Ποιοι είμαστε
Αρχική Φτιάχνει εργοστάσιο η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του εκατομμυριούχου Ευτύχιου Βλαχάκη, στην Ελλάδα;ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

Φτιάχνει εργοστάσιο η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του εκατομμυριούχου Ευτύχιου Βλαχάκη, στην Ελλάδα;

2 Νοε
2017

@

Ευαίσθητο περιεχόμενο

Αυτή η εικόνα περιέχει ευαίσθητο περιεχόμενο το οποίο μπορεί για κάποιους χρήστες μπορεί να είναι προσβλητικό ή ενοχλητικό

Το συγκεκριμένο άρθρο δημοσιεύτηκε πριν 6 έτη.

Ξανακυκλοφόρησε η είδηση πως η Κέλλυ Βλαχάκη, κόρη του εκατομμυριούχου Ευτύχιου Βλαχάκη, κατασκευάζει εργοστάσιο στην Ελλάδα και ο κατώτερος μισθός θα είναι 1500 Ευρώ.

ΨΕΥΔΕΣ – CLIKBAIT – ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΕΙΔΗΣΗΣ

Το είδαμε στο redder.grbriefingnews.gr, fanpage.gr, time-out.gr, newsthessaloniki.gr, roufixtra.grviralman.grtrelokouneli.gramfipolinewsthesecretrealtruthpagelife.grtro-ma-ktikomimoupeisgr, patratora.gr

Τι ισχύει:
Ο κύριος Βλαχάκης είχε δώσε μια συνέντευξη στο fortunegreece.com που δημοσιεύθηκε στις 14/11/2013 με τίτλο “Στην Ελλάδα επενδύει ο Dr. Van Vlachakis”. Σε αυτή τη συνέντευξη μίλησε για τα επενδυτικά του σχέδια στην Ελλάδα και ανέφερε ως στόχο την κατασκευή νέου εργοστασίου. Η επένδυση που αναμένονται να ξεπεράσει τα 10 εκατομμύρια ευρώ, εκτιμούσε πως θα ολοκληρώνονταν μέσα στο  2014 και θα έδινε εργασία σε περισσότερα από 200 άτομα, με βασικό μισθό τα 1.500 ευρώ όπως ο ίδιος είχε αναφέρει.

Όμως ο Βλαχάκης απεβίωσε στις 6 Απρ. 2014. Ένα μήνα μετά το θάνατο του η κόρη του, Κέλλυ Βλαχάκη, σε συνέντευξη στο fortunegreece.com επανέλαβε το σχέδιο του πατέρα της. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Ως  η νέα Διευθύνουσα Σύμβουλος, παραμένω προσηλωμένη στη συνέχιση του οράματός του στην Ελλάδα, με 1500 ευρώ το μήνα ως πραγματικό και βιώσιμο ελάχιστο μισθό για όλους τους εργαζομένους μας, και «πράσινες» εγκαταστάσεις με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας για την εξυπηρέτηση των αγορών της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής, και Αφρικής. Η επένδυση για την επέκτασή μας στην Ελλάδα αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα!”

Όλα τα δημοσιεύματα και οι τελευταίες αναπαραγωγές (2017) βασίζονται σε αυτή την παλιά συνέντευξη του 2014, αλλά το επενδυτικό σχέδιο του κύριου Βλαχάκη έχει παγώσει και δεν προχώρησε.

Επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά με την εταιρία Earth Friendly Products Hellas και μας ανέφεραν πως έχουν δει τα δημοσιεύματα που αναπαράγωνται αλλά η επένδυση έχει παγώσει. Ίσως το σχέδιο να πραγματοποιηθεί στο μέλλον αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα σίγουρο.

Αξίζει να συμπληρώσουμε πως στις 29 Ιουνίου 2017 στην Αθήνα, η Earth Friendly Products γιόρτασε τα 50 χρόνια της λειτουργίας της, σε συνέχεια των εορτασμών που έγιναν την άνοιξη σε όλες τις εγκαταστάσεις της στις ΗΠΑ. Σε αυτή την εκδήλωση το θέμα του εργοστάσιου στην Ελλάδα δεν αναφέρθηκε. Το ίδιο συνέβει και στη συνέντευξη της κυρίας Βλαχάκη στο Αθηνόραμα στις 17/7/2017. Αν το επενδυτικό σχέδιο για εργοστάσιο στην Ελλάδα ήταν ενεργό, λογικά θα έπρεπε να αναφερθεί στην εκδήλωση.

Συμπέρασμα:
Όλα τα δημοσιεύματα και οι τελευταίες αναπαραγωγές (2017) βασίζονται σε αυτή την παλιά συνέντευξη του 2014, αλλά το επενδυτικό σχέδιο του κύριου Βλαχάκη έχει παγώσει και δεν προχώρησε. Είναι άγνωστο πότε και αν θα πραγματοποιηθεί. Σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία, οι αναπαραγωγές των παλιών δημοσιευμάτων, καταρρίπτονται.

Το διαδίκτυο είναι μια πολύτιμη πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ωστόσο κρύβει παγίδες, πολλές από αυτές επικίνδυνες. Τα τελευταία χρόνια, τα fake news έχουν λάβει τεράστιες διαστάσεις, στην καθημερινή ειδησεογραφία από ιστοσελίδες που αυτοχαρακτηρίζονται «ειδησεογραφικές», όσο και από άλλες που δημιουργούν «ειδήσεις» για λίγα κλικς παραπάνω.