Ποιοι είμαστε
Αρχική Μετανάστες “ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ” χριστιανικό νεκροταφείο στη Μεγάλη Βρετανία;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Μετανάστες “ΒΕΒΥΛΩΣΑΝ” χριστιανικό νεκροταφείο στη Μεγάλη Βρετανία;

17 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Δημοσίευμα ισχυρίζεται ότι μουσουλμάνοι μετανάστες βεβηλώνουν χριστιανικούς τάφους στη Μεγάλη Βρετανία.

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Το είδαμε στο voicenews.gr

 

Δείτε το βίντεο εδώ

Είναι αλήθεια;

Το βίντεο προέρχεται από τον λογαριασμό του βρετανικού ακροδεξιού κόμματος «Britain First«, στο Twitter. Ο τίτλος του είναι «Λίβυοι μουσουλμάνοι βεβηλώνουν τάφους πεσόντων Βρετανών» (στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο).

 

Στο παραπάνω screenshot, βλέπουμε έναν Λίβυο να κρατά όπλο και να καταστρέφει τάφους. Προφανώς στη Μ. Βρετανία δεν κυκλοφορούν οπλισμένοι μουσουλμάνοι στους δρόμους και στη προκειμένη περίπτωση, στα πολεμικά νεκροταφεία.

Στη πραγματικότητα, το που βίντεο τραβήχτηκε το 2012 στη Λιβύη, και όχι στη Μ. Βρετανία, απεικονίζει φανατικούς σαλαφιστές να βεβηλώνουν τάφους Βρετανών στρατιωτών του Β Παγκοσμίου Πολέμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του βρετανικού Foreign Office, η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης ήταν ιδιαιτέρως απολογητική για το περιστατικό, το οποίο δεν περιορίστηκε στη καταστροφή μόνο χριστιανικών τάφων. Το BBC αναφέρει πως ορισμένοι ντόπιοι προσπάθησαν να παρέμβουν για να σταματήσουν τη καταστροφή. Επιπλέον, σύμφωνα με το snopes.com, η συγκεκριμένη ομάδα που προξένησε τις καταστροφές δεν περιορίστηκε μόνο σε χριστιανικούς τάφους, αλλά ακόμη κατέστρεψε και μουσουλμανικά ιερά, διότι η λατρεία σε σημεία όπως νεκροταφεία δεν συνάδει με τα πιστεύω τους.

Συμπέρασμα

Η βεβήλωση των βρετανικών τάφων έλαβε χώρα στη Λιβύη και όχι τη Μ. Βρετανία, από ομάδα φανατικών ισλαμιστών.

Fact-check for the sake of Democracy