Ποιοι είμαστε
Αρχική “Trans» άτομο βίασε ένα 10χρονο κορίτσι σε γυναικείες τουαλέτες;FAKE NEWS ΔΙΑΦΟΡΑ

“Trans» άτομο βίασε ένα 10χρονο κορίτσι σε γυναικείες τουαλέτες;

24 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Μια είδηση που κυκλοφορεί τις τελευταίες ημέρες, κάνει λόγο για ένα “trans άτομο” που αυτοπροσδιορίζεται ως «γυναίκα» και βίασε ένα 10χρονο κορίτσι σε γυναικείες τουαλέτες.

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”comments-o”]ΜΙΞΗ ΠΑΡΑΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ[/icon_list_item] [/icon_list]

Στο redskywarning.blogspot.gr, el.gr κτλ, διαβάζουμε:

Ποια είναι η αλήθεια

Στο snopes.com διαβάζουμε πως η Michelle Martinez, καταδικάστηκε για το βιασμό ενός 10χρονου κοριτσιού σε τουαλέτες. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που έκαναν λόγο πως το περιστατικό συνέβη σε δημόσιες τουαλέτες ή το άφηναν να εννοηθεί, ή δεν το διευκρίνιζαν (δείτε εδώ).

Από εκείνο το σημείο και μετά, ξεκίνησε μια παραφιλολογία για το εάν θα πρέπει τα διεμφυλικά άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται.

Στη πραγματικότητα, ο βιασμός δεν έλαβε χώρα σε δημόσιες τουαλέτες, αλλά στο σπίτι του θύματος, όπου είχε προσκαλεστεί.

Είναι προφανές πως η είδηση έχει “διανθιστεί” με λεπτομέρειες που δεν ανταποκρίνονται στη πραγματικότητα, σε μια προσπάθεια να αποδοθούν ευθύνες σε διεμφυλικά άτομα (πχ ότι είναι παιδόφιλοι). Είναι γνωστό πως σε περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών, η συντριπτική πλειοψηφία των δραστών, προέρχονται από τον στενό οικογενειακό ή φιλικό κύκλο. Ουδέποτε έχει αποδειχτεί πως αυτά τα άτομα είναι πιο επιρρεπή σε σεξουαλικά εγκλήματα κατά παιδιών.

Fact-check for the sake of Democracy