Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς»;

8

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς». Είναι αλήθεια;

[icon_list style=»font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;»] [icon_list_item type=»times-circle»]ΨΕΥΔΕΣ[/icon_list_item][/icon_list]

Το είδαμε στο thepressproject.grtvxs.gr, και efsyn.gr (όπου και δημοσίευσε πρώτη το θέμα)

 

Ρεπορτάζ εφημερίδας ΕΦΣΥΝ (η «είδηση» στο τέλος)

Ποια είναι η αλήθεια;

Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη υπάρχει σε βίντεο (δείτε από το 23:20) και η μόνη αναφορά στον βασιλιά, γίνεται σε μια αποστροφή του λόγου του (39:15), όπου αναφέρει «Και τι θυμάσαι τώρα ρε Άδωνι, την Παπαδάκου και τον Ψαρρό και τον Μουστακλή και το κίνημα του βασιλέως το Δεκέμβρη του 67;».

Posted by Aphrodite Papakonstantinou on Sonntag, 22. Oktober 2017

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει πως «την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς». Η συγκεκριμένη φράση δεν υπάρχει ούτε μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, όταν δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε

Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης

Διαχειριστής - Συντονιστής at ellinika hoaxes
Θάνος Σιτίστας Επαχτίτης
Ακολουθήστε
 • xaris koul

  Πριν από αυτό πίστευες ότι μας ψεκάζουν και ότι ο Τσίπρας θα σκίσει τα μνημόνια και θα χορεύουν οι αγορές.

 • Sok

  Λίγη αντικειμενικότητα δεν βλάπτει. Τα παιδιά λένε ότι δεν το είπε και έχουν δίκιο. Εσύ λες ότι «το είπε» γιατί έτσι βγάζεις τη σούμα και είναι άποψή σου. Προς τι το μπινελίκι;

 • Γιώργος Χατζηπαρασκευάς

  Μία είδηση λέει αυτό το οποίο λέει. Θαυμάσια θα μπορούσε να αναφέρει: «Ο Γεωργιάδης συμμετέχει σε εκδηλώσεις που οι ομιλητές ισχυρίζονται πως την αληθινή αντίσταση στην Χούντα την έκανε μόνο ο Βασιλιάς.» και μάλλον κανείς δεν θα μπορούσε να την βγάλει hoax.

  Όταν έχεις κενό τέρμα μπροστά σου και εσύ δίνεις πάσα στον αντίπαλο, δεν έχεις κανένα δικαίωμα να του λες: «έλα ρε ξεφτίλα, αφού θα μπορούσα να το βάλω και έκανα μία βλακεία, ας το μετρήσουμε για γκολ.»

  • Λευτέρης

   Μα αυτό που λέει έτσι ερμηνεύεται αντικειμενικά.Λέει ότι οι αριστεροί πάλευαν για ιδεολογική ηγεμονία την ίδια ώρα που ο βασιλιάς έκανε αντίσταση με το κίνημα του 67.Τεσπα.Επίσης στο συγκεκροιμένο σημείο έχει σημασία ότι δεν παρατίθονται ως αυτολεξεί λεγόμενα αυτά που γράφει η Εφ Συν,επομένως ούτε ως προς αυτό έγινε φάουλ.

 • Αρχαίος

  Βάλτε και το πρωτοσέλιδο της «Αυγής» της Τρίτης 24/10/17. Τα έχουν εντελώς χαμένα εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουν πάρει διαζύγιο με την αλήθεια.
  http://www.capital.gr/protoselida/cover/455410/%CE%91%CE%A5%CE%93%CE%97

 • Antonis

  Αφ’ενός ο πρώτος ομιλητής δεν είναι ο Άδωνις. Άρα δεν μπορείς να αποδόσεις στον Άδωνι κάτι που είπε ο άλλος. Επίσης λέει ξεκάθαρα ότι και αριστερά έκανε αντίσταση, συγκεκριμένα λέει » Φυσικά και αγωνίστηκαν, φυσικά και βασανίστηκαν, δεν ήταν μόνο αυτοί…». Και δεν έχει άδικο. Αντίσταση στη χούντα έκαναν άνθρωποι διαφορετικών πολιτικών ιδεολογιών. Τώρα αν εκτιμά ότι το κίνημα του βασιλιά τον Δεκέμβριο του ’67 ή το κίνημα του ναυτικού το Μάιο του ’73 ήταν σημαντικότερα από την αντιστασιακή δράση της αριστεράς, αυτό είναι προσωπική θέση του συγκεκριμένου ατόμου. Δεν έχω καμία διάθεση να υπερασπιστώ τον Άδωνι, ο οποίος πιθανότατα συμφωνεί, αλλά όταν αποδίδεις κάτι σε έναν άνθρωπο χωρίς να το έχει πει είσαι λάθος.

  • Γιώργος Χατζηπαρασκευάς

   Μα δεν το έγραψα για να δικαιολογήσω όσους είπαν πως το είπε ο Άδωνις. Το γράφω για να δείξω από που (μάλλον) ξεκίνησε το σπασμένο τηλέφωνο.

   • Antonis

    Παρανόηση και συγγνώμη γι’αυτό.