Διδάσκουν τη νέα γενιά με τις ευλογίες της Εκκλησίας του Σατανά;

18

Το γύρο του «αφυπνισμένου» διαδικτύου κάνει η είδηση πως μικρά παιδιά διδάσκονται από μια drag queen που ανήκει στην εκκλησία του Σατανά.

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»trash-o»]ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ[/icon_list_item][/icon_list]

Στο makeleio.grkatohika.gr κτλ, διαβάζουμε:

Στο snopes.com, ωστόσο, μαθαίνουμε πως τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι.

Η «είδηση» προέρχεται από ακροδεξιά αμερικανικά σάιτ, όπου διατυπώθηκε ο ισχυρισμός πως μια drag queen, με το όνομα Xochi Mochi, φόρεσε δαιμονική περιβολή και διάβασε σεξουαλικό κείμενο σε μικρά παιδιά σε δημόσια βιβλιοθήκη.

Στη πραγματικότητα, η Xochi Mochi ανέγνωσε απόσπασμα από το παιδικό βιβλίο «It’s Okay To Be Different» που μιλά για την ανάγκη ανοχής στην διαφορετικότητα των ανθρώπων.

Επιπλέον, η αμφίεση της Xochi Mochi δεν μπορεί να χαρακτηριστεί «δαιμονική», διότι οι αναπαραστάσεις του Σατανά δεν περιλαμβάνουν ροζ φόρεμα, μέικ απ και 5 κέρατα. Εξάλλου, με το ίδιο σκεπτικό και λίγη φαντασία, θα μπορούσαμε να πούμε πως έχει ντυθεί σκαθάρι-ρινόκερος (που όντως έχει 5 κέρατα).

Συμπερασματικά, η εκκεντρική παρουσία της Xochi Mochi σε δημόσια βιβλιοθήκη και η ανάγνωση ενός παιδικού βιβλίου δεν έχει καμία σχέση με σατανικές εκκλησίες και ανάγνωση ακατάλληλου περιεχομένου.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • Χρήστος Κοντζιάς

  το χειροτερο σαιτ

 • Marios Xidous
 • John Smith

  Το άρθρο σχολιάζω. Δες από πού προέρχεται.

 • Ξένος

  «O» σκιτσογράφος, ντυμένος ώς γυναίκα με πέντε κέρατα, και make up από τους kiss διαβάζει στα παιδάκια βιβλία για την διαφορετικότητα (αυτήν την πολύ συγκεκριμένη «διαφορετικότητα» που πρεσβεύουν οι λοατκι).
  Κατά τα άλλα ασχολούμαστε με το εάν έπρεπε να τον αποκαλέσουν δαίμονα ή όχι….
  Μάλιστα, δηλαδή κατά τα άλλα όλα καλά…

 • John Smith

  Δεν είναι ακριβώς έτσι. Έχουν το δικό τους λατρευτικό τυπικό, το οποίο ακολουθούν κανονικά. Δεν είναι σαν τις ομάδες που φτιάχνουν μια «θρησκεία» για να trollάρουν.
  https://en.wikipedia.org/wiki/LaVeyan_Satanism#Rites_and_practices

 • John Smith

  Και επαναλαμβάνω: σύμφωνοι, αλλά αυτό δεν απαλλάσσει όλους αυτούς που βρήκαν την εύκολη λύση να πετάξουν το «είναι σατανιστές». Όταν κάποιος σχολιάζει κάτι οφείλει να είναι ακριβής, όχι να προσπαθεί να τραβήξει κοινό με ψέματα.

 • John Smith

  Όχι. Για την Εκκλησία οι έννοιες αυτές δεν είναι ταυτόσημες. Μη φυσιολογικά μπορεί να είναι πολλά πράγματα, αλλά ο σατανισμός είναι συγκεκριμένη θρησκευτική τοποθέτηση. Δεν μπορεί να χαρακτηρίζεις τον άλλο σατανιστή μόνο και μόνο επειδή κάνει κάτι λάθος, όσο λάθος και αν είναι αυτό που κάνει. Χρειάζεται προσοχή και ακρίβεια όταν λέμε κάτι, όχι τσουβάλιασμα.

