Ποιοι είμαστε
Αρχική Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκάλεσε τα “Ελληνικά Hoaxes” σε εκδήλωση για τα fake news.ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προσκάλεσε τα “Ελληνικά Hoaxes” σε εκδήλωση για τα fake news.

30 Οκτ
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Στα “Ελληνικά Hoaxes” ξεκινήσαμε τον Μάιο του 2013 με σκοπό να καταπολεμήσουμε τις ψεύτικες ειδήσεις και τις απάτες του διαδικτύου.
Σήμερα, έχοντας γράψει περισσότερα από 2.200 άρθρα και φτάνοντας αισίως τα 4,5 χρόνια ζωής, έχουμε αγγίξει τους 100.000 followers στη σελίδα μας.
Η στήριξή σας και η αναγνώριση που μας παρέχετε, μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας. Τα καλά σας λόγια είναι για μας ο καλύτερος έπαινος.
Η προσπάθειά μας όμως, αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων.

Η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (European Economic and Social Comitee – EESC), όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προσκάλεσε τα “Ελληνικά Hoaxes” ως επίσημο ομιλητή σε διήμερο σεμινάριο, στη Μαδρίτη, σχετικά με το ρόλο της κοινωνίας των πολιτών της Ε.Ε. στον παγκόσμιο χώρο των τηλεπικοινωνιών.
Στο σεμινάριο θα παρευρεθούν εκπρόσωποι πανεπιστημιών, επιστήμονες, δημοσιογράφοι, πολιτικοί φορείς, εκπρόσωποι υπουργείων χωρών της Ε.Ε. και εργατικών συνδικάτων.
Αξίζει να σημειωθεί πως τα Ελληνικά Hoaxes είναι το μόνο διαδικτυακό μέσο καταπολέμησης ψευδών ειδήσεων που επιλέχτηκε από όλη την Ευρώπη.

Εκπρόσωποί μας στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις στις 23 και 24 Νοεμβρίου, θα είναι ο αρχισυντάκτης της ιστοσελίδας μας Δημήτρης Αλικάκος και ο ερευνητής μας Στάμος Αρχοντής, ο οποίος και θα μιλήσει στο πάνελ με θέμα “Fake news – the new anti-media weapon?

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης μπορείτε να δείτε εδώ:
http://www.eesc.europa.eu/en/agenda/our-events/events/role-eu-civil-society-globalised-world-communications/programme

Η χαρά μας είναι μεγάλη για την τιμή αυτή. Τίποτε όμως δεν θα είχε γίνει χωρίς την δική σας στήριξη στην προσπάθειά μας.
Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε με την ίδια συνέπεια.
Σας ευχαριστούμε ολόψυχα.

Συντακτική ομάδα