Θαύμα του Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας σε πτήση της TUS-AIR από Κύπρο για Ισραήλ;

4

Viral έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα δημοσίευμα που υποστηρίζει ότι κατά τη πτήση από Λάρνακα προς Χάιφα, εμφανίστηκε μηχανική βλάβη στους κινητήρες, ο πιλότος λιποθύμησε και ένιωσε δυο ζεστά χέρια να του παίρνουν το τιμόνι και να προσγειώνουν το αεροσκάφος πίσω στην Λάρνακα. Όλα αυτά αποδόθηκαν σε «θαύμα» του Γέροντα Εφραίμ.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο ekklιsiaonline.gr , hellasforce.come-deiseis.gr και volcanotimes.com διαβάζουμε:

Έγινε θαύμα;

Η πρώτη αναφορά για το «θαύμα», έγινε σε σχόλιο στο Youtube, πριν έξι ημέρες.

Kατόπιν, κυκλοφόρησε σε κυπριακές ιστοσελίδες και στο Youtube.

Επικοινωνήσαμε με την αεροπορική εταιρεία TUS AIR, για να μάθουμε εάν υπήρξε κάποιο περιστατικό (βλάβη αεροσκάφους, αδιαθεσία πιλότου, επιστροφή στο αεροδρόμιο αναχώρησης κτλ), την συγκεκριμένη ημερομηνία που έλαβε χώρα το «θαύμα». Η απάντηση της εταιρείας ήταν αρνητική. Σχετική διάψευση υπάρχει ήδη από τις 18 Οκτωβρίου.

 

Επιπλέον, σύμφωνα πάντα με την «μαρτυρία», ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν μόλις 10 λεπτά από τον προορισμό του (Χάιφα), ο πιλότος προτίμησε να επιστρέψει στη Κύπρο, αντί να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπως προτάσσει η λογική σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή αδιαθεσίας του πιλότου.

Εντύπωση μας προκάλεσε επίσης ο ισχυρισμός ότι ο αρχιμανδρίτης έδειξε στον πιλότο τη φωτογραφία του Γέροντα, διότι είναι πολύ «λογικό» να πετάνε αρχιμανδρίτες με αεροπλάνα και να έχουν μαζί τους φωτογραφίες γερόντων για να πιστοποιούν τα «θαύματα»…

Με βάση το γεγονός πως η μαρτυρία του «θαύματος» προέρχεται από αναξιόπιστη πηγή (σχόλιο στο Youtube), σε συνδυασμό με την έλλειψη άλλων μαρτυριών (μια επιστροφή αεροσκάφους στο αεροδρόμιο αναχώρησης θα είχε προκαλέσει «θόρυβο») και το κυριότερο, με βάση την επίσημη διάψευση της εταιρείας για οποιοδήποτε περιστατικό τη συγκεκριμένη ημέρα (9/10), ο ισχυρισμός πως μια αεροπορική καταστροφή αποφεύχθηκε ως εκ θαύματος, καταρρίπτεται.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • John Smith

  Γιατί και πάλι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έλαβε χώρα, και αυτό εξετάζει το άρθρο.

 • Γλουπ!!!

  Όχι…. Λυπάμαι, χάσατε!!
  Αλλά θα σας δώσω μια ευκαιρία ακόμη και μια μικρή βοήθεια.
  Δεν είναι στη Γη.

  • Antigonos Gonatias

   Το βρήκα!Με εξωγήινη τεχνολογία του Σώρρα!!

 • NFEEFE

  Να σημειώσω μόνο για το παρακάτω:
  «ενώ το αεροσκάφος βρισκόταν μόλις 10 λεπτά από τον προορισμό του (Χάιφα), ο πιλότος προτίμησε να επιστρέψει στη Κύπρο, αντί να προσγειωθεί στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, όπως προτάσσει η λογική σε περίπτωση μηχανικής βλάβης ή αδιαθεσίας του πιλότου»

  Για την αδιαθεσία του πιλότου ναι, κάνεις medical diversion. Για τεχνικό πρόβλημα το οποίο δεν είναι στην κατηγορία του critical και μπορείς να γυρίσεις στη βάση σου τότε είναι πολλές φορές προτιμότερο να το κάνεις.

  Η Aegean/Olympic πχ έχει φτάσει 40 χλμ. έξω από Σόφια όπου και εμφανίζεται μικρό τεχνικό πρόβλημα στο αεροσκάφος. Τελικά επέλεξε να γυρίσει πίσω αντί να προσγειωθεί το Q400 εκεί, γιατί ούτε τεχνική βάση άμεσα διαθέσιμη να διορθώσει το πρόβλημα υπάρχει, ούτε τρόπος να μεταφερθούν τα ανταλλακτικά γρήγορα (σε σχέση με την επιστροφή του στην Αθήνα και την αναχώρηση επιβατών με άλλο αεροπλάνο). Επιλογή βέβαια που θα επιφέρει μεγαλύτερες αποζημιώσεις στους επιβάτες αλλά μικρότερο Impact στο operation της εταιρίας (άλλο να το έχεις παρκαρισμένο στη Σόφια με αναμονή για πληρώματα κλπ και άλλο στην Αθήνα)!

  Κατα τα άλλα keep up the good work! Μπράβο σας