  • Παναγιώτης

   Δεν έχω διάθεση να τσουβαλιάσω κανέναν, άλλοι κάνουν το τσουβάλιασμα. Σύμφωνα με την ορθόδοξη διδασκαλία ο άνθρωπος δημιουργήθηκε με το κατ’ εικόναν και πρέπει να πορεύεται προς το καθ’ ομοίωσιν. Αυτές είναι οι «προδιαγραφές του», με βάση πάντα τη Χριστιανική πίστη, αυτή είναι, δηλαδή, η φυσιολογική του κατάσταση. Οτιδήποτε παρεκκλίνει από αυτό, θεωρείται διαστροφή της εικόνας και ακύρωση της πορείας του. Ο σατανισμός είναι το δόγμα του Σατανά (Διάβολος ελληνιστί). Σατανισμός δεν είναι μόνον το γραφικό σφάξιμο παρθένων. Είναι ό,τι προσιδιάζει τα «πιστεύω» του Σατανά. Αυτό θα το καταλάβετε αν αναγνωρίσετε τον πυρήνα της σατανικής σκέψης: θα κάνω αυτό που θέλω εγώ κι ας αντίκειται στο θέλημα του Θεού (προπατορικό αμάρτημα). Ποιο είναι το μεγαλύτερο αμάρτημα σύμφωνα με τους Πατέρες? Ο πυρήνας κάθε αμαρτίας? Το σεξ? Η κατάργηση της νηστείας? Το απρεπές ντύσιμο? Η βωμολοχία? Η δολοφονία? Όχι. Όχι, γιατί ο ίδιος ο Διάβολος δεν έχει πράξει τίποτε από όλα αυτά, είναι όμως αυτός που είναι. Ο πυρήνας της αμαρτίας, απ τον οποίον εκπορεύονται όλες οι άλλες, είναι η Ανυπακοή στο θέλημα του Θεού (Σατανάς = αντίπαλος) και η Κατάκριση – μίσος για τον άλλον (Διάβολος = αυτός που διαβάλλει).

   Ένας άνθρωπος, που όχι μόνον εντρυφεί σε σεξουαλικές αποκλίσεις (δικαίωμά του προφανώς), αλλά που επιπλέον προσπαθεί να τις επιβάλλει και στους υπόλοιπους και δη σε μικρά παιδιά, ντυμένος με ρούχα που αλλοιώνουν την εικόνα του, βρίσκεται ακριβώς στον πυρήνα της διαβολής της εικόνας του Θεου στα μάτια του ανθρώπου και της εικόνας του ανθρώπου στα μάτια του Θεού. Η ενέργειά του αυτή είναι ευθεία βολή κατά της σχέσεως Θεού – ανθρώπου. Αυτά από θεολογική άποψη, αν μου επιτρέπετε.

   Βέβαια να λάβετε υπόψιν σας ότι υπάρχει πάρα πολύ μεγάλη πιθανότητα η παρουσία τέτοιων ατόμων στα δημόσια σχολεία, σε ρόλο διδάσκαλου, να είναι και…αντισυνταγματική, δεδομένου ότι το σύνταγμα των ΗΠΑ, όπως και των υπολοίπων χριστιανικών χωρών, είναι αρκετά αυστηρό ως προς την τήρηση των ηθών. Συνταγματολόγος όμως δεν είμαι, απλά το θέτω ως ερώτημα.

