Ποιοι είμαστε
Αρχική Απόγονος διαβόητου κανίβαλου του 16ου αιώνα ο Ντόναλντ Τραμπ;ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑ ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ

Απόγονος διαβόητου κανίβαλου του 16ου αιώνα ο Ντόναλντ Τραμπ;

1 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Είναι αλήθεια ότι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι απόγονός του Πέτερ Στουμπφ, του αποκαλούμενου «λυκανθρώπου του Μπέντμπουργκ»; Έχουν αποδείξεις, οι ερευνητές που μελετούν την ιστορία του; 

ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

CLIKBAIT

Στο pentapostagma.gr, διαβάζουμε:

 

Η συνέχεια εδώ.


Είναι ο Τραμπ απόγονος διαβόητου κανίβαλου του 16ου αιώνα;

Αρχική πηγή της είδησης είναι βρετανικές tabloid, όπως η Mirror. Στο σχετικό δημοσίευμα βλέπουμε να τίθεται το ερώτημα εάν ο Τραμπ μπορεί να είναι απόγονος του «λυκανθρώπου του Μπέντμπουργκ».

Τα βρετανικά δημοσιεύματα επικαλούνται τον ανθρωπολόγο Dr Kevin Pittle, ο οποίος διατυπώνει τη πιθανότητα, ο Τραμπ να είναι απόγονος του Peter Stumpf, που έμεινε στην ιστορία ως ο “λυκάνθρωπος του Μπέντμπουργκ”. Ο Dr Kevin Pittle λέει ότι από γενεαλογικά αρχεία προκύπτει ότι κάποια Katarina Trump και κάποιος Peter Stumpf έζησαν στην περιοχή του Κάλσταντ την εποχή που έδρασε ο διαβόητος κανίβαλος. Κι αναρωτιέται μήπως από την ένωσή τους ίσως προήλθε ένα παιδί, ονόματι Χανς Τρουμπ, του οποίου ο μακρινός απόγονος έμελλε να γίνει αρκετούς αιώνες αργότερα ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ.

Οι περισσότερες λεπτομέρειες για τον Stumpf, βρέθηκαν σε ένα φυλλάδιο που έφερε στο Λονδίνο από τη Γερμανία ένας Άγγλος ταχυδρόμος που ονομαζόταν George Bores το 1590. Σε αυτό, η Katarina Trump αναφέρεται με το επίθετο “Trompin” και ο Dr Pittle, δεν δίνει ικανοποιητικές εξηγήσεις για το πως συνέδεσε τα 2 ονόματα, μιλώντας αόριστα για διαφορά στη προφορά.

Στο ίδιο δημοσίευμα, ο ανθρωπολόγος αναφέρει με σαφήνεια πως δεν έχει το παραμικρό στοιχείο για να στηρίζει έστω κατ’ ελάχιστο τον ισχυρισμό του, αλλά πως είναι ένα “διασκεδαστικό ενδεχόμενο”.

Δεδομένου πως οι ισχυρισμοί του ανθρωπολόγου Dr Kevin Pittle βασίζονται σε εικασίες, και από τη στιγμή που ο ίδιος παραδέχεται πως δεν υπάρχει το παραμικρό σχετικό στοιχείο για να στηρίξει ότι ο Ντ. Τραμπ είναι απόγονος του “λυκανθρώπου του Μπέντμπουργκ”, ο ισχυρισμός καταρρίπτεται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.