά όπλο και να καταστρέφει τάφους. Προφανώς στη Μ. Βρετανία δεν κυκλοφορούν οπλισμένοι μουσουλμάνοι στους δρόμους και στη προκειμένη περίπτωση, στα πολεμικά νεκροταφεία.

Στη πραγματικότητα, το που βίντεο τραβήχτηκε το 2012 στη Λιβύη, και όχι στη Μ. Βρετανία, απεικονίζει φανατικούς σαλαφιστές να βεβηλώνουν τάφους Βρετανών στρατιωτών του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Foreign Office, η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης ήταν ιδιαιτέρως απολογητική για το περιστατικό, το οποίο δεν περιορίστηκε στη καταστροφή μόνο χριστιανικών τάφων. Το BBC αναφέρει πως ορισμένοι ντόπιοι προσπάθησαν να παρέμβουν για να σταματήσουν τη καταστροφή. Επιπλέον, σύμφωνα με το snopes.com, η συγκεκριμένη ομάδα που προξένησε τις καταστροφές δεν περιορίστηκε μόνο σε χριστιανικούς τάφους, αλλά ακόμη κατέστρεψε και μουσουλμανικά ιερά, διότι η λατρεία σε σημεία όπως νεκροταφεία δεν συνάδει με τα πιστεύω τους.

Συμπέρασμα

Η βεβήλωση των βρετανικών τάφων έλαβε χώρα στη Λιβύη και όχι τη Μ. Βρετανία, από ομάδα φανατικών ισλαμιστών.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Evangelos Spyromilios

  Βελόπουλος ο διιαίτερος

 • Yiannis

  Φτού ρε γμότη μου! Κι εγώ που νόμιζα ότι σε «εγκεφάλους» τύπου Χίου, Χειλαδάκη και Σουφλή είχαμε την αποκλειστικότητα σα χώρα.

 • Ρε παιδιά γιατί πρέπει κάθε φορά που μπαίνω στο site να βλέπω το popup για desktop notifications… Έλεος (και) με αυτή το μόδα, άσε που δεν θυμάται ότι του εχω ήδη πει ΟΧΙ από το συγκεκριμένο pc/browser…

  • Μ. Τ

   Να αποδεχθείς μερικά μπισκοτάκια και θα το θυμάται

   • Αποδέχομαι, αποδέχομαι, δεν τα έχω κόψει…