   Προσπερνάτε (επίτηδες;) όμως και το προφανές: ένας άνθρωπος με αυτή την αμφίεση, ξαναρωτώ, υπάρχει περίπτωση να μην παραπέμπει στο Σατανά απευθείας, στα μάτια του οποιουδήποτε Χριστιανού; Φυσικά και όχι! Αυτό ξέρετε πως λέγεται; Λέγεται πρόκληση και προσβολή των δεδηλωμένων ιερών και όσιων μίας ευρύτατα διαδεδομένης για τις απόψεις της θρησκευτικής πίστης, της Χριστιανικής. Προφανώς μιλάμε για τυπικό παράδειγμα εχθροπάθειας, με θύμα τις Χριστιανικές αντιλήψεις και σύμβολα. Φανταστείτε δηλαδή, να ερχόμουν στο σπίτι σας για να κάνω μάθημα στα παιδιά σας, φορώντας τη στολή των SS. Ας μην υποκρινόμαστε ότι δεν το βλέπουμε.

   Τέλος, δε θα μπορούσα να μην σημειώσω τη χωρίς φρένο ροπή του κόσμου μας προς την ασχήμια και οτιδήποτε αντιαισθητικό. Αφήστε τα Χριστιανικά πιστεύω στην άκρη τώρα. Σκεφτείτε μέσα σε αυτή τη σχολική αίθουσα να υπήρχε ένας Πλάτων ή ένας Σωκράτης. Ποια νομίζετε θα ήταν η αντίδρασή τους σε αυτό το θέαμα? Το ότι, βέβαια, οι κλασσικές σπουδές και στο εξωτερικό έχουν πέσει σε μία σχετική παρακμή – εάν δεν πολεμούνται κιόλας πλέον – δεν μπορεί να μη σχετίζεται με την αισθητική μας παρακμή.

   Αυτά και συγγνώμη για τη μακροσκελή απάντηση.

   • John Smith

    Σωστό μεν, αλλά το άρθρο μιλάει για «Εκκλησία του Σατανά», άρα για συγκεκριμένο δόγμα και όχι για γενικότερη παρέκκλιση. Όπως είπα και πριν, οι όροι που χρησιμοποιεί κανείς έχουν σημασία. Το άρθρο προσπαθεί -εμμέσως πλην σαφώς- να παρουσιάσει το γεγονός ως προερχόμενο από συγκεκριμένο χώρο, και αυτό είναι λάθος.

    Επίσης έχει σημασία να μη γίνεται κανείς ακραίος. Έχει διαφορά το να πει κάποιος ότι μια συμπεριφορά είναι λάθος σύμφωνα με τη διδασκαλία της Εκκλησίας με το να αποκαλεί σατανιστή όποιον έχει τη συμπεριφορά αυτή.

    Τέλος, σημαντικό είναι να ελέγχουμε τις πηγές πληροφόρησής μας, ειδικά σε θέματα που αφορούν την πίστη μας. Ο Λιακόπουλος δεν αποτελεί σοβαρή πηγή ενημέρωσης για κάποιον που προσπαθεί να είναι σωστός Χριστιανός.

 • leon06010

  Τι λες ρε φίλε; ¿¿¿Το μη φυσιολογικό και το σατανικό είναι σχεδόν ταυτόσημες έννοιες??? Ποιός σου το είπε αυτό; Πες καλύτερα ότι δε γουστάρεις τις drag queen και άσε τις εξυπνάδες.

  • Παναγιώτης

   Ωραία απάντηση. Μπορώ να την αντιστρέψω και να απαντήσω αναλόγως: πες ότι γουστάρεις τις drag queen και άσε τις εξυπνάδες. Όσο για το ποιος μου το είπε: οι Πατέρες της Εκκλησίας μας αυτό λένε.

