Ποιοι είμαστε
Αρχική Η NASA ανακάλυψε δεύτερο ΦΕΓΓΑΡΙ γύρω από τη γη;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Η NASA ανακάλυψε δεύτερο ΦΕΓΓΑΡΙ γύρω από τη γη;

18 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 7 έτη.

Είναι αλήθεια πως η NASA ανακοίνωσε την ύπαρξη δεύτερου φεγγαριού γύρω από τη Γη;

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Στο voicenews.gr, διαβάζουμε:

Η συνέχεια εδώ.

Eίναι αλήθεια;

Στις 16 Ιουνίου 2016, η ΝΑΣΑ ανακοίνωσε την ανακάλυψη ενός μικρού αστεροειδή σε (ασταθή) τροχιά γύρω από τον πλανήτη μας. Ο 2016 HO3 είναι ένα αντικείμενο με διάμετρο 40 με 100 μέτρα και κάποια στιγμή «παγιδεύτηκε» από τη γήινη βαρύτητα. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, θα μείνει σε αυτό το μονοπάτι για τουλάχιστον άλλα 300 χρόνια, ενώ η απόστασή του από τη Γη είναι τουλάχιστον 38 φορές μεγαλύτερη από την απόσταση Γης-Σελήνης.

Ο 2016 HO3 έχει κατηγοριοποιηθεί ως quasi-satellite, δηλαδή ένα αντικείμενο που παραμένει σε τροχιά γύρω από ένα πλανήτη για μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να είναι μόνιμος δορυφόρος του. Μάλιστα, δεν είναι το μοναδικό, διότι υπάρχουν τουλάχιστον άλλα τέσσερα αντικείμενα που εμπίπτουν στην ίδια κατηγορία (2014 OL3392013 LX282006 FV352004 GU9).

Τέλος, όπως η ίδια η ΝΑΣΑ έχει δηλώσει, ο συγκεκριμένος αστεροειδής είναι πολύ μακριά για να θεωρηθεί δορυφόρος του πλανήτη μας.

Fact-check for the sake of Democracy