Ποιοι είμαστε
Αρχική Επιστήμονες ανακοίνωσαν πως βρήκαν αληθινές μούμιες εξωγήινων;HOAXES FAKE NEWS ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Επιστήμονες ανακοίνωσαν πως βρήκαν αληθινές μούμιες εξωγήινων;

27 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Μια είδηση που αναπαράχθηκε από πολλές ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, κάνει λόγο για ανακοίνωση επιστημόνων πως ανακαλύφθηκαν πραγματικές εξωγήινες μούμιες στο Περού.

[icon_list style=”font-size:40px; color: red; margin-bottom:0;”] [icon_list_item type=”flask”]ΨΕΥΔΟΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το είδαμε στο zougla.grprotothema.grnewsbomb.grthepressroom.grstar.gr κτλ.

Είναι αλήθεια;

Στις 20 Ιουνίου 2017, η ιστοσελίδα gaia.com, δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε την ανασκαφή μιας μούμιας στο Περού. Κατόπιν, η συνωμοσιολογική ιστοσελίδα disclose.tv, ισχυρίστηκε πως η μούμια είναι εξωγήινη.

 

Το 2015, ο Μεξικανός δημοσιογράφος Jaime Maussan που πρωταγωνιστεί στο βίντεο της Gaia, ανέφερε την ύπαρξη μιας εξωγήινης μούμιας που βρέθηκε στη Nazca στη Gaia. Λίγο αργότερα η απάτη ξεσκεπάστηκε όταν διαπιστώθηκε ότι άνηκε σε μικρό παιδί της προκολομβιανής εποχής. Ο ιατροδικαστής José de Jésus Zalce Benitez που επίσης πρωταγωνιστεί στη νέα “ανακάλυψη”, υποστήριξε ότι η μούμια όντως ήταν εξωγήινη. Και οι δυο διαψεύστηκαν πανηγυρικά.

Ένας ακόμη επιστήμονας που προσυπογράφει την ανακάλυψη, είναι ο Ρώσος Michael Aseev που ισχυρίζεται πως είναι επικεφαλής γενετικής έρευνας της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Ανατρέχοντας στο προσωπικό της Ακαδημίας, δεν βρίσκουμε πουθενά το όνομά του.

Όσον αφορά τον Dr. Edson Salazar, φαίνεται πως τον τελευταίο χρόνο ανακαλύπτει συνεχώς εξωγήινους όπως μπορούμε να δούμε σε σχετικές φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook (δείτε εδώ και εδώ), ενώ έχει επίσης εμπλακεί με τις παλιότερες “ανακαλύψεις” των Maussan και Benitez.

Η ύπαρξη μουμιοποιημενων σωρών με επιμήκη κρανία δεν είναι καινούργια ανακάλυψη και εδώ και δεκαετίες, δίνουν τροφή στους συνωμοσιολόγους. Η πρακτική της περίδεσης του κρανίου, απαντάται σε πολλά μέρη του κόσμου. Κάποιοι πολιτισμοί εκτελούσαν αυτή τη διαδικασία πάνω σε μικρά βρέφη και μικρά παιδιά, πριν τα κρανιακά οστά σχηματιστούν πλήρως, για να επιτύχουν επιμήκυνση του κρανίου.

Proto Nazca deformed skull, c 200-100 BC.

Το The World Congress on Mummy Studies που ειδικεύεται στις μούμιες, δήλωσε πως εκφράζει την ανησυχία του για τα «ευρήματα». Η μελέτη τέτοιων ανακαλύψεων καθορίζεται από επιστημονικά δεδομένα και δεν υπάρχει χώρος για ψευδοεπιστημονικούς ισχυρισμούς.

Τέλος, η ιστοσελίδα Gaia.com (παλαιότερα γνωστή ως Gaiam TV) έχει μια μακρά ιστορία στις θεωρίες συνωμοσίας, την ψευδοϊστορία και τη ψευδοεπιστήμη. Η εταιρεία χρεώνει 95,40 δολάρια το χρόνο για απεριόριστη πρόσβαση σε βίντεο σχετικά με την απομακρυσμένη προβολή, την επαφή με τους αγγέλους, τις απαγωγές εξωγήινων κτλ.

Συμπερασματικά, το γεγονός πως το επιτελείο των ανθρώπων που έκαναν την “ανακάλυψη”, έχει εμπλακεί σε παρόμοιες “αποκαλύψεις” στο παρελθόν που έχουν ξεσκεπαστεί ως φάρσες, σε συνδυασμό με το γεγονός πως η Gaia, ασχολείται τακτικά με θεωρίες συνωμοσίας, και τέλος, η μη παράθεση ακλόνητων αποδείξεων (πχ γενετικά τεστ), οδηγεί στο συμπέρασμα πως η ιστορία για την ανακάλυψη μούμιας εξωγήινου, είναι μια ακόμη φάρσα.

 

Με πληροφορίες από: snopes.com & iflscience.com

Fact-check for the sake of Democracy