   • leon06010

    Οι drag queens με αφήνουν παγερά αδιάφορο. Η συγκεκριμένη αμφίεση μπροστά σε παιδάκια με βρίσκει ασύμφωνο. Η δράση να μιλάμε σε παιδάκια για το διαφορετικό ώστε να το δέχονται όπως οι άλλοι δέχονται τα ίδια είναι ό,τι καλύτερο.
    Βαριέμαι αφόρητα να εμπλακώ σε μια εντελώς αδιέξοδη συζήτηση μαζί σου, θα σου πω όμως ότι τα έχεις μπερδέψει μέσα στο κεφάλι σου, με το τί είναι ο σατανισμός, τί είναι αμαρτία και τί παρενδυσία.
    Αλήθεια, τώρα σοβαρά πιστεύεις ότι στα παιδάκια επιβάλλεται και γίνεται από τα ίδια αποδεκτό ένα πρότυπο που μόνο πόνο και δυστυχία θα τους φέρει, ενώ μπορούν να υιοθετήσουν το πιο συνηθισμένο και αποδεκτό; Νομίζεις ότι είναι τόσο εύκολη η έκφραση και το βίωμα της ομοφυλοφιλίας και ακόμα περισσότερο της παρενδυσίας; Μάλλον δεν σας τα λένε καλά στο κατηχητικό. Θυμίσου μόνο ποιούς καταδίκασε ο ίδιος ο Χριστός. Και δεν ήταν ούτε οι γκέι ούτε οι πουτάνες.

 • John Maleficium

  Ας ενημερώσει κάποιος αυτούς τους πατριδοκάπηλους ακροδεξιούς χριστιανούς που από τη μια βρίζουν τους εβραίους και τη Νέα Τάξη και από την άλλη δηλώνουν σύμμαχοι του Ισραήλ υποτιμώντας βάναυσα τη νοημοσύνη μας, πως η συγκεκριμένη Εκκλησία είναι αθεϊστική δίχως να πιστεύει στην ύπαρξη του Σατανά και δεν τον λατρεύει άσχετα αν χρησιμοποιεί σατανικά σύμβολα για λόγους αντίδρασης προς τον χριστιανισμό που αναγνώρισε όμως την Εκκλησία τους! Μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο να κάνει κάποιος το διαπιστώνει αμέσως αυτό. Τα ίδια σύμβολα χρησιμοποιούν και αρκετοί μουσικοί χωρίς όμως να είναι σατανιστές. Καλό το παραμύθι της απειλής του σατανά από τη Νέα Τάξη αλλά η Κοκκινοσκουφίτσα ακόμα έρχεται για να το πιστέψουμε. Τώρα αν περιμένουν με τέτοια ψέμματα να μαζέψουν κόσμο στις χριστιανικές Εκκλησίες ή χρήσιμους ηλίθιους για να πάνε να σκοτωθούν με σκοπό να ανασυσταθεί ξανά το πολυεθνικό Βυζάντιο (καμιά σχέση με εθνικισμό) μαζί με ρωσικά αφεντικά που θα αντικαταστήσουν τα σημερινά αμερικανικά θα περιμένουν πολλές χιλιετίες ακόμα! Να πάνε οι ίδιοι τους.

 • Nikolaos Vafeidis

  Όλως τυχαίως τα κέρατα σχηματίζουν το ανάποδο πεντάγραμμο

 • stef

  οπως και να εχει αμφιεση για διδασκαλια μικρων παιδιων δεν ειναι η πρεπουσα. και δεν ειναι συνωμοσιολογια αλλα απλα η πραγματικοτητα

 • Στέφανος Αϊβάζης

  E αφού είναι έτσι,είναι απόλυτα φυσιολογικό.Ησυχάσαμε τώρα ότι τα παιδάκια είναι στον σωστό δρόμο.

  • John Smith

   Άλλο το μη φυσιολογικό και άλλο το σατανικό. Αν ήθελαν να είναι εντάξει θα έπρεπε να κρατήσουν το θέμα στα σωστά πλαίσια, όχι να λένε ότι θέλουν. Άλλα μάλλον προτίμησαν την εύκολη λύση του να τα ρίξουν όλα στο ίδιο τσουβάλι.

 • leon06010

  Αν σας πω ότι νόμιζα πως το ουράνιο τόξο ήταν κομμάτι του μαλλιού;