Ποιοι είμαστε
Αρχική Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως “την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς”;FAKE NEWS

Είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης πως “την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς”;

23 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Σάλο έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες δήλωση που φέρεται να έχει κάνει ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης πως “την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς”. Είναι αλήθεια;

ΨΕΥΔΕΣ

Το είδαμε στο thepressproject.grtvxs.gr, και efsyn.gr (όπου και δημοσίευσε πρώτη το θέμα)

 

Ρεπορτάζ εφημερίδας ΕΦΣΥΝ (η “είδηση” στο τέλος)

Ποια είναι η αλήθεια;

Η ομιλία του κ. Γεωργιάδη υπάρχει σε βίντεο (δείτε από το 23:20) και η μόνη αναφορά στον βασιλιά, γίνεται σε μια αποστροφή του λόγου του (39:15), όπου αναφέρει “Και τι θυμάσαι τώρα ρε Άδωνι, την Παπαδάκου και τον Ψαρρό και τον Μουστακλή και το κίνημα του βασιλέως το Δεκέμβρη του 67;”.

Σε κανένα σημείο της ομιλίας του δεν αναφέρει πως “την αληθινή αντίσταση στη χούντα την έκανε μόνο ο βασιλιάς”. Η συγκεκριμένη φράση δεν υπάρχει ούτε μετά το τέλος της ομιλίας του κ. Γεωργιάδη, όταν δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.